Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar behartigt de belangen van de kopende partij bij het aankopen van een woning. Vaak wordt bij de aankoop van een huis zijdelings wel de hulp van een vriend of familielid gevraagd, maar bij de grootste aanschaf in uw leven wilt u toch zeker een specialist die uw belangen behartigt?

Een huis kopen. Eerst maar eens het juiste huis vinden, dan de bezichtigingen nog, alles goed nalopen op foutjes en uiteindelijk bergen papierwerk invullen voordat die ene woning dan eindelijk van jou is. Een aankoopmakelaar is gespecialiseerd in onderhandelingen en houdt het hoofd koel als het spannend wordt. Echter, er bestaat nog veel onduidelijkheid omtrent een aankoopmakelaar. Daarom zetten wij voor u de belangrijkste feiten op een rij.

Aankoopmakelaar: misvattingen

Hoe belangrijk het inschakelen van een aankoopmakelaar is bij de aankoop van een woning, wordt nog wel eens onderschat. Dit komt omdat er een aantal misvattingen over de aankoopmakelaar bestaan.

  1. Een makelaar is onafhankelijk
    Een makelaar behartigt altijd de belangen van de verkoper óf de koper en is dus nooit onafhankelijk. In de meeste gevallen schakelt een verkoper een verkoopmakelaar in. Kopers hebben het idee dat de verkopend makelaar onafhankelijk is en ervoor zorgt dat er voor beide partijen een goede deal uitkomt. Niets is minder waar. De verkopend makelaar werkt in opdracht van de verkoper en wil er puur het maximale voor de verkoper uit halen.
  2. Een aankoopmakelaar is duur en heeft geen toegevoegde waarde
    Een aankoopmakelaar kost geld, maar een goede vakman verdient die investering voor u terug. Een aankoopmakelaar behartigt uw belangen en adviseert en begeleidt u tijdens het kopen van uw droomhuis. De makelaar weet de beste prijs voor uw woning te bedingen onder de meest gunstige voorwaarden. Toch niet zo’n gek idee, een aankoopmakelaar!

NVM aankoopmakelaar – toegevoegde waarde?

De Nederlandse Vereniging van Makelaars is de grootste onroerend goed branchevereniging van Nederland. Als u voor een NVM aankoopmakelaar kiest, kiest u voor kwaliteit. De belangrijkste waarden van de NVM zijn deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid. De branchevereniging ziet er scherp op toe dat de ruim 4.000 aangesloten makelaars deze waarden overeind houden. Daarom kunt u altijd vertrouwen op uw NVM aankoopmakelaar.

Wilt u ook graag uw volgende droomwoning vinden? Maak dan nu een zoekopdracht aan bij Makelaarsland!

Veel gestelde vragen over aankoopmakelaar

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Wat zijn de gemiddelde kosten van een aankoopmakelaar

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.