Oost-Krakeelstraat 18

Hoofdfoto Oost-Krakeelstraat 18 te Sommelsdijk

3245AR, Sommelsdijk

€ 450.000 k.k.

Halfvrijstaande woning

Oppervlakte: 270 m² woonoppervlak / 954 m² perceeloppervlak

In het centrum van Sommelsdijk, op loopafstand van de winkeldijk ‘d’n Diek’, staat een boerenschuur waar rond de eeuwwisseling een woonhuis in gebouwd is op duurzaam en bio-logische grondslag. Dit heeft geleidt tot een huis dat duidelijk anders maar ... Lees meer


Kenmerken

Soort woonhuis:  Woonboerderij, Halfvrijstaande woning
Oppervlakte: 270 m² woonoppervlak / 954 m² perceeloppervlak
Aantal kamers: 6 kamers

Alle kenmerken


Foto's (15)

Overdracht

Vraagprijs: € 450.000 k.k.
Status: Beschikbaar
Aanvaarding: In overleg

Bouw

Soort woonhuis:  Woonboerderij, Halfvrijstaande woning
Soort bouw: Bestaande bouw
Bouwjaar: 1923
Soort dak: Zadeldak bedekt met pannen
Kadastrale gegevens: Volle eigendom, gemeente SOMMELSDIJK, sectie B, nummer 4933 , perceeloppervlakte: 954 m2

Oppervlakte en inhoud

Oppervlakte wonen: 270 m² (= woonoppervlakte)
Overig inpandige ruimte: 136 m²
Perceeloppervlakte: 954 m²
Inhoud: 2800 m³

Indeling

Aantal kamers: 6 kamers , waarvan 3 slaapkamers
Aantal badkamers: 1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen: Ligbad, toilet, douche
Aantal woonlagen: 2 woonlagen
Voorzieningen: Mechanische ventilatie, Rookkanaal

Energie

Isolatie: Eco-bouw
Verwarming: Cv-ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Muurverwarming, Houtkachel
Warm water: Cv-ketel

Buitenruimte

Ligging: In woonwijk, Vrij uitzicht
Tuin: Achtertuin
Achtertuin: 486 m² (18m diep en 27m breed)
Ligging tuin: Gelegen op het zuiden , bereikbaar via achterom

Bergruimte

Soort berging: Inpandig
Voorzieningen: Voorzien van elektra
Isolatie: Geen isolatie

Garage

Soort: Inpandige garage
Voorzieningen: Voorzien van elektra
Isolatie: Geen isolatie

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid: Openbaar parkeren

Bijzonderheden

Er zijn gebreken aan de woning.
luiken hebben groot onderhoud nodig.

Er is sprake van een monumentale status.



Omschrijving

In het centrum van Sommelsdijk, op loopafstand van de winkeldijk ‘d’n Diek’, staat een boerenschuur waar rond de eeuwwisseling een woonhuis in gebouwd is op duurzaam en bio-logische grondslag. Dit heeft geleidt tot een huis dat duidelijk anders maar heel fijn ‘voelt’.

Het beeldbepalende pand, dat bekend staat als ‘De grote of groene schuur’, dateert uit 1923 en heeft tijdens de nieuwbouw zijn landelijk karakter behouden. De tuin op het zuiden grenst aan een weiland waardoor rust en ruimte extra worden benadrukt.

De duurzame en biologische principes vindt u terug in de met leem gestucte muren van gestapelde strobalen, een grijs water systeem voor toilet en wasmachine en het gebruik van veel natuurlijke bouwmaterialen. De bouw is grotendeels afgerond maar de schuur heeft nog veel ruimte om verder te ontwikkelen.

De indeling op de begane grond is tweeledig en bestaat uit het woongedeelte (210m2) en de rest van de schuur (165m2). U komt het woonhuis binnen in de hal . Deze verbindt de schuur met de badkamer, keuken, het toilet en de slaapverdieping. Het toilet is betegeld en heeft een zwevend closet en een handwasbakje. In de badkamer staat een groot ligbad, een betegelde inloopdouche, een wastafel en een inbouwkast met planken. De vloer in de hal, de badkamer, het toilet, dekeiken en bijkeuken is ‘bestraat’ met in patroon gelegde klinkers en wordt door vloerverwarming verwarmd.

In de keuken treft u een L-vormige leistenen keukenblad aan met gootsteen en uitzicht op de tuin. Er is ruimte voor een grote eettafel en de keuken geeft u toegang tot de tuin, de bijkeuken en de woonkamer. De ruimte kent drie inbouwkasten waarvan 1 kast de verdeelkast van de elektriciteit bevat. De bijkeuken heeft ruimte voor een vaatwasser, wasmachine, droger en inbouwoven. Daarnaast vind u in de bijkeuken een aanrechtblad met gootsteen en ruimte voor drie kasten.

De woonkamer heeft een massief eikenhouten vloer en heeft ruim uitzicht op de tuin. Er zijn twee grote inbouwkasten en een rookkanaal aansluiting voor een kachel of haard. De woonkamer heeft een lange knuffelmuur met muurverwarming waarvoor een zitgedeelte met kussens gecreëerd is. Via twee glas in lood schuifdeuren komt u in de ‘serre’. Een ruimte heel veel daglicht en grote openslaande deuren naar de tuin. Via de serre heeft een deur naar de schuur en een deur naar de paardenstal.

Ten slotte is de oude paardenstal omgebouwd tot een zelfstandig te bewonen appartement. Deze paardenstal heeft een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Een eigen keuken met werkblad en gootsteen en de warmwater voorziening komt van een geiser in de badkamer. De totale ruimte van de paardenstal is 15 bij 4 meter. Het woongedeelte en de keuken geven beide toegang tot het zijpad naast de schuur en er is een deur naar de tuin op het zuiden. De keuken staat in verbinding met de hal die op zijn beurt weer een eigen buitendeur heeft naar de straat.

De rest van de schuur is niet veranderd en wordt gekenmerkt door twee grote schuifdeuren (4x4) die rechtstreeks toegang geven naar de straat.

1e verdieping:
Er zijn twee slaapkamers en een overloop op de eerste verdieping boven de badkamer en de keuken. Verder zijn er in de schuur diverse zolders die gebruikt kunnen worden voor opslag of het opbouwen van nieuwe kamers.

Algemeen:
Gelegen op 954 m2 eigen grond
Totale oppervlakte schuur: 375 m2
Totale inhoud schuur: 3000 m3
Totale woonoppervlakte ca. 300m2
Bouwperiode: 1999 - 2010
Hardhouten kozijnen met dubbel glas