Open Huis organiseren

Het organiseren van een Open Huis is populair onder woningverkopers. Tijdens een Open Huis opent de verkoper zijn deuren voor belangstellenden, die vooraf geen bezichtigingsafspraak hoeven in te plannen. Een Open Huis is daarom ideaal om op een laagdrempelige manier woningzoekers aan te trekken.

Open Huis houden?

Een goed moment voor een Open Huis is een aantal weken nadat een woning nieuw in verkoop is gekomen. Een huis op Funda wordt de eerste weken door veel woningzoekers bekeken en onthouden en belangstellenden komen graag kijken bij een Open Huis. Een Open Huis wordt veelal vroeg in de avond georganiseerd van bijvoorbeeld 19.00 tot 21.00 uur of op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur.

Wil je na het lezen van dit artikel ook graag een Open Huis organiseren, of heb je hier een vraag over? Twijfel dan niet en vraag direct een gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan!

Hoe bereid je een Open Huis voor?

Een goede voorbereiding is belangrijk bij een Open Huis. Maak de woning zo neutraal mogelijk (haal persoonlijke spullen uit het zicht) en neem de tijd voor de belangstellenden. Bezoekers worden het liefst rondgeleid in een rustig, schoon en opgeruimd huis en worden graag een vers kopje koffie aangeboden. Ook is het belangrijk om elke bezoeker een woningbrochure van de woning mee te geven om naderhand alle informatie over de woning terug te lezen. Lees hier meer tips om voor, tijdens en na het Open Huis een onvergetelijke indruk achter te laten.

Kosten Open Huis

Het organiseren van een Open Huis is bij Makelaarsland gratis. Verkopers kunnen via MijnMakelaarsland een gratis Open Huis aanvragen op een door de verkoper gewenste tijd en datum. De verkoper kan een Open Huis op een aantal manieren kenbaar maken:

  • Een ‘Open Huis’ vermelding op Funda.nl en Makelaarsland.nl
  • De ‘Open Huis’ raamposter op het raam bevestigen

Makelaarsland zorgt ervoor dat het Open Huis zichtbaar wordt gemaakt op de websites van Funda en Makelaarsland. Ook kunnen verkopers twee keer per jaar gratis meedoen aan de NVM Open Huizen Route. Deelname aan een Open Huis is niet bij elke makelaar gratis. Let er op bij de oriëntatie voor een makelaar of je bij jouw makelaar extra moet betalen voor een Open Huis.

Ook je huis verkopen met de Makelaarsland app? Download de app dan nu!


Google play Store

App Store

NVM Open Huizen Dag

De NVM Open Huizen Dag is een landelijke huizendag die twee keer per jaar wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Deze route vindt altijd plaats in het voorjaar en het najaar op een zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Duizenden woningverkopers door heel Nederland doen mee aan deze belangrijke huizendag, die steevast duizenden woningzoekers aantrekt. De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag is op zaterdag 28 maart 2019.

Veel gestelde vragen over huis verkopen

Hoe schrijf ik een goede aanbiedingstekst?

Hoe kan ik zelf de bezichtigingen doen van mijn huis?

Hoe zorg ik voor een goede bezichtiging?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.