Ga je binnenkort verhuizen? Dit is er nieuw

Door
Makelaarsland
op

De verhuisbranche staat niet als innovatief te boek. Van oudsher zijn het conservatieve bedrijven die vooral offline werken. Maar ook hier zijn – aangejaagd door de crisis – de nodige (online) innovaties aangewakkerd.

De branche is duidelijk op zoek naar de self-service klant die zelf één en ander kan regelen. We bekijken de verschillende innovaties.

Apps om te verhuizen

Natuurlijk kan de app ook hier niet uitblijven. Het offertetraject is iets waar zowel verhuizer als consument vaak tegenop ziet. Het is tijdrovend en weinig transparant. Steeds meer verhuizers zetten daarom in op apps. Veel apps kennen precies hetzelfde doel: het inventariseren van de inboedel. De gebruiker geeft zelf door wat ie heeft. Door op afstand een reëel beeld van inboedel te schetsen kan de consument makkelijker offertes opvragen en de verhuizer kan deze dan eenvoudig opstellen zonder (dure) huisbezoeken. Het offerteproces wordt zo veel makkelijker. Veel verhuizers houden, ondanks de app, toch nog een variabele prijs aan waarbij 20 procent afgeweken kan worden.

Emoov

Het van origine Belgische Emoov krijgt het voor elkaar een verhuizing als een soort vakantie te laten boeken. Knap want dit zou volgens veel verhuizers niet kunnen. Op emoov.nl – ze zijn sinds kort ook in Nederland actief – kan je je volledige verhuizing in één keer boeken. Je gaat je inboedel opgegeven en het type woning. Is er een lift? Hoeveel trappen? Hoeveel meter tot de straat? En nog enkele vragen. In een paar minuten rolt er een vaste prijs uit en daarna kan je direct inplannen. Waar de verhuisapps nog een van-tot prijs aangeven, geeft Emoov een vaste prijs af.

Tip: Plan je verhuizing door de week in. Dit scheelt geldt. Zaterdag is het duurst om te verhuizen. Dit blijkt dus direct uit de rekentool van Emoov.

Kunststof verhuisdozen

Verhuisdozen zijn noodzakelijk bij een verhuizing. Niet alleen om makkelijk te tillen, ze zijn stapelbaar waardoor het vervoer efficiënter verloopt. En natuurlijk zijn ze te labelen waardoor ze direct naar de juiste kamer kunnen worden getild. Nu is de verhuisdoos altijd van karton geweest. Werkt prima, maar na 2 keer gebruiken hebben ze meesten hun langste tijd wel gehad. Kunststof verhuisdozen bieden de oplossing. Duurzamer en steviger. En de kunststof verhuisdoos verduurzaamt het vervoer. Toch zijn er ook wat hobbels, verhuizers klagen over de grootte. Doordat ze soms te groot zijn, worden ze te zwaar gevuld waardoor tillen lastig wordt. Een innovatie die wellicht nog wat bijgeschaafd moet worden.

Elektrische vrachtwagens

Toegegeven, dit is nog toekomstmuziek. Maar hij komt: de elektrische verhuiswagen. Geen vervuilende diesel meer maar een stekker (of in ieder geval batterij). Mercedes werkt eraan en schijnt al heel ver te zijn. De actieradius is – zoals bij veel elektrische auto’s – nog een uitdaging. Maar voor stedelijk gebied lijkt de elektrische verhuiswagen er snel te kunnen komen. Of verhuisbedrijven er eentje aanschaffen zal in het begin afhangen van subsidies.

Deze innovaties kunnen de branche van het stoffige imago afhelpen. Maar nog veel belangrijker, ze kunnen eraan bijdragen dat mensen steeds vaker en sneller voor een professionele verhuisfirma kiezen in plaats van zelf aan te rommelen. Vooral de eerste twee innovaties zullen voor meer klandizie zorgen.

Geschreven door Sofie van der Meer, Carrièrehelper.nl

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.