Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar behartigt de belangen van de kopende partij bij het aankopen van een woning. Vaak wordt bij de aankoop van een huis zijdelings wel de hulp van een vriend of familielid gevraagd, maar bij de grootste aanschaf in uw leven wilt u toch zeker een specialist die uw belangen behartigt? Een aankoopmakelaar is gespecialiseerd in onderhandelingen en houdt het hoofd koel als het spannend wordt.

Misvattingen over aankoopmakelaars

Hoe belangrijk het inschakelen van een aankoopmakelaar is bij de aankoop van een woning, wordt nog wel eens onderschat. Dit komt omdat er een aantal misvattingen over de aankoopmakelaar bestaan.

  1. Een makelaar is onafhankelijk
    Een makelaar behartigt altijd de belangen van de verkoper óf de koper en is dus nooit onafhankelijk. In de meeste gevallen schakelt een verkoper een verkoopmakelaar in. Kopers hebben het idee dat de verkopend makelaar onafhankelijk is en ervoor zorgt dat er voor beide partijen een goede deal uitkomt. Niets is minder waar. De verkopend makelaar werkt in opdracht van de verkoper en wil er puur het maximale voor de verkoper uit halen.
  2. Een aankoopmakelaar is duur en heeft geen toegevoegde waarde
    Een aankoopmakelaar kost geld, maar een goede vakman verdient die investering voor u terug. Een aankoopmakelaar behartigt uw belangen en adviseert en begeleidt u tijdens het kopen van uw droomhuis. De makelaar weet de beste prijs voor uw woning te bedingen onder de meest gunstige voorwaarden.

NVM aankoopmakelaar – toegevoegde waarde?

De Nederlandse Vereniging van Makelaars is de grootste onroerend goed branchevereniging van Nederland. Als u voor een NVM aankoopmakelaar kiest, kiest u voor kwaliteit. De belangrijkste waarden van de NVM zijn deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid. De branchevereniging ziet er scherp op toe dat de ruim 4.000 aangesloten makelaars deze waarden overeind houden.