Ik heb al een taxatierapport, moet de taxateur nog langskomen?

Het ter plaatse in kaart brengen van een woning is een essentieel onderdeel van de werkzaamheden van een makelaar.

Ik heb al een taxatierapport, moet de taxateur nog langskomen?

Met de opname brengt de makelaar/taxateur o.a. de kenmerken (inhoud, woonoppervlakte etc.) in kaart en onderzoekt hij de woning op bijzonderheden. Zo weet de makelaar wat hij publiceert en verkoopt. Overigens verplicht de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) een makelaarskantoor te allen tijde de woning minimaal 1 keer gezien te hebben.

Taxatierapport aanwezig
De markt is constant in beweging, waardoor een taxatierapport maar een beperkte houdbaarheid heeft. Om goed advies te kunnen geven over de waarde van de woning en de vraagprijsstelling is het van essentieel belang dat de taxateur of makelaar de woning bekeken heeft, ook als er al een taxatierapport is.

Taxateur van Makelaarsland
Makelaarsland wil de kwaliteit van haar dienstverlening waarborgen, vandaar dat onze taxateur altijd de woning zelf komt opnemen. Ook als er al een taxatierapport aanwezig is, komt de taxateur langs. De woningopname brengt geen extra kosten met zich mee. De opname zit inbegrepen in het vaste lage bedrag dat een verkoper betaalt bij Makelaarsland voor het verkopen van een huis.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.