De volgende NVM Open Huizen Dag

Door
Nicole Pouli
op

Op zaterdag 6 april 2024 is de landelijke NVM Open Huizen Dag. De belangrijkste huizendag van het jaar! Duizenden woningzoekers trekken erop uit om te koop staande woningen vrijblijvend en zonder afspraak te bezichtigen. Tijdens de laatste editie in september 2023 deden zo’n 9.000 woningeigenaren in heel Nederland mee en gingen 55.000 woningzoekers op pad om hun droomhuis te vinden. Lees hier alles over de aankomende Open Huizen Dag.

Wat is de NVM Open Huizen Dag?

Het NVM Open Huis is een landelijke huizendag die wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Deze dag vindt altijd plaats in het voorjaar en het najaar op een zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Tijdens deze dag stellen verkopers hun woning open voor woningzoekers. Geïnteresseerden hoeven geen afspraak te maken en kunnen tijdens het open huis meerdere woningen vrijblijvend bezichtigen.

Woningverkopers door heel Nederland doen mee aan deze belangrijke huizendag, die elke editie weer duizenden woningzoekers trekt. Bekijk hier alle deelnemende woningen aan de NVM Open Huizen Dag (beschikbaar vanaf maart 2024).

Bezoekers NVM Open Huizen Dag

Voorgaande edities leverden vaak meer dan 50.000 bezoeken op. De belangrijkste reden voor de populariteit is dat de Open Huizen Dag zowel huizenzoekers als -verkopers een unieke kans biedt.

Voor wie een huis zoekt, is het heel aantrekkelijk om in de gewenste regio een aantal huizen zonder afspraak te bekijken en vergelijken. Voor wie zijn huis wil verkopen biedt de NVM Open Huizen Dag de kans om zijn of haar woning aan een groter aantal geïnteresseerden te laten zien.

Aandacht voor de NVM Open Huizen Dag

De NVM voert in aanloop naar de NVM Open Huizen Dag campagnes om alle verkopers en woningzoekers voor deze dag te enthousiasmeren. Er lopen op 6 april dus potentiële woningzoekenden rond in jouw plaats, wijk en straat. Bovendien wordt jouw huis extra gepromoot op funda, die rond het NVM Open Huis twee keer zoveel bezoek heeft dan normaal.

Meedoen is een must voor verkopers

Van woningen die hebben deelgenomen aan de laatste NVM Open Huizen Dag werd 29% van de woningen verkocht binnen 4 weken. In de laatste editie voor corona was 12 weken later 53% verkocht. Van woningen die niet hebben deelgenomen was dat 42%. Ook werkt het Open Huis als een aanjager voor de hele huizenmarkt en worden in de weken voor het Open Huis meer huizen verkocht dan normaliter. Meedoen is dus een must voor verkopers!

Voordelen open huis

Kijkers hoeven geen afspraak te maken voor een bezichtiging en kunnen zo bij je binnenwandelen. Dat maakt een open huis laagdrempelig en makkelijker. Daarnaast hebben verkopers tijdens deze dag een belangrijke en leuke taak. Zij leiden namelijk zelf al hun kijkers rond. Laat dat nou net iets zijn waar wij bij Makelaarsland helemaal achter staan en waar wij én onze verkopers ervaring mee hebben.

Is het moeilijk? Nee. Waarschijnlijk heb je zelf, toen je je huis kocht, ook je vrienden en familie een rondleiding gegeven. Jocke, Bart en Marijke, Jan, Jurriaan en Stephanie vertellen je graag, hoe zij het doen van rondleidingen beleefd hebben. Bekijk ook onze tips hoe je je kunt voorbereiden op het NVM Open Huis

Voordelen NVM Open Huizen Dag

  • Extra opvallen
    • Het blauwe NVM Open Huizen Dag label is zichtbaar bij jouw huis op funda
  • +/- 10 miljoen funda bezoekers
    • Je profiteert van de vele bezoekers op funda rondom de NVM Open Huizen dag
  • Grotere slagingskans
    • 29% van de woningen die in april meedeed werd binnen 4 weken verkocht

Meedoen is gratis bij Makelaarsland

Het meedoen aan de NVM Open Huizen Dag of het organiseren van een eigen Open Huis is gratis voor verkopers van Makelaarsland! Heb jij verkoopplannen en wil je graag meedoen aan het NVM Open Huis? Neem contact met ons op via 088 200 2000 of vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan.

Bekijk hier alle Makelaarsland deelnemers aan het NVM Open Huis

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.