Uw huis snel verkopen?

Er zijn verschillende redenen waarom het gewenst of zelfs noodzakelijk is dat een huis snel verkocht wordt. Denk hierbij aan een verhuizing vanwege een nieuwe baan, samenwonen of overlijden. Een huis snel verkopen is voor iedereen prettig.

Uw huis snel verkopen: 4 tips!

1. Huis te koop zetten
Hoe sneller uw woning in verkoop wordt geplaatst, des te sneller kunnen geïnteresseerden zich aandienen en kan uw woning verkocht worden! Houdt u er echter wel rekening mee dat een professionele en complete woningpresentatie essentieel is om snel uw huis te verkopen. Het verzorgen van een commerciële aanbiedingstekst, het maken van goede foto’s en het juist benoemen van de woningkenmerken kosten tijd, maar dragen bij aan een snelle verkoop van uw huis.

2. Scherpe vraagprijs
Hoe scherper de vraagprijs van uw woning, des te sneller deze wordt verkocht. Het is belangrijk om direct een scherpe vraagprijs te stellen. Dit zorgt voor meer animo in de eerste maand dat de woning te koop staat en een grotere kans op een snelle overeenstemming na een kort onderhandelingstraject.

3. Huis op Funda
Hoe vaker uw woning wordt gezien, des te sneller de verkoop zal gaan. Een plaatsing van uw woning op funda is essentieel om snel te kunnen verkopen. Funda trekt maandelijks 4 miljoen bezoekers. Om een prominente plaatsing op Funda te bewerkstelligen heeft u een NVM makelaar nodig die uw huis op funda zet.

4. Open huis organiseren
Een open Huis organiseren zorgt ervoor dat u in één dag verschillende bezoekers trekt die uw woning komen bezichtigen. Zeker bij grote belangstelling, waarbij belangstellenden elkaar zien, wordt de druk groter om een bod neer te leggen en daardoor is de kans groter dat uw woning snel verkocht wordt na een open huis.

Huis snel verkopen: hoe snel is dat eigenlijk?

Bij het verkopen van uw woning, is het belangrijk om rekening te houden met de gemiddelde looptijd van verkochte woningen in Nederland, zodat uw verwachtingen met betrekking tot de looptijd van de verkoop realistisch is. 

Uiteraard hangt de looptijd altijd van de prijsklasse en het woningtype af. Gemiddelde looptijden van verkochte woningen door Makelaarsland in de afgelopen drie jaar staan hiernaast om u vast een indicatie te geven. Wilt u meer informatie over de looptijd van een woning als die van u? Wij hebben het antwoord voor u klaarliggen en bellen u graag.

Ik wil meer weten, bel mij!

Uw huis snel verkopen, samen met Makelaarsland

Een makelaar van Makelaarsland verkoopt per jaar ruim 10x meer woningen dan een gemiddelde NVM makelaar. Makelaarsland verkoopt net zo snel en tegen dezelfde transactieprijzen als de gemiddelde NVM makelaar, maar is veel goedkoper.

Bij Makelaarsland kan uw woning, na het geven van een verkoopopdracht, binnen een week te koop staan. Een gecertificeerd taxateur verricht de woningopname en u zorgt voor foto’s van de woning (we hebben ook professionele fotografen in dienst als u hulp nodig heeft), een aanbiedingstekst en beschikbare documentatie die bij de woning hoort. U heeft dus zelf in de hand hoe snel uw woning aangeboden kan worden.

Als NVM makelaar zorgen wij voor een plaatsing van uw huis op funda, begeleiding bij onderhandelingen en een snelle afwikkeling bij overeenstemming door onder andere het opstellen van de koopovereenkomst. Daarnaast heeft u als verkoper de mogelijkheid om de Makelaarsland app te gebruiken, waarmee u 24 uur per dag op de hoogte bent van het verkoopproces van uw woning.

Wilt u meer inzicht in uw verkoopkansen? Dat kan! Makelaarsland biedt u nu een verkoopanalyse. Wij bellen u gratis en vrijblijvend op om uw verkoopkansen te bespreken.

Veel gestelde vragen over huis verkopen

Huis op funda plaatsen – wat zijn de mogelijkheden?

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Wat doet Makelaarsland voor mij?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt u natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaatst u automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kunt u uw keuze achteraf ook altijd aanpassen.