Holwierderweg 1 Krewerd

239.500 k.k.

Deze woning is verkocht

Helaas voor u is deze woning al verkocht. Met onze zoekopdracht kunt u verder kijken.

5 kamers waarvan
3 slaapkamers

1 badkamer

Woonopp. 155 m2
Perceelopp. 525 m2

Op een prachtige plek gelegen in het wierdedorp Krewerd is voor de koper van deze woning een unieke kans om een energie neutrale, vrijstaande woning te realiseren. Centraal gelegen in het dorp met een nabijgelegen speeltuintje en voetbalveld biedt de plek een prachtig uitzicht over de akkers en velden.

De woning is op dit moment onderdeel van het versterkingsprogramma en Experiment Krewerd. Er is naar verwachting een subsidie beschikbaar die groter is dan de vraagprijs van de woning. De koper kan de subsidie aanwenden om de huidige woning te renoveren en versterken. Ook kan (een deel van) subsidie mogelijk worden gebruikt om sloop en nieuwbouw te plegen. Er is nu al een voorbereidingsbudget beschikbaar voor een ondersteuningsteam, waar een architect van uw keuze aan kan worden toegevoegd.

Op een perceel van 525 m2 bevindt zich op dit moment een voormalige boerderij die in 1920 is gebouwd en een vloeroppervlak heeft van 154 m2. De woning bevat prachtige oude gebinten en andere karakteristieke kenmerken, maar ook enige houtworm, scheurvorming in zijgevels en een uit het lood staande voorgevel. Versterking en renovatie zijn wenselijk. Dit geldt ook voor de aanwezige schuur van 20 m2. De totale overige ruimtes zijn 76m2 groot.

Er is in 2018 een asbestinventarisatie gemaakt, waaruit blijkt dat er asbest aanwezig is of kan zijn. In de kelder zijn asbesthoudende platen gevonden.

Op de verdieping is de dakconstructie en de vloeren in de slaapkamers aangetast door houtworm. De houtworm tast de constructie echter niet aan. Dit staat in het inspectierapport EVS-2 uit januari 2019. Dit inspectierapport ligt aan de versterkingsoperatie ten grondslag.

KREWERD
Het wierdedorp Krewerd is prachtig gelegen tussen de velden en landerijen en wordt omringd door de dorpen Holwierde, Oosterwijtwerd en Leermens. Nabij de woning liggen een speeltuintje en voetbalveld. Ook zijn in Krewerd een monumentale kerk en het levendige dorpshuis Kredo aanwezig.
Krewerd ligt nabij de N33, waardoor de plaatsen Appingedam en Delfzijl, maar ook de Eemshaven binnen 10 autominuten te bereiken zijn. Zowel Appingedam als Delfzijl zijn op ca. 20 fietsminuten gelegen. Je vindt hier alle benodigde voorzieningen en goede verbindingen voor het openbaar vervoer. De stad Groningen is op nog geen 30 minuten rijden gelegen. De omgeving biedt veel fiets- en wandelmogelijkheden. Kortom: een heerlijke plek om te wonen te midden van rust en natuur, met alle benodigde voorzieningen dichtbij.

EXPERIMENT KREWERD
Koper kan zelf kiezen of de woning onderdeel blijft van Experiment Krewerd of niet. Experiment Krewerd is een dorpscoöperatie die de versterkingsoperatie in verband met de aardbevingsproblematiek wil combineren met de benodigde energietransitie. De versterkingsoperatie en de energietransitie zijn aanleiding om het dorp, onder aanvoering van de Dorpscoöperatie, in één keer toekomstbestendig te maken. Het dorp wil het vertrouwde eigen karakter behouden. Renovatie van de huidige woning of nieuwbouw van een schuurwoning past goed binnen het beeldkwaliteitsplan waar de woning aan dient te voldoen.

BIJZONDERHEDEN
- Koper kan naar eigen inzicht de woning renoveren of slopen en nieuwbouw plegen
- Voorbereidingsbudget beschikbaar die aan koper wordt overgedragen; potentieel meer subsidie beschikbaar
- Naar wens kan de woning onderdeel blijven van Experiment Krewerd
- In Krewerd zal glasvezel worden aangelegd
- De twee impressietekeningen zijn alleen bedoeld om een indruk te geven van wat mogelijk is. Ze zijn gemaakt door architect Nico Dekker en met toestemming geplaatst. Neem voor meer informatie contact met de architect via zijn website.

Lees meer

Overdracht

Vraagprijs

€ 239.500

Status

Verkocht

Aanvaarding

In overleg

Bouw

Soort Woonhuis

Eengezinswoning, Vrijstaande woning

Soort bouw

Bestaande bouw

Bouwjaar

1920

Soort dak

Zadeldak Pannen

Kadastrale gegevens

Volle eigendom, gemeente Bierum, sectie E, nummer 616 , perceeloppervlakte: 525 m2

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte

155m2

Overig inpandige ruimte

76m2

Perceeloppervlakte

525m2

Inhoud

877m3

Indeling

Aantal kamers

5 kamers (waarvan 3 slaapkamers)

Aantal badkamers

1 badkamer

Badkamervoorzieningen

Toilet, douche

Energie

Energielabel

G

Isolatie

Dubbel glas

Verwarming

Gaskachels

Warm water

Geiser huur

Buitenruimte

Ligging

Aan rustige weg, Landelijk gelegen

Tuin

Tuin rondom

Bergruimte

Soort berging

Inpandig

Voorzieningen

Voorzien van elektra

Garage

Soort

Geen garage

Parkeren

Soort

Op eigen terrein

Alle kenmerken
Foto 1 van 10

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.