1 april 2017: NVM Open Huizen Dag

Door

Maartje Lute

op

7 februari 2017

Zaterdag 1 april is het tijd voor de eerste NVM Open Huizen Dag van 2017. Duizenden woningzoekers trekken erop uit om te koop staande woningen vrijblijvend en zonder afspraak te bezichtigen.

Van alle woningen die in oktober 2016  meededen aan de Open Huizen Dag, is 42% twaalf weken later verkocht. Van de overige woningen die tijdens de Open Huizen Dag te koop stonden, maar niet meededen is ‘slechts’ 25% verkocht. Het verder aantrekken van de woningmarkt is zichtbaar, ook bij de woningen die niet deelnemen. Zichtbaar is ook dat juist in de eerste weken na de OH-dag bij de deelnemers een hogere kans op verkoop is. Dat betekent dat de Open Huizen Dag een zeer effectief instrument is: de kans op het snel verkopen van een huis is bijna 2 x zo hoog voor deelnemende verkopers! De NVM ondersteunt deze dag via radio, TV, internet, landelijke dagbladen en magazines. Er is dus heel veel aandacht voor te koop staande woningen in de aanloop naar 1 april.

Slimme verkopers doen mee

Deelnemen aan de NVM Open Huizen Dag 2017 via Makelaarsland is gratis. Vraag een informatiegesprek aan of meld jouw woning aan voor verkoop. Je betaalt één vast bedrag van € 1.286. Staat je woning al te koop via Makelaarsland? Ga dan naar MijnMakelaarsland, meld je woning aan voor de Open Huizen Dag op 1 april 2017 en vergroot je verkoopkansen!

Voordelen van de Open Huizen Dag

Kijkers hoeven geen afspraak te maken voor een bezichtiging en kunnen zo bij je binnenwandelen. Dat maakt het laagdrempelig en makkelijker. Daarnaast hebben verkopers tijdens de Open Huizen Dag een belangrijke en leuke taak. Zij leiden namelijk zelf al hun kijkers rond. Laat dat nou net iets zijn waar wij bij Makelaarsland helemaal achter staan en waar wij én onze verkopers ervaring mee hebben. Is het moeilijk? Nee. Waarschijnlijk heb je zelf, toen je je huis kocht, ook je vrienden en familie een rondleiding gegeven. Jocke, Bart en Marijke, Jan, Jurriaan en Stephanie vertellen je graag in onderstaande video, hoe zij het doen van rondleidingen beleefd hebben.

usp bezichtigingen