Veerstraat 21 Waspik

689.000 k.k.

Bereken jouw maandlasten met ING

6 kamers waarvan
3 slaapkamers

1 badkamer
2 aparte toiletten

Woonopp. 212 m2
Perceelopp. 440 m2

Dit unieke gemeentelijk monument uit 1878, compleet gerenoveerd in de jaren ‘90 met oude en authentieke materialen en perfect onderhouden, is een lust om in te wonen en eventueel ook in te werken.

De prachtige, luxe afwerkingen aan de buiten, maar ook aan de binnenkant, maken van dit pand een échte parel.
Met een inhoud van bijna 800 M3, een oppervlakte in het huis van 212 M2, verdeeld over 3 woonlagen, maken van dit pand een echte ‘kast van een woning’, waarbij de ruimtes zo zijn ingedeeld dat hele fijne, overzichtelijke ruimtes zijn die van dit pand een echt woon-, leef- en werk huis maken.

LIGGING WONING:
Gelegen in het centrum van het mooie dorp Waspik, onderdeel van de Langstraat, een streek die eeuwenlang het centrum van de Nederlandse schoen- en lederproductie vormde, ligt dit pand op loopafstand van de winkels en de scholen. De Veerstraat is een karakteristieke, rustige straat in Waspik, tegenover de Havendijkstraat, welke gebouwd is op een Middeleeuwse kleidijk.
Waspik heeft een gunstige ligging langs de A59 en A27, waarbij de steden Breda, Tilburg en Den Bosch binnen 20 minuten te bereiken zijn. Kleinere steden als Oosterhout en Waalwijk bieden ook alle wenselijk voorzieningen en zijn met 10 minuten te bereiken.
Maar voor rust is Waspik ook de perfecte plek. Met jachthavens op loopafstand, rivieren als de Oude Maas, de Overdiepse polder en een prachtige put waar de natuur ongerept zijn gang kan gaan en omringd door eeuwenoude akkers die vaak nog oude gebruiksvoorwerpen laten zien.

HISTORIE WONING:
Het huis heeft een rijke historie en is in 1878 gebouwd door Abraham Cornelis de Graaf, eigenaar van de toenmalige scheepswerf.
Aan de voorzijde van het huis, naast de voordeur, is een steen ingemetseld waarop dit staat vermeld. Vroeger liep er water aan de voor- en achterzijde van het huis en werden er houten boten gebouwd. Aan de zijkant van het huis is nog een hijsbalk en een deur zichtbaar waar vroeger het hout naar boven werd getakeld en ten droge werd gelegd. Vanaf het terras naast het huis is deze zijkant goed zichtbaar en wordt ‘s avonds prachtig uitgelicht door spots.
We vinden soms nog hele oude smeedijzeren, hand geslagen nagels die werden gebruikt voor de bouw van de schepen.
Tot in de jaren ‘60 hebben afstammelingen van de familie de Graaf in het huis gewoond waarna het verkocht is aan derden. In de jaren ‘90 is het pand geheel gerenoveerd en sommige delen, opnieuw opgebouwd. Waarbij er uiterst gedetailleerd gebouwd is, met zeer hoogwaardige en vaak originele materialen met als doel het behoud van de authentieke uitstraling. Ook is het pand toen voorzien van vloer, muur, dak en raamisolatie. In de jaren hierna is het huis enorm goed onderhouden, en dat is zichtbaar als je door het huis loopt.

TUIN:
De inrichting van deze heerlijke, onderhoudsvriendelijke tuin, op perceel van 440 M3, is gedaan door een tuinarchitect.
Hierdoor is een tuin ontstaan waar men slim heeft gekeken naar de plaatsing van borders, heggen, leilindes, platanen, paden, rozenborders, grasvlakken en terrassen.
Het resultaat is een heerlijke tuin met veel privacy en terrassen waar de hele dag van de zon genoten kan worden. Zelfs de allerlaatste zonnestralen kunnen worden opgepikt op het hardhouten vlonder terras aan de zijkant van het huis. Vanaf dit terras heb je een fantastische kijk over de gehele tuin. In dit terras zijn spots ingebouwd die ook de zijkant van het huis uitlichten, echt een genot om te zitten.
Vanuit de tuin is de achterkant en de zijkant van het huis goed zichtbaar.
En dit beeld is een beeld om verliefd op te worden. Een pand gebouwd met originele, oude ijsselsteentjes, de grote raampartijen, de enorme hoogte doordat de 3 verdiepingen hier zichtbaar zijn, en de prachtige goot-partijen en dakkapellen geven je het het idee dat je een klein chateau hebt.

Op het perceel is ook de gelegenheid gecreëerd om uw eigen auto te parkeren, deze inrit is af te sluiten door een prachtig smeedijzeren hekwerk. Tevens is er een uitgang aan de zijkant van het huis, ook deze in- & uitgang is af te sluiten door een mooi, zwaar smeedijzeren hekwerk.

Tevens fungeert een mooi gemetselde muur op het perceel als afscheiding tussen het naastgelegen perceel. Grote bakken met daarin prachtige bloeiende planten bieden ook hier extra privacy, maar geven de tuin ook extra uitstraling. Deze bakken worden automatisch bewaterd door een sproei computer.

BEGANE GROND:

ENTREE & ONTVANGSTHAL:
Aan de voorzijde is de ingang tot het pand gesitueerd, de voorzijde, een imposante toegangsdeur. Voor de deur is een hardstenen trap met drie treden. Bij binnenkomst is er een ruime ontvangsthal, met een tegelvloer van bloedrode en witte tegels. De hoogte van deze begane grond mag, met een hoogte van 3.10 meter, een imposante hoogte genoemd worden. Deze hal is voorzien van authentieke gipsranden en een prachtig gipsen sierornament welke met de hand zijn gemaakt. Vanuit deze hal kan men de keuken betreden, de woonkamer betreden via 2 verschillende ingangen, de eikenhouten bordestrap naar de 1e verdieping nemen, de trap naar het leefsouterrain nemen, of het toilet betreden.
Ook is in deze hal de meterkast gesitueerd.
Alle vertrekken zijn voorzien van hele grote, zware eikenhouten deuren.
En alle vertrekken zijn voorzien van stucwerk welke geen beschadigingen vertonen en er strak uitzien. Tevens zijn alle vertrekken onlangs nog voorzien van nieuw schilderwerk. Nagenoeg alle vertrekken zijn afsluitbaar door hele grote massieve eikenhouten deuren.
Ook zijn alle raampartijen voorzien van voorzetramen die niet alleen een isolerende functie, maar ook een extra veiligheidsaspect hebben.

LIVING:
De woonkamer is een grote, ruime living die in een L-vorm van de voorkant naar de volledige achterkant van de woning loopt. Deze riante living heeft een indrukwekkend, massief balkenplafond waarin duidelijk te zien is dat men bij de renovatie van de woning authentieke materialen heeft gebruikt. Bijvoorbeeld enorme balken die als vloerdragers fungeren en ankers die onderdeel zijn van de constructie van dit huis. Ook hier is de hoogte 3.10 meter. De living is voorzien van een zeer fraaie houten visgraat vloer met een donkere bies om de gehele vloer. De indrukwekkende marmeren schouw heeft een werkende open haard en is gesitueerd op een centrale plek in de living.
Aan de voorzijde de achterzijde, en de zijkant geven de 7 grote ramen de living heel veel natuurlijk licht.

KEUKEN:
De keuken is onlangs gerenoveerd, waarbij de authentieke elementen zoals het granieten keukenblad bewaard zijn gebleven. Deze L-vormige opstelling is voorzien van nieuwe deuren, lades etc. Tijdens deze renovatie zijn de afzuigkap, de oven, koelkast, kranen en de gaskookplaat vervangen. Alle apparaten in de keuken zijn van hoge kwaliteit en is er gekozen voor een stoomoven ipv een normale oven. De keuken is voorzien van een dubbele spoelbak.
Ook de keuken heeft een imposante hoogte en een prachtig balkenplafond.
De vloer is voorzien van eikenhouten vloerdelen die de keuken een heel gezellig karakter geven. Door de 3 grote ramen heeft ook deze leefkeuken veel natuurlijk licht inval.

TOILET:
Het toilet is voorzien van donkere plavuizen, een hangend design closet, een waterfonteintje en stucwerk.

METERKAST:
Tevens bevindt zich in deze hal de meterkast met 8 groepen en aardlekschakelaar.

1e VERDIEPING:

OVERLOOP:
De eerste verdieping kan worden bereikt door de eikenhouten bordestrap naar boven te nemen, over de gehele overloop loopt een eikenhouten balustrade. Alle vertrekken op deze verdieping zijn voorzien van stucwerk en onlangs geschilderd. De overloop zelf en de 3 slaapkamers hebben een houten visgraat vloer, de badkamer en het aparte toilet zijn voorzien van grote donkergrijze tegels. Aan het plafond van de overloop lopen ook hier gipsen sierranden. En zijn details van de dakconstructie zichtbaar. Alle ramen op deze verdieping zijn enige tijd geleden vervangen voor nieuwe kozijnen en dubbel glas, alle Velux dakramen zijn ook voorzien van dubbel glas.
Alle vertrekken zijn afsluitbaar, door de hoogglans witte, houten deuren.

BADKAMER:
Aan de rechtervoorzijde van het pand bevindt zich de badkamer, met een aparte douche, een heerlijk ligbad, onder een Velux raam, en een grote dubbele wasbak met 2 grote kranen. De grote wasbak is gebouwd op een meubel dat direct ook als opslag kan dienen van badkameraccessoires. Door de 2 Velux dakramen ook veel natuurlijk licht en maximale privacy. Een hele ruime badkamer, waar ook de balken van de dakconstructie te zien zijn, je realiseert je echt dat je in een oud huis woont, maar met alle luxe van nu, en meer.

TOILET:
In het midden aan de voorkant, een apart toilet met een hangend closet. Ook met een Velux dakraam.

SLAAPKAMER 1:
Aan de linker achterkant slaapkamer 1, een kamer met heel veel uitstraling. Deze kamer is voorzien van een bedstee, met daaronder 2 luiken die toegang geven tot veel opberg mogelijkheden. Ook zijn er vaste houten kasten in deze kamer aanwezig.
Deze kamer is voorzien van een dakkapel, en een Velux raam in de bedstee, sterrenkijken is geweldig op deze manier. Ook in deze kamer lopen er balken die deel zijn van de dakconstructie. Dit geeft deze kamer zo veel persoonlijkheid.
Deze kamer heeft uitzicht op de achtertuin.

SLAAPKAMER 2:
Aan de rechtervoorkant van het pand is slaapkamer 2, een ruime slaapkamer met 2 Velux ramen, en een groot raam aan de zijkant. Tevens bevindt zich in deze kamer een luik wat toegang geeft tot een vliering die als opberg kan dienen. Deze kamer heeft uitzicht aan de voorkant van het pand.

SLAAPKAMER 3:
Slaapkamer 3 ligt aan de rechterachterzijde van het pand, met uitzicht op de tuin. Voorzien van een dakkapel met ramen en een groot raam aan de zijkant, heeft deze kamer ook veel natuurlijk licht.

EXTRA:
Ook bevindt zich op de overloop de hijsdeur welke geheel open kan, een ideale manier om te ventileren of te verkoelen. Het zware, afsluitbare, hekwerk zorgt voor de veiligheid.

LEEFSOUTERRAIN:

GANG:
Het leefsouterrain is bereikbaar via de hal op de begane grond, aangezien je aan de voorkant binnen komt, heeft men vaak geen idee dat er nog een complete woonlaag is. En gaat er een wereld voor je open. De trap naar beneden is geschilderd in de typische bloedrode kleur die vaak wordt gebruikt in historische panden. Alle wanden in alle vertrekken zijn voorzien van strak stucwerk en zijn onlangs allemaal nog geschilderd. Ook in het leefsouterrain is in alle vertrekken de balkenplafond te zien. De vloeren hier zijn voorzien van grote grijze tegels.
Tevens zijn alle ramen en deuren in dit souterrain voorzien van extra veiligheidssloten.

Beneden aan gekomen stap je in een lange gang, met toegang tot alle vertrekken. Deze gang krijgt zijn licht door een raam aan de achterkant van het huis. Aan het eind van deze gang is een garderobe. Daar zijn ook water en afvoer extra aangelegd mocht de volgende bewoner ooit een Bed & Breakfast wensen te starten in dit souterrain.

VERTREK 1:
Het vertrek linksvoor wordt nu gebruikt als berging maar kan meerdere doelen dienen. Er is een grote, op maat gemaakte kastenwand aanwezig en de ruimte heeft een stalraam. Ook is hier een meterkast aanwezig waar water, gas en ook internet binnenkomen. 1 muur is niet voorzien van stucwerk, maar hier zijn de gewelven goed zichtbaar in het oude metselwerk, prachtig om te zien.

VERTREK 2:
Linksachter is op dit moment een soort bijkeuken. Op een, op maat gemaakt meubel, staat een wastafeltje met een kraan, en daaronder staan de vaatwasser, wasmachine en droger opgesteld. Daarnaast staat een grote koel-vries combinatie. In deze ruimte is een vaste houten kast gemaakt voor extra opslag. Deze ruimte geeft ook toegang tot het CV-hok / opbergruimte. Deze ruimte geeft ook toegang tot de achtertuin, en wordt gebruikt als achteringang. Een extra raam zorgt ook hier voor veel daglicht.

VERTREK 3 & 4:
De ruimte rechts voor, en rechts achter is eigenlijk 1 grote ruimte, deze ruimte kan ook voor van alles worden ingezet; slaapkamer, lounge ruimte, kantoor aan huis, man cave, women cave, speelkamer. Deze mega gezellige ruimte is met hout betimmerd en voorzien van up- en down lighters, wat een super sfeer met zich meebrengt. Ook in deze ruimte is een hele grote wand zichtbaar met de authentieke gewelven. Het rechtervoor gedeelte is voorzien van een stalraam en het rechter achtergedeelte is voorzien van openslaande tuindeuren. Ook deze kamer is voorzien van een grote boekenkast, en een vaste houten kast is gebouwd voor extra opslag.

BEREKENING WOONOPPERVLAKTE
Het gehele souterrain is bij het woonoppervlakte gerekend. In het meetrapport is alleen de hal van het souterrain meegerekend en de rest niet omdat veel (draag)balken lager zijn dan 2 meter. Gezien de functie en voorzieningen van het souterrain nemen we deze verdieping in dit geval toch mee in het woonoppervlakte.

Lees meer

Overdracht

Status

In verkoop

Aanvaarding

In overleg

Bouw

Soort Woonhuis

Eengezinswoning, Vrijstaande woning

Soort bouw

Bestaande bouw

Bouwjaar

1880

Soort dak

Zadeldak Pannen

Kadastrale gegevens

Volle eigendom, gemeente Waspik, sectie G, nummer 2199 , perceeloppervlakte: 440 m2

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte

212m2

Perceeloppervlakte

440m2

Inhoud

719m3

Indeling

Aantal kamers

6 kamers (waarvan 3 slaapkamers)

Aantal badkamers

1 badkamer en 2 aparte toiletten

Badkamervoorzieningen

Ligbad, douche, wastafel, wastafelmeubel

Voorzieningen

Mechanische ventilatie, Alarminstallatie, TV kabel, Rookkanaal

Energie

Isolatie

Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas

Verwarming

Cv-ketel, Openhaard

Warm water

Cv-ketel

CV Ketel

2018, Eigendom

Buitenruimte

Ligging

Aan rustige weg, In woonwijk

Tuin

Tuin rondom

Bergruimte

Garage

Soort

Geen garage

Parkeren

Soort

Op eigen terrein

Alle kenmerken
Foto 1 van 55

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.