Antwoorden op veelgestelde vragen

Wat is een aankoopcoach?

Een aankoopcoach, het woord zegt het al; een coach die je helpt met het aankopen van jouw nieuwe woning. Een coach die op afstand paraat staat om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen met het opstellen van een openingsbod en het doornemen van de koopovereenkomst. Iemand die je belt of mailt, als jij daar behoefte aan hebt. Handig toch!

Zoeken en bezichtigen. Ongetwijfeld struin je alle huizensites al af. Download ook de Makelaarsland app. Dan ontvang je als eerste het nieuwste aanbod dat voldoet aan jouw wensen. Huis gespot? Dan is het tijd voor een bezichtiging. Voor, tijdens, of na de bezichtiging zit onze aankoopcoach voor je klaar om met je te sparren. Hij komt dus niet op locatie.

Biedingsstrategie. Overweeg je een bod te doen? Dan vraag je een aankoopanalyse aan. Jouw aankoop-coach neemt de woning met je door en zoekt er relevante data bij, zoals de prijzen van recent verkochte woningen in de buurt. Zo helpt jouw aankoopcoach met de waardebepaling en helpt met de biedingsstrategie.

Openingsbod. Na de aankoopanalyse gaan we het openingsbod voorbereiden. We nemen alle aspecten van een bod met elkaar door. Hiervoor gebruiken wij het speciaal ontwikkelde ‘Bieden als een pro-formulier’. We zorgen ervoor dat je niks vergeet en een professioneel bod uitbrengt. Zo wordt bieden op een huis verrassend eenvoudig.

Onderhandelen als een pro. Na het uitbrengen van het openingsbod staat jouw aankoopcoach klaar om je verder te coachen. Dus tijdens de onderhandelingen kun je begeleiding op maat verwachten. Samen gaan we ervoor om het huis tegen de scherpste prijs en de meeste gunstige voorwaarden te kunnen kopen.

Check koopovereenkomst en afhandeling. Is de koop rond? Dan helpen we je met de afronding. We checken de koopovereenkomst en alle overige juridische stukken en houden belangrijke termijnen in de gaten. Tot de overdracht is jouw aankoopcoach er voor al jouw vragen en kun je rekenen op handige tips.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.