De stappen

Wij leggen je in 4 stappen uit hoe wij dit samen met jou gaan doen en wat de rolverdeling is.

Stap 1. Woningopname & presentatie

Een lokale taxateur komt langs voor de woningopname. Het opnamerapport bevat de indicatieve waarde én de belangrijkste kenmerken van je woning. Deze taxateur is áltijd lid van de NVM en is werkzaam bij jou in de buurt. Hij of zij kent de huizenmarkt in jouw wijk dus door en door. Dat is volgens ons een vereiste voor een juiste waardeschatting. Tekst en foto’s mag je zelf maken, of maak gebruik van onze professionele fotograaf. Ondertussen voltooit onze juridische afdeling jouw woningdossier en ben je klaar voor verkoop.

Kunnen jullie mij helpen met fotografie?

Waarom heb ik een taxateur nodig?

Ik heb al een taxatierapport, is dat genoeg?

Wat is de NVM?

Zelf je presentatie maken moeilijk? Welnee! En je kunt het alvast gratis uitproberen.

Maak alvast kennis met Makelaarland. Meld je aan en plaats je foto's en teksten in jouw unieke, originele woningpresentatie. Maak zo kennis met 'MijnMakelaarsland' en onze app. Eenvoudig en vrijblijvend.

Gratis uitproberen

Stap 2. Verkoopstrategie & publicatie op funda

Jouw persoonlijk makelaar evalueert met jou de woningpresentatie die je online wil zetten en geeft advies en feedback. Jullie bespreken samen de verkoopverwachting, vraagprijsstrategie en inzet van promotiemiddelen. Jouw woning wordt op funda en onze website geplaatst, er komt een ‘te koop’ bord in je tuin en ‘te koop’ posters voor de ramen. Je woning wordt opgenomen in het NVM-zoekersbestand en je krijgt je eigen woningbrochure. Natuurlijk kun je je woning delen op social media, wat voor een enorm bereik zorgt. Niemand kan meer om jouw huis heen!

Wat is een verkoopstrategie?

Wat is een verkoopstrategie? Kijk deze video en je weet het.

Stap 3. Bezichtigingen & bieden

Als geïnteresseerden een bezichtiging willen van je huis, ontvang je via de e-mail, sms of als push-bericht in jouw Makelaarsland app een bezichtigingsaanvraag. Je kan daar direct actie op ondernemen, door samen met de kijkers een datum en tijdstip af te spreken dat jullie beiden uitkomt. Deze afspraken worden automatisch vastgelegd in jouw woningdossier. Zo blijft alles overzichtelijk. Na de rondleiding ben je natuurlijk benieuwd naar wat de kijkers van je huis vinden. Stuur ze daarom de woningreview. Tips nodig voor een perfecte bezichtiging? Die hebben wij genoeg voor je. Is er een bod? Dan gaat jouw makelaar, samen met jou, direct aan de slag om de allerbeste verkoopprijs te realiseren.

Wat is een woningreview?

De Makelaarsland app. Wat is dat?

Onze makelaars zijn dé onderhandelspecialisten! Laat je overtuigen door mensen die je voor gingen.

Stap 4. Verkoop & afhandeling

Is er na een overeenstemming? Gefeliciteerd! Dan stelt jouw makelaar, samen met onze juridische afdeling de koopovereenkomst op. Tot aan de overdracht van jouw woning, blijft jouw persoonlijk makelaar je vaste aanspreekpunt en kunnen jullie samen nog eventuele vragen bespreken. Pas als je helemaal tevreden bent, zit ons werk erop.

Wat is een koopovereenkomst?

83% van de kopers geeft aan dat ze het liefst door de verkoper zelf willen worden rondgeleid.

Dit zeggen mensen zoals jij over verkopen met Makelaarsland

Dit zijn de experts met wie jij deze 4 stappen succesvol gaat doorlopen.

Ontmoet jouw makelaarsland team