Verkoopmakelaar inschakelen: waarom is dit handig?

In 90% van de gevallen schakelt een verkoper een verkoopmakelaar in bij de verkoop van een woning. Een verkoopmakelaar adviseert de verkoper van een huis en behartigt zijn belangen. Zo ben je verzekerd van een goede verkoop van je huis.

De keuze om een huis te verkopen is een belangrijke beslissing voor een verkoper. Bij het verkopen van een woning is het prettig als een deskundige de verkoper begeleidt en van adviezen voorziet. Omdat de makelaar de belangen van de verkoper behartigt, is het belangrijk om een makelaar te kiezen die bij de verkoper past.

Verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar neemt de verkoper een aantal belangrijke zaken uit handen. De verkoopmakelaar stelt vast wat de woning waard is en adviseert een vraagprijs. Wanneer een geïnteresseerde een woning wil bekijken verzorgt óf de verkoopmakelaar óf de eigenaar van de woning de rondleiding. De makelaar verzorgt de onderhandelingen en stelt in veel gevallen de koopovereenkomst op. Eén van de belangrijkste taken van een verkoopmakelaar is een woning te verkopen tegen een zo hoog mogelijke prijs en de meest gunstige voorwaarden.

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

  • Een verkopend makelaar adviseert tegen welke prijs de verkoper zijn huis het beste kan verkoper
  • Een verkopend makelaar is niet emotioneel betrokken en blijft zakelijk
  • Een verkopend makelaar heeft meer kennis en ervaring in onderhandelingen
  • Een verkopend makelaar neemt juridische en administratieve rompslomp uit handen
  • Een verkopend makelaar adviseert de verkoper in het nemen van de juiste verkoopbeslissing

Makelaarsland helpt je graag bij het verkopen van je huis. Wil je weten wat je met Makelaarsland bespaart?

Bereken jouw besparing!

Huis op Funda

Bijna 100% van de woningzoekers begint de zoektocht naar een woning op huizensite Funda. Als particulier is het niet mogelijk om een woning te koop aan te bieden via Funda. Alleen makelaars hebben de mogelijkheid om een woning aan te melden op Funda. Alleen makelaars die zijn aangesloten bij een branchevereniging kunnen woningen op Funda plaatsen. De brancheverenigingen in Nederland zijn VBO makelaar, VastgoedPro en NVM. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is de grootste vereniging en groot aandeelhouder van Funda. Daarom staan woningen van NVM makelaars met een uitgebreidere woningpresentatie en hogere ranking op Funda.

Wil je een verkoopmakelaar inschakelen, of heb je een andere vraag? Twijfel dan niet en vraag direct een gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan!

Vrijblijvend informatiegesprek aanvragen

Veel gestelde vragen over de verkoopmakelaar

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

Hoe plaats ik mijn huis in verkoop bij Makelaarsland?

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.