De NVM Open Huizen Dag is terug!

Door
Nicole Pouli
op

Op zaterdag 1 april 2023 is de NVM Open Huizen Dag. De belangrijkste huizendag van het jaar! Duizenden woningzoekers trekken erop uit om te koop staande woningen vrijblijvend en zonder afspraak te bezichtigen. In de laatste editie deden bijna 11.000 woningeigenaren in heel Nederland mee. Lees hier alles over de aankomende Open Huizen Dag.

Wat houdt de NVM Open Huizen Dag in?

De NVM Open Huizen Dag is een landelijke huizendag die wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Tijdens deze dag stellen verkopers hun woning open. Geïnteresseerden hoeven geen afspraak te maken en kunnen tijdens het open huis meerdere woningen vrijblijvend bezichtigen. Deze dag vindt altijd plaats in het voorjaar en het najaar op een zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Woningverkopers door heel Nederland doen mee aan deze belangrijke huizendag, die steevast duizenden woningzoekers trekt. De laatste NVM Open Huizen Dag was op zaterdag 1 oktober 2022.

Bekijk hier de deelnemende woningen aan de NVM Open Huizen Dag.

Bezoekers NVM Open Huizen Dag

Voorgaande edities leverden vaak meer dan 100.000 bezoeken op. De belangrijkste reden voor die populariteit is dat de Open Huizen Dag zowel huizenzoekers als -verkopers een unieke kans biedt. Voor wie een huis zoekt, is het heel aantrekkelijk om in de gewenste regio een aantal huizen zonder afspraak te bekijken en vergelijken. Voor wie zijn huis wil verkopen biedt de NVM Open Huizen Dag de kans om zijn of haar woning aan een groter aantal geïnteresseerden te laten zien.

Aandacht voor de NVM Open Huizen Dag

De NVM voert in aanloop naar de NVM Open Huizen Dag campagnes om alle verkopers en woningzoekers voor deze dag te enthousiasmeren. Er lopen op 1 april dus potentiële woningzoekenden rond in jouw plaats, wijk of straat. Bovendien wordt jouw huis extra gepromoot op funda, die rond het NVM Open Huis twee keer zoveel bezoek heeft dan normaal. Van woningen die hebben deelgenomen aan de laatste NVM Open Huizen Dag was 12 weken later 53% verkocht. Van woningen die niet hebben deelgenomen was dat 42%. Meedoen is dus een must voor verkopers!

Voordelen open huis

Kijkers hoeven geen afspraak te maken voor een bezichtiging en kunnen zo bij je binnenwandelen. Dat maakt een open huis laagdrempelig en makkelijker. Daarnaast hebben verkopers tijdens deze dag een belangrijke en leuke taak. Zij leiden namelijk zelf al hun kijkers rond. Laat dat nou net iets zijn waar wij bij Makelaarsland helemaal achter staan en waar wij én onze verkopers ervaring mee hebben. Is het moeilijk? Nee. Waarschijnlijk heb je zelf, toen je je huis kocht, ook je vrienden en familie een rondleiding gegeven. Jocke, Bart en Marijke, Jan, Jurriaan en Stephanie vertellen je graag in deze video, hoe zij het doen van rondleidingen beleefd hebben.

Meedoen Open Huis gratis bij Makelaarsland

Het meedoen aan de NVM Open Huizen Dag of het organiseren van een eigen Open Huis is gratis voor verkopers van Makelaarsland! Heb jij verkoopplannen en wil je graag meedoen aan het NVM Open Huis? Neem contact met ons op via 088 200 2000 of plan een kennismaking in.

Kennismaking inplannen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.