Open Huis organiseren

Het organiseren van een Open Huis is populair onder woningverkopers. Tijdens een Open Huis opent de verkoper zijn deuren voor belangstellenden, die vooraf geen bezichtigingsafspraak hoeven in te plannen. Een Open Huis is ideaal om op een laagdrempelige manier woningzoekers aan te trekken.

Open Huis houden?

Een goed moment voor een Open Huis is een aantal weken nadat een woning ‘nieuw in verkoop’ is gekomen. Een huis op Funda wordt de eerste weken door veel woningzoekers bekeken en onthouden en belangstellenden komen graag kijken bij een Open Huis. Een Open Huis wordt veelal vroeg in de avond georganiseerd van bijvoorbeeld 19.00 tot 21.00 uur of op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur.

Hoe bereid je een Open Huis voor?

Een goede voorbereiding is belangrijk bij een Open Huis. Maak de woning zo neutraal mogelijk (haal persoonlijke spullen uit het zicht) en neem de tijd voor de belangstellenden. Bezoekers worden het liefst rondgeleid in een rustig, schoon en opgeruimd huis en worden graag een vers kopje koffie aangeboden. Ook is het belangrijk om elke bezoeker een woningbrochure van de woning mee te geven om naderhand alle informatie over de woning terug te lezen. Lees hier meer tips voor een Open Huis.

Kosten Open Huis

Het organiseren van een Open Huis is bij Makelaarsland gratis. Verkopers kunnen via MijnMakelaarsland een gratis Open Huis aanvragen op een door de verkoper gewenste tijd en datum. De verkoper kan een Open Huis op een aantal manieren kenbaar maken:

  • Een ‘Open Huis’ vermelding op Funda.nl en Makelaarsland.nl
  • De ‘Open Huis’ raamposter op het raam bevestigen

Makelaarsland zorgt ervoor dat het ‘Open Huis’ zichtbaar wordt gemaakt op de websites van Funda en Makelaarsland. Ook kunnen verkopers twee keer per jaar gratis meedoen aan de NVM Open Huizen Route.

* Deelname aan een Open Huis is niet bij elke makelaar gratis. Let er op bij de oriëntatie voor een makelaar of u bij uw makelaar extra moet betalen voor een Open Huis.

NVM Open Huizen Route

De NVM Open Huizen Route is een landelijke huizendag die twee keer per jaar wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Deze route vindt altijd plaats in het voorjaar en het najaar op een zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Duizenden woningverkopers door heel Nederland doen mee aan deze belangrijke huizendag, die steevast duizenden woningzoekers aantrekt. De eerstvolgende NVM Open Huizen Route is op zaterdag 30 september 2017.

Meer weten?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of bel 088 200 2000.


Gratis informatiegesprek

Maak kennis met Makelaarsland. Bel ons op 088 200 2000 of laat ons contact met u opnemen.

Gesprek aanvragen

Vrijblijvend uitproberen

Maak gratis een proef woningpresentatie en neem een kijkje achter de schermen bij Makelaarsland.

Meld u gratis aan