Huis verkopen deze zomer: 7 redenen om het wél te doen!

Door
Dieuwertje Spil
op

Vandaag begint officieel de zomer! Wij krijgen vaak de vraag: ‘Ik wil mijn huis verkopen, maar je huis te koop zetten in de zomer of zomervakantie, is dat wel verstandig?’ Daar kunnen wij volmondig JA op zeggen. Helemaal als je je huis verkoopt met Makelaarsland. Lees onze 7 tips om je huis wél te koop te zetten deze zomer.

1. Meer tijd voor bezichtigingen

In jouw vrije zomervakantieweken heb je alle tijd en ruimte om bezichtigingen in te plannen. Dit geldt natuurlijk alleen voor verkopers die hun huis met Makelaarsland verkopen. Zij spreken namelijk alleen af met de potentiële kopers, hier komt verder geen makelaar aan te pas.

2. Minder concurrentie

De algemene (onterechte) aanname is inderdaad dat je je huis beter niet in de zomer kan verkopen. Dat betekent dat er dus een stuk minder concurrentie is qua woningaanbod en jouw huis eerder opvalt.

Rob van Stralen, makelaar bij Makelaarsland zegt hierover: “Ik adviseur mijn klanten wel eens om buiten het traditionele te denken in de huidige markt met verkopen. Er is weinig aanbod op dit moment. Maar toch kiezen veel mensen er altijd voor om in het voorjaar en in het najaar te gaan verkopen. Dus waarom zou je daar aan meedoen? Het betekent dat op dit moment in de winter en zomer de schaarste nog groter is, dus daar profiteer je als verkoper nóg meer van de huidige markt.”

3. Je huis straalt

Alles is mooier met een zonnetje erbij. Zo ook jouw huis en tuin. Die staan er mooi bij in de zomer en ook de omgeving is aantrekkelijk als alles vol in bloei staat. Woon je aan het water? Dan is het helemaal een goed idee om juist in de zomer de rondleidingen te doen! Wie weet kan je je kopers zelfs meenemen voor een klein boottochtje.

Ook is deze zomer de mooiste periode om woningpresentatiefoto’s te maken. Geen kale takken voor je raam, lege tuinen of alles bedekt onder de sneeuw. Jij kan je huis optimaal presenteren op de foto’s.

4. Langer licht

In de zomer is het langer licht en kun je tot later op de avond bezichtigingen inplannen. Jouw huis is zowel binnen als van buiten tot laat goed te bezichtigen. Zeker voor kopers die graag buiten werktijden komen kijken kunnen hiervan profiteren in de zomermaanden.

Om hiervan te profiteren moet jij of je makelaar bereid zijn om bezichtigingen ‘s avonds in te plannen. Geïnteresseerden waarderen het enorm als zij de mogelijkheid krijgen om ‘s avonds te bezichtigen.

5. Juiste doelgroep

In de zomervakantie hebben huizenzoekers óók alle tijd om op huizenjacht te gaan. Bereik nu de doelgroep die juist déze periode gebruikt om een huis te zoeken.

6. Mensen blijer in de zomer

Mensen zijn sowieso vrolijker en blijer in de zomer. Dat kan alleen maar een positief effect hebben op jou als verkoper én op potentiële kopers.

7. Als het jou uitkomt!

Maar de beste tip van allemaal is eigenlijk wel dat je je huis te koop moet zetten wanneer het jou uitkomt! Jij moet de ruimte hebben om hier tijd in te investeren. Ook zijn gunstige marktomstandigheden van een grotere invloed dan het seizoen waarin je verkoopt. De huizenmarkt is nog steeds booming, dus nu is áltijd een goed moment om te verkopen. Zomer of niet …

Huis verkopen in de zomer met Makelaarsland

Wel of niet verkopen in de zomer? Wel of niet verkopen tijdens de corona crisis. Wil je over deze hersenbreker gewoon even overleggen met een makelaar, zonder ergens aan vast te zitten? Dat kan! Laat je gegevens achter en een van onze makelaars belt je om jouw vragen te beantwoorden.

Ja, ik wil sparren met een makelaar

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.