Jouw makelaar in Amsterdam

Meer dan 6.400 reviews; gemiddeld een 8,7 op funda!

Informatiegesprek aanvragen

Een 8,7 uit 6.400 reviews

NVM Funda

Huis verkopen in Amsterdam

Overweeg je jouw huis in Amsterdam te verkopen? Dan wil je dit natuurlijk doen met dé NVM makelaar van Amsterdam: Makelaarsland.

Wij bieden al 15 jaar een andere manier van verkopen. Een nieuwe, moderne manier waarbij de transparante samenwerking tussen een makelaar en verkoper centraal staat. Dat deze combinatie garant staat voor succes hebben we inmiddels bewezen door jaar in jaar uit de meeste huizen van Nederland te verkopen. Inmiddels staat de teller op meer dan 50.000 verkochte huizen en beoordelen verkopers ons met een 8,6 op funda.

De meeste woningen verkopen onze NVM makelaars in Amsterdam. Zo verkochten we er de afgelopen 5 jaar 1.423 huizen. In de eerste maanden van dit jaar verkochten we huizen gemiddeld binnen 30 dagen! In 67% van de gevallen werden de huizen voor of boven de vraagprijs verkocht.

Wil je jouw huis prominent op funda, de kwaliteit van een NVM makelaar, zelf actief betrokken zijn bij de verkoop en duizenden euro’s aan makelaarskosten besparen? Dan is Makelaarsland ook voor de verkoop van jouw woning in Amsterdam de juiste keuze.

Lees meer over het verkopen van je huis met Makelaarsland of vraag een vrijblijvende sparringsessie aan met een van onze makelaars en stel al je vragen!

Huis verkopen cijfers Amsterdam

Onze resultaten deze week

Woningen nieuw
in verkoop

57

Aangevraagde
bezichtigingen

1153

Huizen
verkocht

82

Amsterdam cijfers huizenmarkt

Huizenmarkt Amsterdam

Op dit moment staan ruim 3.000 huizen te koop in Amsterdam. In geen andere Nederlandse stad zijn zoveel woningzoekenden actief op zoek naar een nieuw huis. Gemiddeld zijn er zo’n 23 potentiële geïnteresseerden per woning. Bij het verkopen van je huis kun je in de meeste gevallen rekenen op flinke belangstelling!

Courtage makelaars in Amsterdam

De gemiddelde prijs voor een huis ligt in Amsterdam aanzienlijk hoger dan in de rest van Nederland. Omdat traditionele makelaars vaak een percentage van de verkoopprijs hanteren (de courtage), loopt het verkopen van je huis met een makelaar in Amsterdam al snel in de papieren.

Bij Makelaarsland is dit anders. Wij hanteren geen courtage, maar een vast en laag tarief van € 1.290. Omdat je zelf actief betrokken bent bij de verkoop én omdat wij als grootste NVM makelaar van Nederland profiteren van schaalvoordelen, profiteer jij mee!

Benieuwd hoe Makelaarsland werkt?

Wij laten je graag zien welke stappen je doorloopt bij de verkoop van je huis.

Probeer het gratis uit

Makelaarsland: jouw makelaar in Amsterdam

  • Jij de bezichtigingen, wij de rest

Wij zijn ervan overtuigd dat jij als verkoper je huis, jouw buurt en buren goed kent. Je kunt jouw kijkers vol overtuiging en enthousiasme rondleiden en al hun dringende vragen gelijk beantwoorden. Daarbij kun je direct schakelen met geïnteresseerden en hoef je niet af te wachten tot een makelaar een afspraak maakt tijdens kantooruren. Je kunt de kijkers ’s avonds of in het weekend ontvangen en je hoeft je huis niet uit.

  • 24/7 inzicht in jouw verkoop

Door het gebruik van onze app en online ‘mijnMakelaarsland’ omgeving heb je altijd inzicht in de voortgang van je verkoop. Uiteraard staat een heel team van adviseurs voor je klaar om je te begeleiden en te adviseren.

  • Altijd een vaste lage prijs

Je bent zelf actief betrokken bij de verkoop en dat scheelt aanzienlijk in de prijs. Je neemt alle tijd om kijkers (virtueel) rond te leiden en wij hebben alle tijd om ons te focussen op de juridische zaken en uiteindelijk de onderhandelingen. Je betaalt daarom één vast laag tarief van € 1.290 en hierdoor ben je gemiddeld duizenden euro’s minder kwijt dan bij een andere makelaar in Amsterdam. Én bij Makelaarsland betaal je de makelaarskosten pas nadat jouw woning definitief verkocht is.

Voorbeeld makelaarskosten Amsterdam

Makelaars in Amsterdam rekenen voor het afnemen van hun makelaarsdiensten vaak een percentage van jouw verkoopprijs; de courtage. De gemiddelde courtage in Nederland is 1,5% (Bron: NVM Wonen Kwartaalcijfers. NVM BedrijfsBarometer). Volgens het CBS was de gemiddelde huizenprijs in 2019 in Amsterdam € 485.000.

Als voorbeeld nemen we de gemiddelde Amsterdamse huizenprijs en de gemiddelde courtage in Nederland. Je betaalt bij een traditionele makelaar dan zo’n € 7.104. Dat is het bedrag aan makelaarskosten exclusief opstartkosten, die vaak nog berekend worden. Veel geld dus!

Bij Makelaarsland doen we het anders. Oók in Amsterdam betaal je een vast en laag tarief van € 1.290 euro. Je betaalt dit bedrag pas na een succesvolle verkoop. We kunnen de kosten zo laag houden omdat je zelf de bezichtigingen verzorgt. Verder betaal je bij ons slechts € 395 euro aan opstartkosten. Hiervoor verzorgen wij onder andere de woningopname, prijsadvies, juridisch onderzoek, woningfotografie, een officieel meetrapport en 2D en 3D plattegronden. 

Wil je weten wat jij kunt besparen met Makelaarsland? Bereken je besparing

Historie: Makelaars in Amsterdam

Oorspronkelijk verkochten ‘makelaars’ in Amsterdam helemaal geen huizen, maar waren zij actief op de stapelmarkt in de handel van ‘roerende’ goederen, zoals voedingsstoffen uit verre landen. In 1578 werd in Amsterdam het eerste makelaarsgilde opgericht en vanaf de 16e eeuw groeide het beroep van makelaar enorm.

Via de (beurs-)makelaars op de Amsterdamse beurs is de term in het dagelijks gebruik vooral betrekking gaan hebben op de handel in onroerend goed, al kunnen makelaars ook bemiddelen in andere transacties.

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn huis verkopen. Komt de makelaar wel bij mij thuis i.v.m. het coronavirus?

Is het slim om nu je huis te verkopen, i.v.m. het coronavirus?

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.