Wat is courtage?

Courtage. Je hebt er vast wel eens over gehoord, maar wat is dat eigenlijk? En hoe wordt het berekend? Courtage is een mooi Frans woord voor afsluitprovisie of -premie. Makelaars bedoelen er de beloning voor hun werkzaamheden mee.

Bij traditionele makelaars is dat vaak een percentage van de verkoopprijs van een huis van gemiddeld 1,4%. Dat tikt dus best rap aan!

Rekenvoorbeeld courtage

Een voorbeeld: je verkoopt je huis voor € 270.000. Dan betaal je bij een traditionele makelaar (met gemiddeld 1,4% courtage, incl. btw) een bedrag van € 3.744 aan courtage. Dat is nog zonder de opstartkosten van gemiddeld € 600. Die komen daar nog bij. Als je alles optelt, kom je op bijna viereneenhalfduizend euro aan makelaarskosten uit. Een flink bedrag!

Bij Makelaarsland betaal je geen percentage, maar gewoon een vast laag tarief. Lekker makkelijk en het scheelt al snel duizenden euro’s! Kies je bijvoorbeeld voor Verkoop Actief, dan betaal je € 395,- opstartkosten plus € 1.290 als je huis is verkocht. That’s it. In het voorbeeld van net betaal je bij ons dus geen € 4.344 maar € 1.685. Voor hetzelfde huis! Dat verschil van € 2.659 steek je mooi in je zak. Dat is snel verdiend!

Check ook wat jij kunt besparen op de makelaarskosten.

Bereken je besparing

Courtage, wat krijg je ervoor?

Ondanks de kosten is het toch verstandig om bij het aan- of verkopen van een huis de hulp van een makelaar in te schakelen. Die heeft er verstand van en je helpt met allerlei lastige zaken, waar jij misschien de tijd of kennis niet voor hebt. Er komt nogal wat bij kijken!

Een makelaar adviseert over de vraagprijs, helpt met de presentatie van je huis (op makelaarsland.nl of funda bijvoorbeeld) en weet precies hoe je moet onderhandelen. Verder houdt een makelaar belangrijke data en termijnen in de gaten, checkt juridische zaken en ontbindende voorwaarden en stelt meestal ook de koopovereenkomst op.

Met de juiste hulp behaal je het beste resultaat. Maar de kosten die je daarvoor moet betalen, verschillen dus nogal.

Wat krijg je bij Makelaarsland?

Wat krijg je bij Makelaarsland?

Bij Makelaarsland betaal je geen percentage, maar gewoon een vast tarief. Ongeacht de waarde of de ligging van je huis. Ga je met ons verkopen, dan rekenen wij € 395 opstartkosten. Hiervoor zetten we alles klaar voor een succesvolle verkoop. Naast de woningopname, prijsadvies en juridisch onderzoek verzorgen we een complete woningpresentatie, inclusief professionele fotografie, een officieel meetrapport (gebaseerd op de NEN2580 meetnorm), 2D en 3D plattegronden en nog veel meer. Zo staat jouw woning perfect op funda en makelaarsland.nl. Vervolgens gaan we aan de slag met de verkoop. Hoeveel hulp je daarbij nodig hebt, bepaal jij. We zijn er voor de zelfdoeners én de latendoeners. Kan allebei. Wij houden het in ieder geval makkelijk en betaalbaar.

Wil je precies weten wat Makelaarsland voor je doet?

Alles over huis verkopen

Informatiegesprek aanvragen

Er is iets misgegaan

Probeer het opnieuw of neem contact op via info@makelaarsland.nl of 088 200 2000

Lage makelaarscourtage betalen

Bij Makelaarsland verkoop je je huis al voor € 1.290 inclusief btw. Je kunt meer zelf dan je denkt. Heb je er bijvoorbeeld wel eens over gedacht om de rondleidingen zelf te doen? Want wie kan er nou beter over je huis vertellen dan jij? En wat je zelf doet, hoef je ook niet te betalen! Wij helpen je natuurlijk wel met alle andere rompslomp, maar doordat je zelf het een en ander doet, kunnen we de kosten voor de rest zo laag mogelijk houden.

Er kunnen ook allerlei redenen zijn waarom je het verkopen van je huis liever helemaal aan ons overlaat. Je bent superdruk of je hoofd staat er helemaal niet naar. Maar je wilt ook weer niet dat de kosten de pan uit rijzen. Kies Verkoop Gemak! Ook dan betaal je gewoon een vast en laag tarief, ongeacht de waarde van je huis. Voor € 2.950 regelt onze Makelaarsland Agent bij jou in de buurt alles voor je, van A tot Z. Zo weet je precies waar je aan toe bent en heb je nergens omkijken naar. En wat ook nog mooi meegenomen is; uit onderzoek blijkt dat vaste-prijs-makelaars beter verkopen dan courtagemakelaars!

Makelaarsland is de grootste NVM makelaar van Nederland en daar profiteer jij van. We werken door het hele land, maar hebben geen dure lokale kantoorpanden. Veel zaken worden centraal geregeld en we hebben zoveel mogelijk gedigitaliseerd. Zo houden we de kosten laag. Jij betaalt alleen voor de daadwerkelijk geleverde diensten. En het grootste deel achteraf, dus pas als de deal rond is!

Ook daarvoor ga je naar Makelaarsland.

Meer weten? In onze brochure vind je alles over onze diensten en tarieven. Download ‘m hier!

Download brochure

Veel gestelde vragen over makelaarscourtage

Is de makelaarscourtage kosten koper onderdeel?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.