NVM Open Huizen Dag 28 maart 2021 geannuleerd

Door
Makelaarsland
op

Twee keer per jaar vindt de NVM open huizen dag plaats. Duizenden woningzoekers trekken erop uit om te koop staande woningen vrijblijvend en zonder afspraak te bezichtigen. Vanwege het coronavirus hebben de afgelopen twee edities niet plaatsgevonden en ook dit voorjaar is het initiatief geannuleerd.

Bericht van de NVM op 6 januari 2021:

Ook dit voorjaar geen NVM Open Huizen Dag

In verband met het aanhoudende coronavirus is besloten ook in maart 2021 geen NVM Open Huizen Dag te organiseren. Wij hopen dat de situatie in het najaar van 2021 dusdanig is, dat we weer een landelijke dag kunnen organiseren. Hoogstwaarschijnlijk in een iets aangepaste vorm, mede omdat de huidige vorm niet meer voor alle regio’s relevant is. Welke vorm het precies gaat krijgen, zijn we nu aan het onderzoeken. Uiteraard zijn we dit voorjaar wel zichtbaar met de NVM. Hierover volgt later meer.

Wil je meer weten, of heb je een brandende vraag over het kopen of verkopen van een huis? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je even wil overleggen, zonder ergens aan vast te zitten. Laat je gegevens achter en een van onze makelaars neemt contact met je op!

Ja, ik wil sparren met een makelaar

————————–

Wat houdt de Open Huizen Dag in?

Twee keer per jaar wordt de NVM Open Huizen Dag georganiseerd; op een zaterdag in het voorjaar en in het najaar. Tijdens de NVM Open Huizen Dag stellen verkopers hun woning open voor belangstellenden. Geïnteresseerden hoeven geen afspraak te maken en kunnen tijdens het open huis meerdere woningen vrijblijvend bezichtigen.

De markt is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd van een kopers- naar een verkopersmarkt. Zo zijn er op dit moment heel veel zoekers, maar relatief weinig woningaanbod. Door de laagdrempeligheid van deze dag zullen er daarom – waarschijnlijk veel meer dan voorheen – latente doorstromers komen kijken. Heb je je huis al in verkoop staan en wil je zelf een Open Huis organiseren? Kijk dan op jouw MijnMakelaarsland om je gratis aan te melden.

Veel aandacht voor de Open Huizen Dag

Door de NVM wordt voor deze dag multimediaal aandacht gevraagd. Er lopen op deze dag dus potentiële woningzoekenden rond in jouw plaats, wijk of straat. Bovendien wordt jouw huis extra gepromoot op funda, die rond deze dagen twee keer zoveel bezoek heeft als normaal. Van woningen die hebben deelgenomen aan de vorige NVM Open Huizen Dag, was 12 weken later 53 % verkocht. Van woningen die niet hebben deelgenomen was 42 % verkocht.

Slimme verkopers doen mee

Deelnemen aan de NVM Open Huizen Dag via Makelaarsland is gratis. Vraag een informatiegesprek aan of meld jouw woning aan voor verkoop. Je betaalt één vast bedrag voor de verkoop bij Makelaarsland.

Voordelen van een open huis

Kijkers hoeven geen afspraak te maken voor een bezichtiging en kunnen zo bij je binnenwandelen. Dat maakt het laagdrempelig en makkelijker. Daarnaast hebben verkopers tijdens deze dag een belangrijke en leuke taak. Zij leiden namelijk zelf al hun kijkers rond. Laat dat nou net iets zijn waar wij bij Makelaarsland helemaal achter staan en waar wij én onze verkopers ervaring mee hebben. Is het moeilijk? Nee. Waarschijnlijk heb je zelf, toen je je huis kocht, ook je vrienden en familie een rondleiding gegeven. Jocke, Bart en Marijke, Jan, Jurriaan en Stephanie vertellen je graag in deze video, hoe zij het doen van rondleidingen beleefd hebben.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.