Je huis snel verkopen?

Je huis snel verkopen kun je om verschillende redenen belangrijk vinden. Het kan in sommige gevallen zelfs noodzakelijk zijn dat een huis snel verkocht wordt. Denk hierbij aan een verhuizing vanwege een nieuwe baan, samenwonen of overlijden. Een huis snel verkopen is voor iedereen prettig.

Snel je huis verkopen: 4 tips!

1. Huis te koop zetten

Hoe sneller je woning in verkoop wordt geplaatst, des te sneller kunnen geïnteresseerden zich aandienen, hierdoor kun je je huis snel verkopen! Houd er echter wel rekening mee dat een professionele en complete woningpresentatie essentieel is om snel je huis te verkopen. Het verzorgen van een commerciële aanbiedingstekst, het maken van goede foto’s en het juist benoemen van de woningkenmerken kosten tijd, maar dragen bij aan een snelle verkoop van je huis.

2. Scherpe vraagprijs

Hoe scherper de vraagprijs van je woning, des te sneller deze wordt verkocht. Het is belangrijk om direct een scherpe vraagprijs te stellen. Dit zorgt voor meer animo in de eerste maand dat de woning te koop staat en een grotere kans op een snelle overeenstemming na een kort onderhandelingstraject.

3. Huis op Funda

Hoe vaker je huis wordt gezien, des te sneller de verkoop zal gaan. Een plaatsing van je woning op funda is essentieel om snel te kunnen verkopen. Funda trekt maandelijks 4 miljoen bezoekers. Om een prominente plaatsing op Funda te bewerkstelligen heb je een NVM makelaar nodig die je huis op funda zet.

4. Open huis organiseren

Een open Huis organiseren zorgt ervoor dat je in één dag verschillende bezoekers trekt die je woning komen bezichtigen. Zeker bij grote belangstelling, waarbij belangstellenden elkaar zien, wordt de druk groter om een bod neer te leggen en daardoor is de kans groter dat je je huis snel kunt verkopen na een open huis.

Huis snel verkopen: hoe snel is dat eigenlijk?

Huis snel verkopen: hoe snel is dat eigenlijk?

Bij het verkopen van je woning, is het belangrijk om rekening te houden met de gemiddelde looptijd van verkochte woningen in Nederland, zodat je verwachtingen met betrekking tot de looptijd van de verkoop realistisch is.

Uiteraard hangt de looptijd altijd van de prijsklasse en het woningtype af. Gemiddelde looptijden van verkochte woningen door Makelaarsland van 2015 tot en met 2017 staan hiernaast om je vast een indicatie te geven. Wil je meer informatie over de looptijd van een woning als die van jou? Wij hebben het antwoord voor je klaarliggen en bellen je graag.

Ik wil meer weten, bel mij!

Je huis snel verkopen, samen met Makelaarsland

Een makelaar van Makelaarsland verkoopt per jaar ruim 10x meer woningen dan een gemiddelde NVM makelaar. Makelaarsland verkoopt net zo snel en tegen dezelfde transactieprijzen als de gemiddelde NVM makelaar, maar is veel goedkoper.

Bij Makelaarsland kan je woning, nadat je een verkoopopdracht hebt gegeven, binnen een week te koop staan. Een gecertificeerd taxateur, of een van onze lokale makelaars verricht de woningopname en jij zorgt voor foto’s van de woning (we hebben ook professionele fotografen in dienst als je hulp nodig hebt). Jij of jouw lokale makelaar zorgt voor een aanbiedingstekst en beschikbare documentatie die bij de woning hoort. Je hebt dus zelf in de hand hoe snel je woning aangeboden kan worden.

Als NVM makelaar zorgen wij voor een plaatsing van je huis op funda, begeleiding bij onderhandelingen en een snelle afwikkeling bij overeenstemming door onder andere het opstellen van de koopovereenkomst. Daarnaast heb je als je voor Makelaarsland Online kiest de mogelijkheid om de Makelaarsland app te gebruiken, waarmee je 24 uur per dag op de hoogte bent van het verkoopproces van je woning. Heb je liever dat jouw makelaar je op de hoogte houdt? Kies dan Makelaarsland Lokaal.

Wil je meer inzicht in je verkoopkansen en ontdekken wat jouw woning waard is? Bereken de geschatte waarde van jouw huis!

Waarde berekenen

Veel gestelde vragen over huis verkopen

Huis op funda plaatsen – wat zijn de mogelijkheden?

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.