Courtage, wat is dat?

Bij een traditionele makelaar bestaat de beloning die de makelaar krijgt bij de verkoop van een huis vaak uit een percentage van de verkoopprijs. Dit bedrag wordt courtage of makelaarscourtage genoemd. Deze loopt in de meeste gevallen op tot in de duizenden euro's.

Stel de verkoopwaarde van je woning is € 270.000. Dan betaal je bij een traditionele makelaar gemiddeld 1,5 % courtage (incl. BTW), dat komt neer op € 3.955 aan courtage. Dat is het bedrag aan makelaarskosten exclusief opstartkosten, die vaak daarnaast nog berekend worden. Met betrekking tot de makelaarscourtage in bovenstaand voorbeeld in vergelijking met het tarief van Makelaarsland kan dit een voordeel opleveren van € 2.665! (Bron: NVM Wonen Kwartaalcijfers. NVM BedrijfsBarometer)

Bij Makelaarsland betaal je geen courtage maar een vaste ‘succes fee’ van € 1.290, ongeacht de waarde van de woning. Je betaalt dit dus pas bij een succesvolle verkoop. Om jouw woning helemaal klaar voor verkoop te maken en een professionele woningpresentatie voor jou te verzorgen, rekenen wij € 475 aan opstartkosten. Een succesvolle verkoop begint namelijk met een perfecte presentatie. Hiervoor verzorgen wij de woningopname, prijsadvies, juridisch onderzoek, woningfotografie, een officieel meetrapport, 2D en 3D plattegronden en nog veel meer. Zo staat jouw woning perfect op funda en makelaarsland.

Makelaarscourtage – wat krijg je ervoor?

Als je jouw huis gaat verkopen is het verstandig hulp in te schakelen van een professionele makelaar. Deze makelaar neemt je alle zaken uit handen die lastig zijn om zelf te doen of waar je simpelweg de juridische kennis niet voor hebt. Makelaars bieden hulp bij het vaststellen van de juiste prijs van je koopwoning en geven advies over de vraagprijs. Dat levert meestal het gewenste resultaat op. Een te hoge prijs schrikt huizenkopers af maar met een te lage prijs ben je een dief van je eigen portemonnee.

Een andere belangrijke taak van de makelaar is het onderhandelen over de prijs, datum van overdracht en eventuele ontbindende voorwaarden. Verder stelt de makelaar voor de betaalde courtage over het algemeen ook de koopovereenkomst op.

Wil je precies weten wat Makelaarsland voor je doet?

Lage makelaarscourtage betalen

Makelaarsland vraagt voor het verkopen met Makelaarsland Online een vast laag tarief van € 1.290 inclusief BTW. Dit is onder andere mogelijk omdat jij als verkoper zélf actief bent bij de verkoop van je huis. Jij neemt de makelaar werk en tijd uit handen door het zelf verzorgen van de bezichtigingen. Dit kun jij prima zelf: jij kent immers alle ins-en-outs van je koophuis, de buren en de omgeving. Bovendien overtuigt jouw enthousiasme een potentiële koper makkelijk! Verder ben jij flexibeler: bezichtigingen die je zelf begeleidt, kunnen immers ook ’s avonds of in het weekend plaatsvinden!

Je kunt ook kiezen voor Makelaarsland Lokaal. Dit is ook voor een vast laag tarief van € 2.950. Je begint dan onbezorgd aan de verkoop van je huis. Onze Agent bij jou in de buurt heeft alle informatie om je een goed prijsadvies te geven. Daarnaast  verzorgt jouw Agent voor jou de bezichtigen en begeleidt hij het verkoopproces.

Een andere reden waarom de courtage zo laag is, is het feit dat onze makelaars landelijk werken. Makelaarsland is het grootste makelaarskantoor van Nederland en profiteert hierdoor van schaalvoordelen.

Onze werkwijze is zeer efficiënt: Omdat wij landelijk werken heeft Makelaarsland geen dure kantoorpanden verspreid over het hele land, waar je als verkoper uiteindelijk de kosten voor zou betalen. Je betaalt alleen voor de daadwerkelijk geleverde diensten. Bovendien betaal je pas achteraf, zodra jouw huis definitief verkocht is.

Als je met Makelaarsland verkoopt, schakel je één van de goedkoopste makelaars van Nederland in, maar krijg je toch de kwaliteit die je van een NVM makelaar mag verwachten!

Lees meer over onze werkwijze en tarieven in onze brochure. Download ‘m hier!

Veel gestelde vragen over makelaarscourtage

Is de makelaarscourtage kosten koper onderdeel?

Hoe kan ik betalen?

Wanneer moet ik betalen?

Alle veelgestelde vragen

Even sparren met een makelaar?

Vraag nu een gesprek aan

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.