De volgende NVM Open Huizen Dag is op 3 oktober 2020

Door

Rosan Berkhout

op

17 februari 2020

Twee keer per jaar vindt de NVM open huizen dag plaats. Duizenden woningzoekers trekken erop uit om te koop staande woningen vrijblijvend en zonder afspraak te bezichtigen.

EEN BERICHT VAN DE NVM, 11 MAART 2020:

NVM Open Huizen Dag geannuleerd

De NVM Open Huizen Dag van 28 maart gaat niet door. Aanleiding is de toename van het aantal gevallen van besmettingen van het Coronavirus in Nederland. Met het annuleren van de NVM Open Huizen Dag neemt de NVM haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en levert ze een bijdrage aan het voorkomen van verdere uitbreiding van het aantal besmettingen.

Met de huidige krapte op de woningmarkt is de verwachting dat de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 28 maart weer veel mensen een woning zouden willen bekijken. De NVM vindt dat nu, met het toenemend aantal besmettingen in ons land, niet verantwoord.

De NVM heeft besloten om geen risico te nemen en de editie van zaterdag 28 maart niet door te laten gaan. De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag zal vervolgens op zaterdag 3 oktober 2020 zijn.

————————–

De markt is behoorlijk veranderd. Zo zijn er op dit moment heel veel zoekers maar is er minder woningaanbod. Door de laagdrempeligheid van deze dag zullen er daarom – waarschijnlijk veel meer dan voorheen – latente doorstromers komen kijken. Heb je je huis al in verkoop staan en wil je graag meedoen? Kijk dan op jouw MijnMakelaarsland om je aan te melden.

Veel aandacht voor de Open Huizen Dag

Door de NVM wordt voor deze dag multimediaal aandacht gevraagd. Er lopen op deze dag dus potentiële woningzoekenden rond in jouw plaats, wijk of straat. Bovendien wordt jouw huis extra gepromoot op funda, terwijl funda rond deze dagen twee keer zoveel bezoek heeft dan normaal. Van woningen die hebben deelgenomen aan de vorige NVM Open Huizen Dag, was 12 weken later 53 % verkocht. Van woningen die niet hebben deelgenomen was 42 % verkocht.

Heb je een mooie woning gezien, of wil je nu alvast weten in welke prijscategorie jij een woning kan kopen?

Slimme verkopers doen mee

Deelnemen aan de NVM Open Huizen Dag van maart 2020 via Makelaarsland is gratis. Vraag een informatiegesprek aan of meld jouw woning aan voor verkoop. Je betaalt één vast bedrag voor de verkoop bij Makelaarsland. Staat je woning al te koop via Makelaarsland? Ga dan naar het woningdossier in MijnMakelaarsland, kijk bij versnel de verkoop en meld je woning aan voor de Open Huizen Dag op 28 maart 2020. Zo vergroot je je verkoopkansen!

Voordelen van de Open Huizen Dag

Kijkers hoeven geen afspraak te maken voor een bezichtiging en kunnen zo bij je binnenwandelen. Dat maakt het laagdrempelig en makkelijker. Daarnaast hebben verkopers tijdens deze dag een belangrijke en leuke taak. Zij leiden namelijk zelf al hun kijkers rond. Laat dat nou net iets zijn waar wij bij Makelaarsland helemaal achter staan en waar wij én onze verkopers ervaring mee hebben. Is het moeilijk? Nee. Waarschijnlijk heb je zelf, toen je je huis kocht, ook je vrienden en familie een rondleiding gegeven. Jocke, Bart en Marijke, Jan, Jurriaan en Stephanie vertellen je graag in onderstaande video, hoe zij het doen van rondleidingen beleefd hebben.

Wat is mijn huis waard?

Bereken direct

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.