Woningruil, wat zijn de mogelijkheden?

Veel potentiƫle kopers willen graag tot koop overgaan als hun eigen woning verkocht is. Bij woningruil geef je aan dat je bereid bent om je woning in te ruilen tegen de woning van de koper.

Voor wie is woningruil interessant?

Woningruil kan voor elke (ver)koper interessant zijn. Het vinden van een droomwoning, waarvan de verkopers met jouw woning willen ruilen is moeilijk, maar zeker niet onmogelijk. Meerdere succesvolle woningruilen hebben reeds plaatsgevonden. Zo komt woningruil bijvoorbeeld voor bij oudere mensen die kleiner willen gaan wonen; die ruilen met jonge gezinnen die juist groter willen wonen.

Woningruil in hogere prijsklasse

Zeker bij woningen in de hogere prijsklasse kan het aanbieden van de inruilmogelijkheid een interessante optie zijn. Bij woningruil ruil je jouw duurdere woning in voor een goedkopere woning die je uiteindelijk weer kunt doorverkopen of goed kunt verhuren. Zo loop je als koper geen risico op dubbele woonlasten en wordt jouw risico beperkt tot de goedkopere woning.

Hoe werkt woningruil?

Woningruil is het verkopen en het kopen van een woning op hetzelfde moment met als grote voordeel dat verkopers niet met dubbele woonlasten blijven zitten. Bij inruil wordt voor beide woningen een koopovereenkomst opgemaakt en is er bij beide woningen sprake van kosten koper.

Funda woningruil

Funda, de grootste en meest populaire woningsite van Nederland, is de woningruildienst ooit gestart om de huizenmarkt in beweging te krijgen. Er doen 150 makelaars uit heel Nederland mee. Hoe meer verkopers aangeven open te staan voor woningruil, des te groter de kans op een succesvolle woningruil.

Meer weten over woningruil?
Neem contact op met Makelaarsland via 088 200 2000 of vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan en wij bellen je terug.