Makelaarsland ervaringen: huis te koop na 30 jaar

Door
Makelaarsland
op

Verkoper Jet Weilers schrijft over haar ervaring met Makelaarsland. Wij volgen haar tijdens het gehele verkooptraject; van het maken van een keuze voor een makelaar, tot (hopelijk snel) het tekenen van de leveringsakte bij de notaris. Bij deze blog #1, over de grote stap om het huis in de verkoop te zetten.

De kogel is door de kerk; we gaan na ruim 30 jaar ons met liefde bewoonde, maar nu te grote jaren ’30 woning verkopen via Makelaarsland. Vol vertrouwen, maar met pijn in ons hart, want we hebben hier altijd héérlijk gewoond en er liggen veel mooie herinneringen!

Zo werd de jongste van ons viertal hier geboren en trouwden twee dochters vanuit dit huis. We kijken óók terug op vele verbouwingen, renovaties en moderniseringen, maar met behoud van véél stijlkenmerken (waarvoor wij toen – en nog – vielen). Het oorspronkelijk gedateerde huis met slechts 3 slaapkamers plus enorm hoge lege zolder, is omgetoverd tot een fijn, modern groot gezinshuis met 7 – 8 kamers. Met voor elk kind een eigen slaapkamer en voor moeders een studeerkamer, zodat er van huis uit gewerkt kon worden.

Renovatie van ons huis in Haarlem

Jongste kreeg vanzelfsprekend ook de minst grote kamer, maar bij elke uit huis gaande broer of zus, schaalde zij een maatje op. En eindigde met een hele etage voor zichzelf, inclusief eigen badkamer. Onze Voordeur bleek echter een Draaideur, dus af en toe kwam er een kind tijdelijk terug (zoals na een studie) en moest jongste weer een beetje inschuiven.

Na haar vertrek was ons intensief bewoonde huis met o.a. rammelende Glas-in-Loodraampjes veroorzaakt door boze, met deuren smijtende pubers, wel toe aan enig herstel en re-styling. Tja een dilemma, want we wisten toen al dat we ooit kleiner wilden gaan wonen. Maar ’t huis en wij als ouderpaar verdienden beter. En zo werd kamer voor kamer aangepakt en ambachtelijk hersteld in nieuwe glorie. Veelkleurige puberkamers werden frisse logeerkamers voor onze eerste kleinkinders.

(Makelaars)courtage:  enorm hoge kosten

Dit voorjaar kreeg de verkoopgedachte serieuze vorm. We trommelden enkele traditionele makelaars op. Ze waren unaniem zéér enthousiast en taxeerden ons comfortabele huis vrijwel gelijk, wat fijn was om te weten!

Wij schrokken echter enorm van de door hen gevraagde courtage plus alle bijkomende hoge kosten ter promotie. Bovendien waren we niet echt onder de indruk van hun fantasieloze standaard verkoopteksten, dito fotoreportages en veelal verouderde voorgestelde PR-acties. Dat konden we zelf beter, zo dachten we. Na enig Googlen en Eigen Huis, kwamen we uit bij Makelaarsland. Alles in eigen hand en toch op Funda!

Onze eerste ervaring met Makelaarsland

Toch eerst even uit geprobeerd hoe alles werkte, maar ’t CMS bleek gebruiks- en klantvriendelijk! En zo ook de eerste contacten met de medewerkers van Makelaarsland. Per omgaande respons, dat hadden we ook wel anders meegemaakt…

De meegeleverde heldere tips voor (foto)presentatie hebben we grotendeels opgevolgd. Alle kleine tuttemerul, waarmee je huis toch ongemerkt dichtslibt uitgezocht, opgeslagen of naar de kringloop gebracht. Heerlijk al die ruimte, hadden we véél eerder moeten doen!

En zo werd foto’s maken een klein feestje. Je zou bijna weer verliefd worden op je eigen huis! De mooiste/beste uitzoeken was lastiger, maar met hulp van ons viertal en hun partners toch gelukt. Fijn hun frisse onbevooroordeelde blik, want zelf zie je sommige dingen van je thuis i.p.v. huis gewoon niet meer.

Als (tekst)schrijver was ’t opstellen van een wervende Omschrijving, leuk om te doen. Hoewel ’t even zoeken was met de openingszin met ‘n maximaal aantal tekens, die bij de hoofdfoto te zien zal zijn, op de webpagina Overzicht.

De checklist is afgevinkt, morgen contact met onze makelaar Stijn, die de woningpresentatie, vraagprijsstrategie en de inzet van promotiemiddelen met ons zal bespreken. Een spannende dag.

Lees het vervolg in blog#2: Bezichtiging-marathon

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.