De stappen

Wij leggen u in 4 stappen uit hoe wij dit samen met u gaan doen en wat de rolverdeling is.

Stap 1. Woningopname & presentatie

Een lokale taxateur komt langs voor de woningopname. Het opnamerapport bevat de indicatieve waarde én de belangrijkste kenmerken van uw woning. Deze taxateur is áltijd lid van de NVM en is werkzaam bij u in de buurt. Hij of zij kent de huizenmarkt in uw wijk dus door en door. Dat is volgens ons een vereiste voor een juiste waardeschatting. Tekst en foto’s mag u zelf maken, of maak gebruik van onze professionele fotograaf. Ondertussen voltooit onze juridische afdeling uw woningdossier en bent u klaar voor verkoop.

Kan Makelaarsland mij helpen met de fotografie?

Waarom heb ik een taxateur nodig?

Ik heb al een taxatierapport, is dat genoeg?

Wat is de NVM?

Zelf uw presentatie maken moeilijk? Welnee! En u kunt het alvast gratis uitproberen.

Maak alvast kennis met Makelaarland. Meld u aan en plaats uw foto's en teksten in uw unieke, originele woningpresentatie. Maak zo kennis met 'MijnMakelaarsland' en onze app. Eenvoudig en vrijblijvend.

Gratis uitproberen

Stap 2. Verkoopstrategie & publicatie op funda

Het behalen van het maximale verkoopresultaat start met een goede verkoopstrategie en promotie. Juist in deze markt maakt de verkoopstrategie het verschil. Als grootste makelaar van Nederland hebben wij ervaring met elk type woning, of er nu veel belangstelling voor is of juist weinig.

In het strategiegesprek bespreekt uw makelaar met u dé methode voor uw situatie. Denk bijvoorbeeld aan het klusteren in kijkmiddagen en verkoop bij inschrijving bij overmatige belangstelling. Of een ludieke verkoopstart met sneak preview, waarbij we actief focussen op latente woningzoekers. We schrijven het NVM zoekersbestand aan plaatsen uw huis uiteraard ook op makelaarsland.nl en funda. Niemand kan meer om uw huis heen!

Wat is een verkoopstrategie?

Wat is een verkoopstrategie? Kijk deze video en u weet het.

Stap 3. Bezichtigen & bieden

Als geïnteresseerden uw huis willen bezichtigen, ontvangt u direct zelf deze bezichtigingsaanvraag. U kunt meteen actie ondernemen, door samen met de kijkers een datum en tijdstip af te spreken dat u beiden uitkomt. Deze afspraken worden automatisch vastgelegd in uw woningdossier. Zo blijft alles overzichtelijk. Na de rondleiding bent u natuurlijk benieuwd naar wat de kijkers van uw huis vinden. Stuur ze daarom de Makelaarsland Woningreview. Tips nodig voor een perfecte bezichtiging? Die hebben wij genoeg voor u. Is er een bod? Dan gaat uw makelaar, samen met u, direct aan de slag om de allerbeste verkoopprijs te realiseren.

Wat is een woningreview?

De Makelaarsland app. Wat is dat?

Onze makelaars zijn dé onderhandelspecialisten! Laat u overtuigen door mensen die u voorgingen.

Stap 4. Verkoop & afhandeling

Is er na een bieding overeenstemming bereikt? Gefeliciteerd! Dan stelt uw makelaar, samen met onze juridische afdeling de koopovereenkomst op. Tot aan de overdracht van uw woning, blijft uw persoonlijke makelaar het vaste aanspreekpunt en kunnen jullie samen nog eventuele vragen bespreken. Pas als u helemaal tevreden bent, zit ons werk erop.

Wat is een koopovereenkomst?

83% van de kopers geeft aan dat ze graag door de verkoper zelf willen worden rondgeleid.

Dit zeggen mensen zoals u over verkopen met Makelaarsland

Dit zijn de experts met wie u deze 4 stappen succesvol gaat doorlopen.

Ontmoet uw makelaarsland team

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.