Tips voor een geslaagde bezichtiging

De bezichtigingsafspraak is gemaakt. En nu? U wilt natuurlijk een droombeeld van uw huis neerzetten voor potentiële kopers en u kunt maar één keer een eerste indruk geven. Het creëren van de juiste sfeer is essentieel. Deze tips helpen u om uw huis er verzorgd, licht, warm, groot en schoon uit te laten zien en dan bent u klaar voor een bezichtiging!

Buitenkant woning: de eerste indruk

De eerste indruk van uw huis wordt buiten gevormd. Zorg dat uw huis er verzorgd en goed onderhouden uitziet. Lap de ramen, zet vuilnisbakken uit het zicht, wied onkruid en plaats een mooie plantenbak.

Objectief bekijken: hoe ziet uw bezoeker uw huis?

Probeer uw huis te bekijken vanuit het oogpunt van een potentiële koper. Wat kan een belangstellende als negatief ervaren? Zet losse stopcontacten en bedrading vast, repareer klemmende deuren en voer klein schilder- en kitwerk uit.

Opgeruimd staat netjes!

Door goed op te ruimen en niet meer neer te zetten dan noodzakelijk tonen kamers ruimer. Zet accessoires tijdelijk weg, maak vensterbanken leeg, doe alle kastdeuren dicht, verwijder lege kratten en flesjes en zorg dat er niets op de grond ligt waar een belangstellende over kan struikelen.

Huis verkopen - tips bezichtiging: opgeruimd staat netjes!

Een schoon huis is aantrekkelijk

Maak uw huis stofvrij, zorg dat spiegels vlekkeloos zijn, hang een fris nieuw douchegordijn op, kijk alle lastige hoeken na op spinnenwebben en laat stalen handgrepen mooi glimmen.

Licht bepaalt de sfeer

Licht is één van de belangrijkste sfeerbepalers van een huis. Doe overdag jaloezieën en zonneschermen omhoog en laat gordijnen open. Doe ’s avonds in alle kamers het licht aan, maak gebruik van sfeerverlichting (kaarsen en dimmers) en verlicht uw tuin en/of balkon.

Geuren die uw huis helpen verkopen

Zet van te voren deuren en ramen open om onaangename luchtjes te verwijderen (sigaretten, huisdieren). Zorg dat de badkamer en het toilet fris ruiken en plaats verse bloemen. Zet koffie en bak een taart.

Temperatuur en geluid: comfort en rust

Zorg voor een comfortabele temperatuur. Draai in de winter de verwarming aan en zet in de zomer de ramen open. Laat radio en televisie uit en zorg ervoor dat er niet teveel mensen aanwezig zijn.

Wees vriendelijk

Door een belangstellende vriendelijk en beleefd te benaderen en alle tijd te geven die hij of zij nodig heeft, zorgt u ervoor dat de belangstellende zich gemakkelijk voelt in uw huis. Neem de tijd, bied een kopje koffie aan, kijk tussentijds niet op uw horloge en beantwoord vriendelijk alle vragen.

» Download gratis onze verkooptips als PDF

Zet uw huis bij Makelaarsland in de verkoop

Vergroot uw verkoopkansen met Makelaarsland. U doet zelf wat u het beste kunt, namelijk de bezichtigingen. Wie kent uw woning immers beter dan uzelf? En wij doen de rest, van woningopname tot aan het opmaken van de koopovereenkomst. Natuurlijk zetten wij uw huis op Funda

» Lees meer in onze gratis verkoopbrochure


Gratis informatiegesprek

Maak kennis met Makelaarsland. Bel ons op 088 200 2000 of laat ons contact met u opnemen.

Gesprek aanvragen

Vrijblijvend uitproberen

Maak gratis een proef woningpresentatie en neem een kijkje achter de schermen bij Makelaarsland.

Meld u gratis aan