Bungalowpark 126

Hoofdfoto Bungalowpark 126 te Doldersum

8386XM, Doldersum

€ 225.000 k.k.

Vrijstaande woning

Oppervlakte: 100 m² woonoppervlak / 1537 m² perceeloppervlak

De voordeur met het grote raam ernaast bepaalt de breedte van de lichte “voorhal”. (6,5m2). Links is een breed raam met ernaast de woonkamerdeur. Verder zijn hier de deuren naar 2 slaapkamers, het (1ste) toilet, en de meterkast.

De 2 slaapkamers b ... Lees meer


Kenmerken

Soort woonhuis:  Bungalow, Vrijstaande woning
Oppervlakte: 100 m² woonoppervlak / 1537 m² perceeloppervlak
Aantal kamers: 4 kamers

Alle kenmerken


Foto's (17)

Overdracht

Vraagprijs: € 225.000 k.k.
Status: Beschikbaar
Aanvaarding: In overleg
Recreatiewoning: Ja
Permanente bew.: Nee
In park: Ja

Bouw

Soort woonhuis:  Bungalow, Vrijstaande woning
Soort bouw: Bestaande bouw
Bouwjaar: 1973
Soort dak: Plat dak
Kadastrale gegevens: Volle eigendom, gemeente Vledder, sectie G, nummer 492 , perceeloppervlakte: 1537 m2

Oppervlakte en inhoud

Oppervlakte wonen: 100 m² (= woonoppervlakte)
Perceeloppervlakte: 1537 m²
Inhoud: 280 m³

Indeling

Aantal kamers: 4 kamers
Aantal badkamers: 1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen: Ligbad, toilet, douche
Aantal woonlagen: 1 woonlaag

Energie

Isolatie: Dakisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming: Cv-ketel, Openhaard
Warm water: Cv-ketel

Buitenruimte

Ligging: Aan bosrand, Aan rustige weg, Beschutte ligging
Tuin: Tuin rondom

Bergruimte

Soort berging: Aangebouwd steen
Voorzieningen: Voorzien van elektra, Voorzien van water

Garage

Soort: Parkeerplaats

Bijzonderheden

De volgende zaken zijn vermeldingswaardig:
er is recht van overpad gevestigd. De woning is op het riool aangesloten. De woning heeft een recreatieve bestemming.Omschrijving

De voordeur met het grote raam ernaast bepaalt de breedte van de lichte “voorhal”. (6,5m2). Links is een breed raam met ernaast de woonkamerdeur. Verder zijn hier de deuren naar 2 slaapkamers, het (1ste) toilet, en de meterkast.

De 2 slaapkamers bieden met elk een raam en een deur naar het terras van 20m2 een fraai uitzicht op het Doldersummerveld. In de linkerkamer is een wastafel.
De woonkamer(ca 39m2) kijkt met een kamerbreed raam op bostuin en Doldersummerveld. De openhaard is tegenover de voorhal. Rechts daarnaast kijkt u door een 2,5m breed panoramisch raam op het bosdeel achter het huis. Het werkblad van de keuken ligt met een leeg deel van 90cm ónder dat raam. Zie de foto. De hoekopstelling eindigt naast een kleiner raam in de derde wand. Dat geeft doorkijkjes over het grote terras (65m2) naar de weilan-den. Rechts hiernaast - in de vierde wand - is de achterdeur. Daarnaast is de deur naar de “achterhall” waar deuren naar terras, grote slaapkamer(3,55x3,05) en badkamer (ca 6,5m2) zijn.
De grote slaapkamer ligt langs het grote terras. Terrasdeur en raam bieden over de gehele lengte uitzicht op terras en bomen. Rechts is kastruimte gemaakt achter 4 schuifpanelen over de volle lengte en hoogte. Eén schuifpaneel bestaat uit een goudkleurige spiegel.

De badkamer is uitgerust met een bad van 80x180cm, een douchecabine van 90x90cm, een wastafel en een hangend 2de toilet. Op het dak staat een ruime afzuigventilator die vanuit de badkamer bediend wordt.

Ligging
De bungalow ligt, zowel op de hoek als in de rand van een bosgebiedje dat zich bij Dolder-sum als een wig tussen de latere natuur-en stiltegebieden van Drenths Landschap en Natuurmonumenten had geboord. Een ongewenste ontwikkeling die jaren terug al uit natuurbelang tot staan is gebracht. Vandaag zorgt die ingreep ervoor dat verdere bebouwing is uitgesloten. Het is duidelijk dat dit voor zowel de huidige als de toekomstige eigenaren een geruststelling zal zijn. En dat dit de waarde van de woningen gunstig beinvloedt spreekt dan vanzelf. Maar wat onszelf tien jaar terug al aansprak was de ligging van de bungalows.
De punt van die “wig” ligt ruwweg een kilometer buiten Doldersum, dat zelf slechts zeventig inwoners telt. Een minigebiedje met ruime kavels van 1100 tot bijna 1600m2 per kavel. Maar bovendien liggen alle dorpen rondom dit stiltegebiedje ook nog eens meer dan vier onbe-woonde kilometers verderop!
Links van die “wig” is het gebied van Drenths Landschap - het Doldersummerveld, waar u vanuit huis en tuin op kunt uit kijken. En rechts ervan stroomt het riviertje Vledder Aa, dat pas twee jaar geleden zijn meanders terugkreeg. Het weidse gebied rond het riviertje is in-middels onnederlands geworden. Kijk op het bruggetje om u heen: rondom horizon!

Loop dan rechtdoor. De weg wordt zandpad. Links is het bos met wildschrikdraad afgezet. Kijk naar links totdat u door een klaphekje dat bos in kan. Volg het pad totdat u naar rechts kunt. Sla niet af voordat u links door de bomen turend vaagweg een bankje op een flauwe heuvel ziet staan. Geniet daar van het dromerige vennetje. Ga er naar uw eigen hart zitten luisteren als u durft!
Algemeen (zie ook de tekening)
A. er is geen Vereniging Van Eigenaren
B. er zijn geen slagbomen of toezichthouders
C. alle vertrekken zijn verwarmd, het dak is eronder geïsoleerd
D. grote vensters hebben voorzetramen
E. afstand hart huiskamer tot de weg 25 meter
F. afstand hart woonkamer tot hart woonkamers van de twee buren: 35 meter
G. de begroeing bestaat ondermeer uit: eik-spar-den-berk-rododendron-lijsterbes-els-klimop
beschermde heesters als hulst
beschermde bodembedekkers als dalkruid en lelietjes van dalen
Op de tekening is:
1. voorgevel
2. zijgevel
3. terras 65m2 zon ca van 9.00 - 15.00 uur
4. terras 20m2 idem ca 15.00 uur tot zonsondergang
5. achterdeur
6. voordeur
7. grote slaapkamer
8. kleine slaapkamers
9. hobbyruimte
10 CV ketel met boiler
11.was/droogaansluiting