Je huis verkopen in de zomer: 7 redenen waarom dat een goed idee is!

Door
Dieuwertje Spil
op

De zomervakantie staat voor de deur. Wij krijgen vaak de vraag: ‘Ik wil mijn huis verkopen, maar je huis te koop zetten in de zomerperiode of zomervakantie, is dat wel verstandig?’ Daar kunnen wij volmondig JA op zeggen. Helemaal als je je huis verkoopt met Makelaarsland. Lees onze 7 tips om je huis wél te koop te zetten deze zomer.

1. Meer tijd voor bezichtigingen

In jouw vrije zomervakantieweken heb je alle tijd en ruimte om bezichtigingen in te plannen. Dit geldt voor verkopers die hun huis met Makelaarsland verkopen en zelf de rondleidingen verzorgen, maar ook voor veel makelaars. Zij hebben over het algemeen een minder volle agenda in de zomer, omdat een deel van hun klanten op vakantie is. Er is dus meer tijd in de agenda van de makelaar om bezichtigingen in te plannen.

2. Minder concurrentie

De algemene (onterechte) aanname is inderdaad dat je je huis beter niet in de zomer kan verkopen. Dat betekent dat er dus een stuk minder concurrentie is qua woningaanbod en jouw huis eerder opvalt.

Rob van Stralen, makelaar bij Makelaarsland zegt hierover: “Ik adviseur mijn klanten wel eens om buiten het traditionele te denken in de huidige markt met verkopen. Er is minder aanbod in de zomermaanden, maar toch kiezen veel mensen er altijd voor om in het voorjaar en in het najaar te gaan verkopen. In de zomer en winter is de woningschaarste groter, dus daar profiteer je als verkoper wellicht nóg meer van de huidige markt.”

3. Je huis straalt

Alles is mooier met een zonnetje erbij. Zo ook jouw huis en tuin. Die staan er mooi bij in de zomer en ook de omgeving is aantrekkelijk als alles vol in bloei staat. Woon je aan het water? Dan is het helemaal een goed idee om juist in de zomer de rondleidingen te doen! Wie weet kan je je kopers zelfs meenemen voor een klein boottochtje.

Ook is deze zomer de mooiste periode om woningpresentatiefoto’s te maken. Geen kale takken voor je raam, lege tuinen of alles bedekt onder de sneeuw. Jij kan je huis optimaal presenteren op de foto’s.

4. Langer licht

In de zomer is het langer licht en kun je tot later op de avond bezichtigingen inplannen. Jouw huis is zowel binnen als van buiten tot laat goed te bezichtigen. Zeker voor kopers die graag buiten werktijden komen kijken kunnen hiervan profiteren in de zomermaanden.

Om hiervan te profiteren moet jij of je makelaar bereid zijn om bezichtigingen ‘s avonds in te plannen. Geïnteresseerden waarderen het enorm als zij de mogelijkheid krijgen om ‘s avonds te bezichtigen.

5. Juiste doelgroep

In de zomervakantie hebben huizenzoekers óók alle tijd om op huizenjacht te gaan. Bereik nu de doelgroep die juist déze periode gebruikt om een huis te zoeken.

6. Mensen blijer in de zomer

Mensen zijn sowieso vrolijker en blijer in de zomer. Dat kan alleen maar een positief effect hebben op jou als verkoper én op potentiële kopers.

7. Als het jou uitkomt

Maar de beste tip van allemaal is eigenlijk wel dat je je huis te koop moet zetten wanneer het jou uitkomt! Jij moet de ruimte hebben om hier tijd in te investeren. Ook zijn gunstige marktomstandigheden van een grotere invloed dan het seizoen waarin je verkoopt. De huizenmarkt is nog steeds goed en met de verwachting dat huizenprijzen gaan stabiliseren of licht gaan dalen is nu een goed moment om te verkopen.

Economie meer invloed dan seizoen

Uit een recent onderzoekje van funda blijkt dat te koop staande huizen ook in de zomer populair zijn. Zij zien dat  met name economische omstandigheden, meer dan het seizoen, van invloed zijn op de interesse van woningzoekers.

Succesvol je huis verkopen in de zomer

Wil je jouw huis deze zomer succesvol verkopen? Dat kan! Vraag een informatiegesprek aan en één van onze makelaars belt je om jouw vragen te beantwoorden. We checken direct wat je woning waard is en vertellen je alles over het verkopen met Makelaarsland.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.