Makelaarskosten bij verkoop van uw huis

Makelaarskosten bij verkoop van uw huis

Een huis verkopen doet u niet zomaar. Het is een belangrijke beslissing waarbij veel komt kijken. Zoveel dat het verstandig is een aantal zaken uit te besteden aan een professional: de verkoopmakelaar. Bij het inschakelen van een verkoopmakelaar betaalt u makelaarskosten. De makelaarskosten, ook wel courtage genoemd, is vaak een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Een gemiddelde makelaarscourtage ligt tussen de 1% en 2%.

Een manier om uw huis te verkopen met de kwaliteit van een NVM makelaar, maar voor aanzienlijk lagere makelaarskosten is kiezen voor Makelaarsland. Door de jarenlange ervaring die onze makelaars hebben opgebouwd, doorzien zij de markt snel. Zo kunnen de beste vraagprijs- en verkoopstrategie worden vastgesteld. De NVM makelaar van Makelaarsland is een expert in onderhandelingen en heeft veel juridische kennis.

Grafiek Gemiddelde kosten verkoopmakelaar

Weten wat u kunt besparen op de makelaarskosten door Makelaarsland in te schakelen? Bereken hier uw besparing of lees het in onze gratis informatiebrochure.

Waar zijn onze makelaarskosten op gebaseerd?

Makelaarsland begeleidt het hele verkoopproces:

Het begint met de woningopname door onze NVM makelaar / taxateur. Daarna is een belangrijke taak van de verkoopmakelaar het vaststellen van de waarde en het vraagprijsadvies.

U heeft natuurlijk als verkoper het laatste woord, maar het is aan te raden het objectieve advies van uw makelaar te volgen. Uw makelaar kijkt naar o.a. kadastrale gegevens, juridische aspecten en kengetallen en voegt deze toe aan uw woningpresentatie. Bij Makelaarsland maakt u zelf foto’s en tekst. Met onze tips maken wij het u gemakkelijk!

» Lees hier hoe u een goede aanbiedingstekst voor uw huis maakt
» Lees hier hoe u de beste foto's van uw huis maakt

De makelaar zorgt vervolgens voor een uitstekende presentatie van uw huis op Funda, Makelaarsland en de andere belangrijke woningsites zoals Huislijn. Geïnteresseerden kunnen een bezichtiging van uw huis aanvragen. Dit geven wij direct aan u door; u begeleidt zelf de bezichtigingen.

Wordt er een bod gedaan, dan komt de volgende essentiële stap in de verkoop van uw huis: de prijsonderhandeling. In de praktijk blijken onderhandelingen van uw huis vaak erg moeilijk. Hierbij kunnen de diensten van een goede makelaar duizenden euro's meer opleveren. Bij overeenstemming maakt Makelaarsland de koopovereenkomst op voor de verkoop van uw woonhuis.

Hoeveel verschil zit er tussen de makelaarskosten bij Makelaarsland en die van traditionele makelaars?

Bij een traditionele makelaar worden de makelaarskosten berekend aan de hand van een percentage van de verkoopprijs, de courtage. Deze courtage kan oplopen tot in de duizenden euro’s. Bij Makelaarsland is het vaste tarief slechts € 1.286 (incl. BTW). Daarmee behoort Makelaarsland tot de goedkoopste makelaars van Nederland. Op de site van Makelaarsland kunt u snel en eenvoudig uw voordeel berekenen.

Wij vinden ook transparantie belangrijk. U wilt immers niet onnodig achteraf op kosten gejaagd worden. In het vaste tarief zitten alle standaard diensten die onmisbaar zijn bij de verkoop van uw huis. Desgewenst kunt u kiezen voor extra diensten om uw woning nog beter te promoten.

Hoe meld ik mijn huis aan bij Makelaarsland?

Het aanmelden van uw huis voor verkoop is simpel. Ga naar uw huis aanmelden en meld uw huis in 3 stappen gemakkelijk aan. Wilt u eerst wat meer weten en vertrouwd raken met Makelaarsland? Dan kunt u ook geheel vrijblijvend een informatiegesprek aanvragen. U zult verbaasd zijn over de uitstekende service die u ondanks onze vaste lage makelaarskosten krijgt. We zijn niet voor niets de grootste makelaar van Nederland.


Gratis informatiegesprek

Maak kennis met Makelaarsland. Bel ons op 088 200 2000 of laat ons contact met u opnemen.

Gesprek aanvragen

Vrijblijvend uitproberen

Maak gratis een proef woningpresentatie en neem een kijkje achter de schermen bij Makelaarsland.

Meld u gratis aan