Emmabergweg 41 Valkenburg

495.000 k.k.

Bereken je maximale hypotheek

Deze woning is verkocht

Helaas voor u is deze woning al verkocht. Met onze zoekopdracht kunt u verder kijken.

6 kamers waarvan
2 slaapkamers

3 badkamers
1 apart toilet

Woonopp. 94 m2
Perceelopp. 1840 m2

ALGEMEEN

Unieke kans op een bijzondere vrijstaande woning aan een van de mooiste groene lanen van Valkenburg in de wijk Emmaberg. Aan de achterkant is er een weids uitzicht op het Limburgse heuvelland, het dal van de Hekerbeek en de landerijen van de boer die daar beneden woont. Tijdens de seizoenen kunt u de werkzaamheden van de boer op afstand volgen, met inbegrip van de koeien en schapen die daar dan grazen. Ook belangrijk is dat er geen enkele kans is op overstromingen: de woning ligt 150 meter boven NAP en meer dan 100 meter boven de rivier de Geul. De komende duizend jaar zult u hier ook geen last hebben van stijging van de zeespiegel.
In en om de woning zijn uitgebreide aansluitingen voor vier videocamera's, voor digitale t.v-ontvangst en wifi, stopcontacten, telefoon, water en internet aanwezig. Twee access point apparaten in twee appartementen maken overal een sterk wifisignaal mogelijk. In alle ruimten zijn bekabeling en leidingen doorgaans helemaal weggewerkt.
De woning zelf bestaat uit verschillende onderdelen: 1) de bungalow, 2) het souterrain-deel met twee appartementen, terrassen, jacuzzikamer en overkappingen en 3) het benedenterrein dat 60 meter lager ligt, voerend naar het Buizerdbosje en de Picknickplaats. Daarnaast bevindt zich aan de straatkant nog een ruime overdekte carport, een speciale parkeerplaats voor gasten en verschillende parkeerplaatsen aan het begin van de afrit naar het souterrain. De appartementen hebben een stahoogte van 1.90 m.

DE BUNGALOW

De bungalow heeft een ruime hal met toegang tot de woonkamer, de keuken, de werkkamer en de gang. In de meterkast naast de voordeur is een slimme meter voor gas en electra aanwezig, met 3*40 ampere invoer en in totaal 16 electriciteitsgroepen. Net buiten de voordeur is heldere verlichting aanwezig alsmede een videocamera in het plafond die bezoekers aan de voordeur duidelijk in beeld brengt en ook geluid opneemt. Alle elektra en sanitair in de woning is de afgelopen jaren vernieuwd. CV-ketel en drie boilers zijn alle nieuw geinstalleerd.
De woonkamer meet 40 vierkante meter en heeft volop licht van drie grote ramen en twee openslaande terrasdeuren. Het grootste raam kijkt uit naar het zuiden en biedt een panoramisch uitzicht op het heuvelland. De terrasdeuren sluiten aan op het ruime overkapte terras dat zomers voor de broodnodige schaduw zorgt en hetzelfde fraaie uitzicht biedt. 's Avonds is dit terras sfeervol verlicht.
De keuken is in 2020 nieuw geïnstalleerd en bevat hoogwaardige Etna-apparatuur: kookplaat, magnetron/oven, vaatwasser, koelkast en verlichting. Deur en raam naar het balkon toe worden afgesloten met een elektrisch bediend rolluik. Links achteraan heeft de keuken, achter een deur. een trap naar beneden, naar het appartement Studio. Op de vloer van de keuken liggen nieuwe blauwzwarte tegels en de ruimte zelf is goed verlicht, o.a. met tl-led-buizen.
Vanaf de hal naar links komt men in de zgn. werkkamer van 6*3 = 18 m². Deze ruimte is in 2012 ontstaan na samenvoeging van twee kleine slaapkamers en heeft momenteel een kantoorfunctie. Ook deze ruimte is goed verlicht, biedt twee ruime werkplekken voor desktops en krijgt daglicht via twee ramen met uitzicht op de Emmabergweg. In het midden van de kamer is een deel van de oorspronkelijke scheidingswand nog intact. Achter die wand is ruimte voor een loopband met direct zicht op een kleine tv waarvan de leidingen in de muur zijn weggewerkt. Overal in deze kamer zijn stopcontacten aangebracht.
Als men vanuit de hal de gang inloopt treft men rechts de zgn. waskamer aan met een hangtoilet, een wastafelmeubel en, op een betonnen verhoging van 43 cm, ruimte voor wasmachine, wasdroger en diepvries.
Verderop bevindt zich de slaapkamer van de bungalow van 16 m² met twee ramen naar buiten, een ruime kleding-kastenwand van Lundia (blijft staan, 270 cm breed, op maat gemaakt, aanschafwaarde € 2900) en een wandmeubel (blijft ook staan) met daarop een monitor (met vier deelschermen) en opslagapparatuur voor de vier video-beveiligingscamera's rond de woning. Deze kamer heeft ook een splithalf airco-apparaat aan de wand dat zomers voor koelte zorgt.
Aan het eind van de gang is de badkamer gesitueerd met inloopdouche, hangtoilet en wastafelmeubel. Deze ruimte heeft daglicht via een openslaand kiep/draairaam naar buiten en de verwarming vindt plaats via een ventilatorkachel.

HET SOUTERRAIN

Het appartement "Room with a View"

Aan de westkant heeft het souterrain een groot zonneterras dat hoort bij het appartement met de naam "Room with a View". Dit appartement heeft een eigen ingang en is alleen buitenom te betreden. Het terras heeft uitzicht op de Wilhelminatoren en de boerderij Euverem, bijna een kilometer verderop. Aan de lage kant is het terras afgesloten met een stevig sierhekwerk dat diep in de grond verankerd is. Een deel van dit terras (11 m²) is overkapt; dat deel heeft zowel heldere led-verlichting maar ook sfeerverlichting; daarnaast luie stoelen en een comfortabele zithoek.
Aan de zijkant hebben de gebruikers van het appartement toegang tot de zgn. bijkeuken, met daarin kledingkasten, een wasmachine, een wasdroger, een 120-liter-boiler, een rvs aanrecht met spoelbak, een sanibroyeur, opslag voor brandhout, een nieuwe stofzuiger en een automatische afvoerpomp naar het riool voor het afvalwater van appartement en bijkeuken. Bij verkoop van de woning blijven al deze elementen aanwezig.
Het terras is aan de rechterkant van de woning via een verhard pad naar beneden te bereiken. Aan de lage kant van het terras is verder nog een hek dat toegang biedt tot een gemetselde trap naar het benedenterrein, naar het Buizerdbosje en de Picknickplaats. Op het terras bevindt zich nog een cortenstalen houtkachel. Ook is een buitenkraan met tuinslang aanwezig. Aan de oostkant is een stenen muur gemetseld, voorzien van twee grote ramen en sfeervolle ledverlichting. Deze muur, waarin ook een deur, is de afgrenzing naar het terras van het tweede appartement.
Het appartement "Room with a View" bestaat uit een halletje, een gastenkamer (met daarin een badkamer) en een kleine slaapkamer. De gastenkamer heeft een volledig ingerichte minikeuken (2 kookplaten, spoelbak, koelkast, waterkoker, Illy espressoapparaat, Senseo koffiezetter, melkopschuimer, magnetron, oventje, vaatwasser), een airco-apparaat met afvoer hete lucht naar buiten, een grootbeeld Samsung smart tv (ook met Netflix/NPO-start/Viaplay etc.), twee relaxstoelen, een zithoek aan het raam en een computerhoek met een netwerkkabel en access point. De slaapkamer heeft twee Ikea bedden van 200*80 cm, een voorziening voor frisse lucht en led-verlichting.
De badkamer van het appartement telt een betegelde douche van 90*90 cm, een hangtoilet, een badkamermeubel met led-spiegelverlichting, een design radiator en een kiep/draairaam naar buiten toe.

Het appartement "Studio"

Dit appartement is zowel via de woning (via de keuken) als buitenom te betreden. Wederom is er een gastenkamer en een badkamer. In de gastenkamer bestaat de noordwand uit een complete keuken (met rvs spoelbak, gaskookplaat, koelkast, diepvries, afzuigkap), aan de oostwand hangt een led-tv met daaronder twee uitschuifbare Ikea-bedden, de zuidwand bestaat uit twee grote kiep/draairamen en een airconditioner met daarvoor een verrijdbare tafel, aan de westkant is de toegangsdeur gesitueerd alsmede de houten trap naar de begane grond boven. De kamer heeft twee ruim bemeten radiatoren zodat het er altijd snel warm is.
Naast de toegangsdeur van de gastenkamer bevindt zich de badkamer met een ruime douche van 100*100 cm, een hangtoilet en een badkamermeubel. De verwarming wordt verzorgd door een ventilatorkachel met klein vermogen; omdat de badkamer in de Emmaberg is ingebouwd is het er nooit echt koud. Via een gang komt men op het terras van het appartement. In die gang is verder nog een kast waarin zich de 120-liter-boiler en de sanibroyeur van het badkamer-toilet bevinden.
Het terras van Studio omvat een overkapt deel met direct uitzicht op het heuvelland en is voorzien van een verrijdbare terrasverwarmer met daarboven een rookgas-afvoerkap, een overkapt deel vlak bij de toegangsdeur, een zonneterras en de toegang tot de jacuzzikamer.
Het hele terras heeft sfeervolle led-verlichting, het deel bij de toegangsdeur ook tl-verlichting. Het terras kan met met oog op de veiligheid worden afgesloten met een schuttingdeur.

De Jacuzzikamer en de Technische Ruimte

Tussen de twee appartementen bevindt zich de jacuzzikamer; die ruimte kan vanuit beide appartementen via twee deuren worden betreden. Hierin staat het 2-persoons bubbelbad, van degelijk Duits fabrikaat, dat in korte tijd gevuld kan worden met warm water uit drie boilers en de cv-ketel van de woning. Om het water tussen verschillende sessies op een temperatuur van 39° te houden is een dompelaar met een capaciteit van 3000 watt aanwezig, dit in aanvulling op de eigen verwarming van de jacuzzi van 1500 watt. Daarnaast is in de technische ruimte naast de jacuzzikamer een zandfilter beschikbaar waarmee het water van de jacuzzi na iedere badsessie gereinigd kan worden. In die technische ruimte hangt ook een boiler met 80 liter heet water; die vooral bestemd is voor de douche in de jacuzzikamer maar kan ook water leveren voor het bad.
In de linker rand van het bad is een bedieningspaneel gemonteerd. Als het bad gevuld wordt drijft daar altijd een speciale poolthermometer in waaraan de temperatuur van het badwater kan worden afgelezen, ook met een remote functie naar de woning toe. Verder is een ontvochtigingsapparaat ingeschakeld waarmee condensvocht uit bad en douche naar buiten toe wordt afgevoerd. Ook is er een gewone ventilator in de douche. Om de kwaliteit van het badwater te meten zijn verder teststrips, een ph-meter en een digitale thermometer aanwezig. Ook zijn er vier soorten badzout, chloortabletten en aangename "geurtjes" beschikbaar.

Overige ruimtes in het souterrain.

Aan de westkant van het souterrain bevinden zich nog een drietal technische gebruiksruimtes, alle voorzien van verlichting en stopcontacten. In het "Fietsenhok" kunnen fietsen, scooters en andere zaken worden gestald. In de Gereedschapsschuur is plaats voor een veelheid aan gereedschap en in de Stolpschuur kan een kleine auto worden geparkeerd maar kan ook worden geklust.

PARKEERRUIMTE

Aan de linkerkant is over de hele diepte van het huis een ruime carport gebouwd voor het parkeren van een grote auto. Aan de andere kant van de oprit/afrit is een speciale parkeerplaats voor gasten gerealiseerd, ook voorzien van een stopcontact om elektrische auto's op te laden. Verder kan ook nog worden geparkeerd voor het witte hek met de verticale latten, alsmede op het voorterrein. In totaal is zeker plaats voor vijf auto's.

HET BENEDENTERREIN

Via een gemetselde trap gaat men vanaf het terras van appartement "Room with a View" zo'n 60 meter naar beneden, naar de picknickplaats die gelegen is in het Buizerdbosje, vernoemd naar de vogels die hier in het voorjaar nestelen. De route over het benedenterrein heeft de vorm van een omgekeerde letter U en voert aan de westkant weer omhoog en mondt uit in een voorlopige trap aan de rechterkant van de woning.

TENSLOTTE

Zoals uit voorgaande beschrijving blijkt gaat het hier om een unieke high-tech woning die zich kenmerkt door 1) een prachtig uitzicht op het heuvelland, 2) lichte en ruime vertrekken met veel voorzieningen in het bungalowgedeelte 3) een tweetal volledig ingerichte appartementen die het hele jaar door (o.a. via Airbnb) verhuurd kunnen worden 4) prima mogelijkheden om te klussen 5) een unieke Jacuzzikamer die zeer geschikt is voor verhuur en waar het hele jaar door gebruik kan worden gemaakt 6) een spannend benedenterrein waar qua natuur en observatie van alles te beleven valt.

Lees meer

Overdracht

Status

Verkocht

Aanvaarding

In overleg

Bouw

Soort Woonhuis

Bungalow, Vrijstaande woning

Soort bouw

Bestaande bouw

Bouwjaar

1957

Soort dak

Zadeldak Pannen

Kadastrale gegevens

Volle eigendom, gemeente Valkenburg Limburg, sectie H, nummer 73 , perceeloppervlakte: 1840 m2

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte

94m2

Externe bergruimte

65m2

Overig inpandige ruimte

62m2

Perceeloppervlakte

1840m2

Inhoud

503m3

Indeling

Aantal kamers

6 kamers (waarvan 2 slaapkamers)

Aantal badkamers

3 badkamers en 1 apart toilet

Badkamervoorzieningen

2 toiletten, 2 douches, 2 wastafels

Voorzieningen

TV kabel, Airconditioning, Natuurlijke ventilatie

Energie

Energielabel

F

Isolatie

Gedeeltelijk dubbel glas

Verwarming

Cv-ketel

Warm water

Cv-ketel, Elektrische boiler huur

CV Ketel

2019, Huur

Buitenruimte

Ligging

Aan rustige weg, Vrij uitzicht

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

Achtertuin

1,200m2 (40,0m diep en 30,0m breed)

Ligging tuin

oosten, zuiden, zuidoosten

Balkon/Dakterras

Dakterras aanwezig

Bergruimte

Soort berging

Aangebouwd steen

Garage

Soort

Geen garage

Parkeren

Soort

Openbaar parkeren, Op eigen terrein

Alle kenmerken
Foto 1 van 18

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.