Huis verkopen in Amsterdam

Overweeg je jouw huis in Amsterdam te verkopen? Dan wil je dit natuurlijk doen met dé NVM makelaar van Amsterdam: Makelaarsland. Wij bieden al 15 jaar een andere manier van verkopen. Jij kiest namelijk hoe we jouw huis verkopen, zelf de regie, of alles uit handen geven. Het is aan jou. Inmiddels staat de teller op meer dan 50.000 verkochte huizen en beoordelen verkopers ons met een 8,8 op funda.

De meeste woningen verkopen onze NVM makelaars in Amsterdam. Zo verkochten we er de afgelopen 5 jaar zo'n 1.500 huizen. In de eerste 6 maanden van dit jaar verkochten we huizen gemiddeld binnen 25 dagen! In 77% van de gevallen werden de huizen voor of boven de vraagprijs verkocht.

Onze Makelaarsland Agents in Amsterdam zijn Nicole en Pascal. Zij kennen de Amsterdamse huizenmarkt als geen ander en staan al in de startblokken om jou te helpen bij de aankoop of verkoop van jouw huis.

Lees meer over het verkopen van je huis met Makelaarsland of vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan een van onze adviseurs en stel al je vragen! Liever direct een antwoord op je vragen? Bel ons op 088 200 2000.

Huis verkopen amsterdam

Onze resultaten deze week

Woningen nieuw
in verkoop

33

Aangevraagde
bezichtigingen

850

Huizen
verkocht

70

Cijfers Huizenmarkt Amsterdam

Aankoopmakelaar in Amsterdam

Op dit moment staan ruim 4.300 huizen te koop in Amsterdam. In geen andere Nederlandse stad zijn zoveel woningzoekenden actief op zoek naar een nieuw huis. Gemiddeld zijn er bijna 20 potentiële geïnteresseerden per woning. Bij het verkopen van je huis kun je in de meeste gevallen dus rekenen op flinke belangstelling!

Maar voor huizenzoekers lijkt het in Amsterdam 'geen beginnen aan'. Tien keer misgrijpen en dan settelen voor iets wat het eigenlijk net niet helemaal is. Dit krijgen we regelmatig te horen. Een aankoopmakelaar inschakelen is dan de uitkomst, want die heeft het juiste netwerk om ertussen te komen en de kennis en ervaring om de beste prijs voor jou te onderhandelen. Pascal en Nicole zitten ook voor aankoopbegeleiding in Amsterdam te popelen om jou te helpen!

Benieuwd hoe Makelaarsland werkt?

Wij laten je graag zien welke stappen je doorloopt bij de verkoop van je huis.

Probeer het gratis uit

Makelaarsland: jouw makelaar in Amsterdam

  • Jij de bezichtigingen, wij de rest

Wij zijn ervan overtuigd dat jij als verkoper je huis, jouw buurt en buren goed kent. Je kunt jouw kijkers vol overtuiging en enthousiasme rondleiden en al hun dringende vragen gelijk beantwoorden. Daarbij kun je direct schakelen met geïnteresseerden en hoef je niet af te wachten tot een makelaar een afspraak maakt tijdens kantooruren. Je kunt de kijkers ’s avonds of in het weekend ontvangen en je hoeft je huis niet uit.

  • 24/7 inzicht in jouw verkoop

Door het gebruik van onze app en online ‘MijnMakelaarsland’ omgeving heb je altijd inzicht in de voortgang van je verkoop. Uiteraard staat een heel team van adviseurs voor je klaar om je te begeleiden en te adviseren.

  • Altijd een vaste lage prijs

Je bent zelf actief betrokken bij de verkoop en dat scheelt aanzienlijk in de prijs. Je neemt alle tijd om kijkers (virtueel) rond te leiden en wij hebben alle tijd om ons te focussen op de juridische zaken en uiteindelijk de onderhandelingen. Je betaalt daarom één vast laag tarief van € 1.290 en hierdoor ben je gemiddeld duizenden euro’s minder kwijt dan bij een andere makelaar in Amsterdam. Én bij Makelaarsland betaal je de makelaarskosten pas nadat jouw woning definitief verkocht is.

Courtage makelaars in Amsterdam

De gemiddelde prijs voor een huis ligt in Amsterdam aanzienlijk hoger dan in de rest van Nederland. Omdat traditionele makelaars vaak een percentage van de verkoopprijs hanteren (de courtage), loopt het verkopen van je huis met een makelaar in Amsterdam al snel in de papieren.

Bij Makelaarsland is dit anders. Wij hanteren geen courtage, maar een vast en laag tarief van € 1.290. Omdat je zelf actief betrokken bent bij de verkoop én omdat wij als grootste NVM makelaar van Nederland profiteren van schaalvoordelen, profiteer jij mee!

Voorbeeld makelaarskosten Amsterdam

Een makelaar in Amsterdam rekent voor het afnemen van zijn makelaarsdiensten vaak een percentage van jouw verkoopprijs; de courtage. De gemiddelde courtage in Nederland is 1,5% (Bron: NVM Wonen Kwartaalcijfers. NVM BedrijfsBarometer). Volgens het CBS was de gemiddelde huizenprijs in 2019 in Amsterdam € 485.000.

Als voorbeeld nemen we de gemiddelde Amsterdamse huizenprijs en de gemiddelde courtage in Nederland. Je betaalt bij een traditionele makelaar dan zo’n € 7.104. Dat is het bedrag aan makelaarskosten exclusief opstartkosten, die vaak nog berekend worden. Veel geld dus!

Bij Makelaarsland doen we het anders. Oók in Amsterdam betaal je een vast en laag tarief van € 1.290 euro. Je betaalt dit bedrag pas na een succesvolle verkoop. We kunnen de kosten zo laag houden omdat je zelf de bezichtigingen verzorgt. Verder betaal je bij ons slechts € 475 euro aan opstartkosten. Hiervoor verzorgen wij onder andere de woningopname, prijsadvies, juridisch onderzoek, woningfotografie, een officieel meetrapport en 2D en 3D plattegronden. 

Wil je weten wat jij kunt besparen met Makelaarsland? Bereken je besparing

Historie: Makelaars in Amsterdam

Oorspronkelijk verkochten ‘makelaars’ in Amsterdam helemaal geen huizen, maar waren zij actief op de stapelmarkt in de handel van ‘roerende’ goederen, zoals voedingsstoffen uit verre landen. In 1578 werd in Amsterdam het eerste makelaarsgilde opgericht en vanaf de 16e eeuw groeide het beroep van makelaar enorm.

Via de (beurs-)makelaars op de Amsterdamse beurs is de term in het dagelijks gebruik vooral betrekking gaan hebben op de handel in onroerend goed, al kunnen makelaars ook bemiddelen in andere transacties.

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn huis verkopen. Komt de makelaar wel bij mij thuis i.v.m. het coronavirus?

Is het slim om nu je huis te verkopen, i.v.m. het coronavirus?

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.