NVM Open Huizen Dag

Door
Roos van Schaaijk
op

Twee keer per jaar vindt de NVM open huizen dag plaats. Duizenden woningzoekers trekken erop uit om te koop staande woningen vrijblijvend en zonder afspraak te bezichtigen.

Vanwege het coronavirus hebben de afgelopen vier edities niet plaatsgevonden. De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag vindt plaats in het voorjaar van 2022 en krijgt, net als die van afgelopen najaar, een geheel nieuwe invulling.

Vernieuwde NVM Open Huizen Dag 26 maart 2022

De NVM Open Huizen Dag is al jarenlang een belangrijk en terugkerend fenomeen op de huizenmarkt. De naam NVM Open Huizen Dag heeft een hoge naamsbekendheid van 95% en jaarlijks doen er altijd nog veel verkopers én kopers aan mee.

Toch zag de NVM dat de huidige invulling niet langer paste in deze huizenmarkt en met de coronacrisis. Een werkgroep met daarin medewerkers van het NVM-Bureau en NVM-leden is daarom bezig geweest met het uitwerken van een vernieuwde invulling voor de Open Huizen dag. Heel Nederland zit met woonvragen, daarom komen NVM-makelaars dit keer bij jou thuis met vrijblijvend advies.

Misschien ben je benieuwd naar de waarde van je woning of overweeg je om je huis te verkopen. Natuurlijk wil je dan weten of er ook een mooi nieuw huis voor jou beschikbaar is op een goede locatie. Anderzijds heb je misschien een prachtig huis en wil je verduurzamen, maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken.

Een NVM-makelaar kan je helpen met deze vragen. Ze gaan massaal het land in om bij jou thuis, op hun makelaarskantoor, of online, vrijblijvend te helpen met al je woonvragen en wensen.

Bron: NVM

Heb je een brandende vraag over het kopen of verkopen van een huis? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je even wil overleggen, zonder ergens aan vast te zitten. Laat je gegevens achter en een van onze makelaars neemt contact met je op!

Vrijblijvend informatiegesprek aanvragen

————————–

Wat houdt de traditionele NVM Open Huizen Dag in?

De NVM Open Huizen Dag is een landelijke huizendag die twee keer per jaar wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Tijdens de NVM Open Huizen Dag stellen verkopers hun woning open voor belangstellenden. Geïnteresseerden hoeven geen afspraak te maken en kunnen tijdens het open huis meerdere woningen vrijblijvend bezichtigen. Deze dag vindt altijd plaats in het voorjaar en het najaar op een zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Woningverkopers door heel Nederland doen mee aan deze belangrijke huizendag, die steevast duizenden woningzoekers aantrekt.

De markt is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd van een kopers- naar een verkopersmarkt. Zo zijn er op dit moment heel veel zoekers, maar er is weinig woningaanbod. Door de laagdrempeligheid van deze dag zullen er daarom – waarschijnlijk veel meer dan voorheen – latente doorstromers willen komen kijken.

Bezoekers NVM Open Huizen Dag

Voorgaande NVM Open Huizen dagen leverden vaak meer dan 100.000 bezoeken op. De belangrijkste reden voor die populariteit is dat de Open Huizen Dag zowel huizenzoekers als verkopers van een huis een unieke kans biedt. Voor wie een huis zoekt, is het heel aantrekkelijk om in de gewenste regio een aantal huizen zonder afspraak te kunnen bekijken en vergelijken. Voor wie zijn huis wil verkopen, biedt de NVM Open Huizen Dag de kans om zijn woning aan een groter aantal geïnteresseerden te laten zien.

Aandacht voor de NVM Open Huizen Dag

Door de NVM wordt voor deze dag multimediaal aandacht gevraagd. Er lopen op deze dag dus potentiële woningzoekenden rond in jouw plaats, wijk of straat. Bovendien wordt jouw huis extra gepromoot op funda, die rond deze dagen twee keer zoveel bezoek heeft als normaal. Van woningen die hebben deelgenomen aan de laatste NVM Open Huizen Dag was 12 weken later 53% verkocht. Van woningen die niet hebben deelgenomen was dat 42%.

Open huis organiseren*

Een goed moment voor een Open Huis is in de eerste weken nadat een woning nieuw in verkoop is gekomen. Een huis op Funda wordt de eerste dagen en weken door veel woningzoekers bekeken en onthouden en belangstellenden komen graag kijken bij een Open Huis. Een Open Huis wordt veelal vroeg in de avond georganiseerd van bijvoorbeeld 19.00 tot 21.00 uur of op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur.

* In verband met het coronavirus worden momenteel geen Open Huizen georganiseerd. Reguliere bezichtigingen zijn wel mogelijk. 

Voordelen open huis

Kijkers hoeven geen afspraak te maken voor een bezichtiging en kunnen zo bij je binnenwandelen. Dat maakt een open huis laagdrempelig en makkelijker. Daarnaast hebben verkopers tijdens deze dag een belangrijke en leuke taak. Zij leiden namelijk zelf al hun kijkers rond. Laat dat nou net iets zijn waar wij bij Makelaarsland helemaal achter staan en waar wij én onze verkopers ervaring mee hebben. Is het moeilijk? Nee. Waarschijnlijk heb je zelf, toen je je huis kocht, ook je vrienden en familie een rondleiding gegeven. Jocke, Bart en Marijke, Jan, Jurriaan en Stephanie vertellen je graag in deze video, hoe zij het doen van rondleidingen beleefd hebben.

Kosten open huis

Makelaarsland rekent geen kosten voor het organiseren van een Open Huis of het deelnemen aan de NVM Open Huizen Dag. Verkopers kunnen via MijnMakelaarsland een gratis Open Huis aanvragen op een door de verkoper gewenste tijd en datum. Makelaarsland zorgt ervoor dat het Open Huis zichtbaar wordt gemaakt op de websites van funda en Makelaarsland.

Meer weten over Makelaarsland? Neem direct contact op via 088 200 2000 of plan een kennismaking in.

Kennismaking inplannen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.