Huis verkopen in de zomer: 10 redenen om het wél te doen!

Door
Roos van Schaaijk
op

Het is officieel zomer en het weer liegt er niet om. Wij krijgen vaak de vraag: ‘Ik wil mijn huis verkopen, maar je huis te koop zetten in de zomer of zomervakantie, is dat wel verstandig?’ Daar kunnen wij volmondig JA op zeggen. Helemaal als je je huis verkoopt met Makelaarsland, óók in deze gekke corona-tijden. Dit zijn de redenen:

1. Minder concurrentie

De algemene (onterechte) aanname is inderdaad dat je je huis beter niet in de zomer kan verkopen. Dat betekent dat er dus een stuk minder concurrentie is qua woningaanbod en jouw huis eerder opvalt.

2. Meer mensen thuis

Al helemaal deze zomer, tijdens de corona pandemie zijn er veel meer mensen thuis. De reden om je huis niet in de vakantieperiode te koop te zetten, omdat iedereen weg zou zijn, gaat hier dus ook niet op. Daarnaast gaat de NVM Open Huizen Dag ook in oktober dit jaar niet door, dus geen reden om daarop te wachten.

3. Omgeving staat in bloei

Je tuin staat er sowieso mooier bij in de zomer, ook ziet de omgeving er aantrekkelijk uit als alles vol in bloei staat. Woon je aan het water, dan is het helemaal een goed idee om juist in de zomer de rondleidingen te doen. Wie weet kan je je kopers zelfs meenemen voor een klein boottochtje.

4. Groot team aanwezig

Bij Makelaarsland werkt zo’n groot team van makelaars dat er altijd genoeg medewerkers aan het werk zijn, ook tijdens de zomervakantie.

5. Langer licht

In de zomer is het langer licht en kun je tot later op de avond bezichtigingen inplannen. Het huis is zowel binnen als van buiten nog goed te bezichtigen.

6. Juiste doelgroep

In de zomervakantie hebben huizenzoekers óók alle tijd om op huizenjacht te gaan. Bereik nu de doelgroep die juist déze periode gebruikt om een huis te zoeken.

7. Tijd voor rondleidingen

In jouw vrije zomervakantieweken heb je alle tijd en ruimte om bezichtigingen in te plannen. Dit geldt natuurlijk alleen voor verkopers die hun huis met Makelaarsland verkopen. Zij spreken namelijk alleen af met de potentiële kopers, hier komt verder geen makelaar aan te pas.

8. Woningpresentatie

De zomer is een mooie periode om een woningpresentatie (foto’s) te maken. Geen kale takken voor je raam of lege tuinen. Ook als je huis wat langer te koop staat, blijft het in je presentatie zomer.

9. Mensen blijer in de zomer

Mensen zijn sowieso vrolijker en blijer in de zomer. Dat kan alleen maar een positief effect hebben op verkoper én koper.

10. Als het jou uitkomt!

Maar de beste tip van allemaal is eigenlijk wel dat je je huis te koop moet zetten wanneer het jou uitkomt! Jij moet de ruimte hebben om hier tijd in te investeren. Ook zijn gunstige marktomstandigheden van een grotere invloed dan het seizoen waarin je verkoopt. De huizenmarkt is nog steeds booming, dus nu is áltijd een goed moment om te verkopen. Zomer of niet, Covid-19 of niet…

Huis verkopen in de zomer: ja of nee?

Wel of niet verkopen in de zomer? Wel of niet verkopen tijdens de corona crisis. Wil je over deze hersenbreker gewoon even overleggen met een makelaar, zonder ergens aan vast te zitten? Dat kan! Laat je gegevens achter en een van onze makelaars belt je om jouw vragen te beantwoorden.

Ja, ik wil sparren met een makelaar

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.