Makelaarsland ervaringen: de woningpresentatie

Door
Makelaarsland
op

De Makelaarsland ervaringen van verkoper Monique van Setten schrijft zij in een blog. Hierin vertelt ze over elke fase van het verkoopproces van haar woning: van de keuze voor een geschikte makelaar tot de verhuizing. In het tweede blog schrijft Monique over haar woningpresentatie op funda en de eerste aanvraag voor een bezichtiging.Makelaarsland ervaringen Monique

Met het Funda Presentatiepakket dat we kochten bij Makelaarsland zijn we erg blij. Een compleet pakket met (360 graden) foto’s, interactieve plattegronden én een video voor een zeer aantrekkelijke prijs. En alles zeer snel gerealiseerd. Want binnen een week na aanmelding van ons huis bij Makelaarsland, staat de fotografe op de stoep. Wat overigens betekende dat wij, in de vier dagen die hieraan vooraf gingen, aan de slag gaan om rigoureus op te ruimen en schoon te maken.

Nooit gedacht dat we zo kritisch waren, maar we zijn het erover eens dat een likje verf en een opgeruimd huis essentieel zijn voor een goede indruk. Hét lokkertje om potentiële kopers over de streep te trekken om te komen kijken. Trots overheerst als we de foto’s -keer op keer- bekijken en aan familie, vrienden en collega’s laten zien. Wauw, ons huis, bijna niet te geloven! Het werk van afgelopen jaren (en zeker niet te vergeten, de finishing touch van de afgelopen week) is prachtig vastgelegd door de fotografe van Blinqlab.Makelaarsland ervaringen

Het bord mag op het raam

Over de presentatietekst zijn we het snel eens. We weten precies wat we willen vermelden over ons huis en wat de pluspunten zijn. De eerste versie is zo klaar. En met wat omgooi- en schrapwerk staat deze tekst al snel als een huis! De foto’s en de tekst hebben we toegevoegd in MijnMakelaarsland. Fijn dat we in deze persoonlijke online omgeving zelf onze woningpresentatie kunnen wijzigen totdat we akkoord geven voor de volgende actie. We hebben onze makelaar Jeroen gesproken om te overleggen voor welke prijs ons huis de markt op gaat.

Het moment suprême komt steeds dichterbij. De dag voor publicatie zijn we nerveus, want nu begint de volgende spannende periode: zullen er bezichtigingen worden aangevraagd? De dag van de publicatie plakken we het bord op het raam. Nu mag iedereen het zien. We roepen nog net niet uit het raam dat iedereen die nieuwsgierig is, gerust een kijkje mag komen nemen.

De eerste kijker meldt zich

Inmiddels hebben we ontdekt dat we kunnen volgen hoeveel mensen onze woning bekijken en bewaren op funda. Deze statistieken houden we nauwlettend in de gaten. Nog geen paar uur na het plaatsen van het te koop bord komt er een berichtje binnen: de eerste geïnteresseerde meldt zich! Euforie overheerst! Niet verwacht, wel gehoopt. Misschien wordt dit de nieuwe bewoner van ons fijne huis wel. Of lopen we nu te hard van stapel? Je hebt er maar één nodig, is het gezegde. We hebben gelukkig nog een kleine week om ons huis weer in uiterste staat van netheid te brengen.

Ach, we hebben voor hetere vuren gestaan, dus kom maar op. Volgende keer blog ik graag verder over onze Makelaarsland ervaringen met de bezichtiging(en).

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.