Makelaarskosten bij de verkoop van je huis

Je huis verkopen doe je niet elke dag. Daar komt veel bij kijken. Ook kosten. Als je bijvoorbeeld een verkoopmakelaar inschakelt, dan betaal je daar makelaarskosten voor. Courtage, noemen ze dat ook wel.

Vaak is dit een percentage van de koopsom, gemiddeld zo tussen de één en twee procent. Daar doen wij dus niet aan. Bij ons betaal je gewoon een vast tarief, ongeacht de waarde van je huis. Zo bespaar je duizenden euro’s.

Zelfdoen of Latendoen?

Hoeveel hulp je nodig hebt bij het aankopen of verkopen van je huis, bepaal jij. Laat je het liefst alles aan een makelaar over, of wil je zelf ook het één en ander doen? Bij ons kan het allebei. We zijn er voor zelfdoeners en latendoeners.

Verkoop Actief

Als je gaat verkopen, kan je meer zelf doen dan je denkt. Heb je er bijvoorbeeld wel eens over gedacht om zélf rondleidingen te doen? Wie kan er nou beter over je huis vertellen dan jij? Als je dat leuk vindt, dan ben je een echte zelfdoener en kies je Verkoop Actief. En wat je zelf doet, hoef je ook niet te betalen.

Verkoop Gemak

Er kunnen ook allerlei redenen zijn waarom je de verkoop van je huis liever helemaal aan een makelaar overlaat. Misschien ben je superdruk of helemaal niet in de stemming om het zelf te doen. Dan ben je waarschijnlijk een latendoener. In dat geval kies je Verkoop Gemak. Eén van onze Makelaarsland Agents regelt dan alles voor je. Die werkt bij jou om de hoek, dus kent de buurt als geen ander. En onze agents werken vanuit huis, dus dat scheelt in de kosten. Dichtbij en betaalbaar dus.

Meer weten? Laat je gegevens achter, dan bellen wij je terug.

Informatiegesprek aanvragen

Wat zijn de kosten?

Wat je ook kiest, je betaalt bij Makelaarsland gewoon een vast laag tarief aan makelaarskosten. Wel zo duidelijk.

Kies je Verkoop Actief, dan betaal je een vast tarief van € 1.290, ongeacht de waarde van je huis. En je betaalt pas achteraf, als je huis verkocht is. Vooraf rekenen we € 395 opstartkosten. Daarvoor krijg je de woningopname, verkoopstrategie en prijsadvies, juridisch onderzoek, fotografie, een officieel meetrapport, 2D en 3D plattegronden en nog veel meer om jouw huis helemaal klaar te maken voor verkoop.

Kies je Verkoop Gemak, dan regelt jouw Makelaarsland Agent alles voor je, van A tot Z. Je betaalt dan naast de opstartkosten een vast tarief van € 2.950, ongeacht de waarde van je huis. En ook hier betaal je achteraf, als het huis verkocht is.

Bereken je besparing

Bereken je besparing

Wil je graag voor lage kosten je huis verkopen, maar niet inleveren op de kwaliteit? Dan is Makelaarsland de beste keuze voor jou. Bij Makelaarsland werken wij met een vast laag tarief. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wel zo handig!

Benieuwd wat je kunt besparen bij de verkoop van je huis met Verkoop Actief?
Bereken besparing

 

Wat doen we voor dat bedrag?

Het begint met de woningopname door een makelaar: onze Agent of taxateur. Zit jij in een gebied met een Agent? Dan is de woningopname gratis en vrijblijvend. Daarna stellen we de waarde vast en geven we je advies over de vraagprijs. We gebruiken hiervoor allerlei data en informatie, zoals kadastrale gegevens, recent verkochte huizen, vierkante-meter-prijzen en nog veel meer.

Vervolgens checken we alle de juridische zaken en helpen met een perfecte woningpresentatie. Eén van onze fotografen legt jouw huis van boven tot onder vast. En met een beetje hulp, maken wij het schrijven van een aanbiedingstekst lekker makkelijk.

Kies je ervoor om zelf de bezichtigingen te doen, dan helpen onze handige tips je bij het onderhandelen van de beste prijs en voorwaarden! Heb je liever dat wij de bezichtigingen doen? Dan regelen we alles, van begin tot eind. Onze Agents zijn doorgewinterde onderhandelaars. En dat kan je duizenden euro’s meer opleveren!

Download onze brochure en ontdek wat Makelaarsland nog meer voor je doet. Bellen kan natuurlijk ook. Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op.

Informatiegesprek aanvragen

Bedankt

We nemen contact met je op

Er is iets misgegaan

Probeer het opnieuw of neem contact op via info@makelaarsland.nl of 088 200 2000

Veel gestelde vragen over makelaarskosten

Wat krijg ik bij Makelaarsland?

De Makelaarsland app. Wat is dat?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.