Antwoorden op veelgestelde vragen

Wat doet Makelaarsland voor mij?

Verkopen met Makelaarsland

Elk huis is anders en elke verkoper ook. Heb je tijd, wil je kosten besparen of leid je mensen liever zelf rond? Kies dan Verkoop Actief. Voor onze verkopers die alles uit handen willen geven is Verkoop Gemak de beste keuze.

Verkoop Actief

Woningopname en juridische check
Een lokale NVM taxateur komt langs voor de woningopname. Hij is op de hoogte van de markt in jouw buurt. Ondertussen maakt onze juridische afdeling jouw woningdossier compleet.

Woningpresentatie
Een succesvolle verkoop start met een perfecte presentatie op funda en makelaarsland. Onze fotograaf maakt een professionele fotoreportage. Je krijgt ook een officieel meetrapport (op basis van NEN2580 normen).

Verkoopstrategie en publicatie
Juist in deze markt maakt de verkoopstrategie het verschil. Met jouw makelaar bespreek je dé verkoopmethode voor jouw situatie. Wij schrijven het NVM zoekersbestand aan en publiceren jouw huis op funda.

Bezichtigingen en onderhandelingen
Je ontvangt een melding als geïnteresseerden jouw huis willen bezichtigen. Deze plan jij in wanneer het jou schikt. Is er een bod? Dan gaat jouw makelaar direct aan de slag om de beste prijs te realiseren.

Koopovereenkomst en afhandeling
Is er overeenstemming bereikt? Gefeliciteerd! Dan stelt jouw makelaar, samen met onze juridische afdeling de koopovereenkomst op. Pas als jij helemaal tevreden bent, zit ons werk erop.

Verkoop Gemak

Woningopname en juridische check
Jouw Agent komt langs voor de woningopname en kennismaking. Hij woont in de regio en kent de markt in jouw buurt. Ons juridische team maakt het woningdossier compleet.

Woningpresentatie
Een succesvolle verkoop start met een perfecte presentatie op funda en makelaarsland. Onze fotograaf maakt een professionele fotoreportage. Je krijgt ook een officieel meetrapport (of basis van NEN2580 normen.)

Verkoopstrategie en publicatie

Met je Agent bespreek je dé verkoopmethode voor jouw situatie. Met welke vraagprijs en strategie zetten we jouw huis in de markt? De Agent benadert het NVM zoekersbestand en promoot de woning op funda.

Bezichtigingen en onderhandelingen
Jouw Agent neemt verder alles uit handen. Zo ook de bezichtigingen. Is er een bod gedaan? Dan onderhandelt de Agent direct totdat de beste prijs is gerealiseerd. Uiteraard blijf jij op de hoogte.

Koopovereenkomst en afhandeling
Bij overeenstemming stelt jouw Agent samen met onze juridische afdeling de koopovereenkomst op. Van de tekenafspraak tot en met de inspectie en sleuteloverdracht staat jouw Agent paraat.

Aankopen met Makelaarsland

Ook als je een aankoophulp wilt zit je goed bij Makelaarsland. Jij kiest hoeveel hulp je ontvangt en wat wij niet voor je doen, betaal je ook niet! Ben je een echte zelfdoener? Kies dan voor onze aankoopcoach. En wil je het liefst iemand aan jouw zijde tijdens het hele traject, dan ben je meer een latendoener en is een aankoopmakelaar de juiste keuze.

Aankoopcoach

Zoeken en bezichtigen

Ongetwijfeld struin je de meeste huizensites al af, maar heb je de Makelaarsland app al gedownload? Dan ontvang je als eerste het nieuwste aanbod dat voldoet aan jouw wensen. Wanneer je een leuk huis gespot hebt, dan is het tijd voor een bezichtiging. Die doe je zelf. Wil je meer weten over waar je op moet letten en wat je moet vragen? Dan zit één van onze aankoopcoaches voor je klaar. Gewoon om even te sparren, als dat nodig is.

Woninganalyse
Overweeg je een bod te doen? Vraag dan een woninganalyse aan en we doen een marktanalyse en geven je een indicatie van de woningwaarde. Alles wat er te weten is over het huis nemen we vooraf met je door. Wij hebben alle relevante data bij de hand. Vierkantemeterprijzen, recent verkochte woningen in de buurt, de concurrentie in de markt. Ideaal. Zo zie je niks over het hoofd. Op basis van al die informatie helpen we je met de waarde indicatie en de juiste biedingsstrategie.

Bieden en onderhandelen
Tijdens het gesprek over de woninganalyse bereiden we samen ook het openingsbod alvast voor. We nemen alles goed met je door. Ons speciale ‘Bieden als een pro-formulier’, dat zorgt ervoor dat je niks vergeet. Je neemt zelf contact op met de verkopende partij om je bod uit te brengen. Na het openingsbod staan we klaar om je verder te coachen. Tijdens de onderhandelingen kun je begeleiding op maat verwachten. Samen gaan we voor de scherpste prijs en de meeste gunstige voorwaarden. En jij onderhandelt als een pro!

Overeenstemming
Heb je overeenstemming bereikt? Dan helpen wij je met de afronding van de koop. We checken de koopovereenkomst en alle overige juridische stukken en houden belangrijke termijnen in de gaten. Lekker makkelijk, want zo vergeet jij niks.

Inspectie en overdracht
Tot de overdracht kun je bij ons terecht voor antwoord op al je vragen en handige tips. We hebben een aantal handig checklist voor je klaargezet die je kan gebruiken bij de afronding, zodat jij helemaal klaar bent voor de grote dag. Als koper heb je het recht het huis nog eenmaal te bekijken voordat je met de verkoper naar de notaris gaat. Zijn er bijzonderheden? Dan kan je jouw aankoopcoach gewoon even een belletje geven.

Aankoopmakelaar

Bezichtiging en waardebepaling
Onze Makelaarsland Agent gaat mee om het huis te bezichtigen. We letten overal op! Jouw Agent is niet voor niets een ervaren NVM-aankoopmakelaar. Bovendien hebben we beschikbare data om jou goed te adviseren over de waarde en de staat van het huis. Zo kom je dus niet snel voor verrassingen te staan.

Technische en juridische aspecten
Een huis koop je niet elke dag. Onze eigen juridische afdeling zoekt daarom alle om juridische zaken tot op de bodem uit. We doen kadastraal onderzoek, naar oppervlaktes en erfscheidingen bijvoorbeeld. En tijdens de bezichtiging checkt jouw Agent alle bouwkundige ins en outs. Jij wil gewoon weten dat het goed zit. Wij ook.

Bieden en onderhandelen
Als ervaren NVM-aankoopmakelaar weet jouw Agent precies wat je moet bieden. We onderhandelen namens jou en gaan tot het uiterste om het huis aan te kopen. Tegen de gunstigste voorwaarden en scherpste prijs natuurlijk. Daar zijn we makelaars voor.

Koopovereenkomst
Als je een huis koopt, moet je er goed op letten dat alle stukken kloppen en op tijd worden ingediend. Dat doen wij voor je. De koopovereenkomst wordt zorgvuldig gecheckt en we houden de termijnen scherp in de gaten. Daar heb jij dus geen omkijken naar. Als alle afspraken goed zijn vastgelegd, kun jij zonder stress je handtekening zetten.

Inspectie en overdracht
Nog een laatste check voordat het van jou is! Jouw Makelaarsland Agent is erbij tijdens de inspectie om de staat van huis nog een keer te controleren en vragen te beantwoorden. Is alles in orde? Dan kun jij naar de notaris om te tekenen voor jouw nieuwe thuis!

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.