Antwoorden op veelgestelde vragen

Ik heb overeenstemming bereikt op een huis van Makelaarsland, wat nu?

Je hebt mondelinge overeenstemming bereikt! Wij stellen de koopovereenkomst op en samen maken we de ondertekening van de koopovereenkomst in orde. Lees het stappenplan goed door, dan weet je precies wat er gaat gebeuren en wat er van jou en de verkoper(s) verwacht wordt.

Stap 1: Jouw persoonsgegevens, notariskeuze en cliëntenonderzoek

Voor het opstellen van de koopovereenkomst hebben we nog een paar gegevens van je nodig.

Persoonsgegevens en notariskeuze
Wij hebben nog een paar gegevens van jou nodig om de koopovereenkomst compleet te maken:

Volledige persoonsgegevens van jou en van een eventuele mede-koper.
Een kopie van jouw identiteitsbewijs en die van een eventuele mede-koper. Voor een veilige kopie van jouw identiteitsbewijs, adviseren wij je onze MakelaarslandID app te gebruiken voor Apple.
De door jou gekozen notaris voor het opstellen van de koopovereenkomst en de uiteindelijke eigendomsoverdracht.
Het zou fijn zijn als je de gegevens binnen twee werkdagen aan ons doorgeeft. Dit kun je eenvoudig doen via MijnMakelaarsland.

Cliëntenonderzoek via IDIN
Wij zijn wettelijk verplicht om de identiteit van kopers te checken. Daar hebben wij jouw hulp bij nodig. In een aparte e-mail ontvangen jij en een eventuele mede-koper van ons een (betrouwbare) link naar een IDIN-verificatieverzoek. Als je verzoek hebt ingevuld, sturen wij je de concept-koopovereenkomst.

Stap 2: Concept koopovereenkomst

Zodra we alle gegevens van je hebben ontvangen, stelt onze juridische afdeling de concept-koopovereenkomst op en stuurt deze naar beide partijen per e-mail. Eventuele opmerkingen, onjuistheden of jouw akkoord geef je binnen twee werkdagen aan ons door. De concept-koopovereenkomst hoef je niet te ondertekenen.

Bouwtechnische keuring: Heb je het voorbehoud voor een bouwtechnische keuring opgenomen? Je kunt de keuring makkelijk en snel regelen via Keuringshuis. Vraag deze aan via MijnMakelaarsland.

Stap 3: Definitieve koopovereenkomst

Wij verwerken eventuele aanpassingen en maken de definitieve koopovereenkomst op. Daarna sturen wij de definitieve koopovereenkomst naar jou en de verkoper

Stap 4: Ondertekening

Hierover word je door ons geïnformeerd wanneer de definitieve koopovereenkomst klaar is. Na de ondertekening zorgen wij ervoor dat de notaris de getekende versie ontvangt.

Let op: Een mondelinge overeenstemming is niet rechtsgeldig
Een mondelinge overeenstemming tussen een particuliere verkoper en een particuliere koper is nog geen rechtsgeldige overeenkomst. Hiervoor moeten de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Tot de ondertekening zijn beide partijen dus nog vrij om ervan af te zien.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.