Huis verkopen in de zomer: 10 redenen om het wél te doen!

Door
Roos van Schaaijk
op

Het is officieel zomer en het weer liegt er niet om. Wij krijgen vaak de vraag: ‘Ik wil mijn huis verkopen. Maar je huis te koop zetten in de zomer of zomervakantie, is dat wel verstandig?’ Daar kunnen wij volmondig JA op zeggen, óók in deze gekke corona-tijden. En al helemaal als je je huis verkoopt met Makelaarsland, want wij draaien de hele zomer gewoon door! Dit zijn de redenen:

1. Minder concurrentie

De algemene (onterechte) aanname is inderdaad dat je je huis beter niet in de zomer kan verkopen. Deze aanname zorgt ervoor dat minder mensen hun huis te koop zetten in de zomermaanden. Hierdoor profiteer jij van aanzienlijk minder concurrentie. Jouw huis valt vaker en sneller op in het nieuwe woningaanbod.

2. Meer mensen thuis

Deze zomer, tijdens de corona pandemie, zijn er veel meer mensen thuis. De reden om je huis niet in de vakantieperiode te koop te zetten, omdat iedereen weg zou zijn, gaat dit jaar daarom niet op. Daarnaast gaat de NVM Open Huizen Dag in oktober niet door, dus is er ook geen reden om daarop te wachten.

3. Omgeving staat in bloei

Je tuin staat er in de zomer natuurlijk prachtig bij en ook de omgeving is op zijn mooist als alles vol in bloei staat. Woon je aan het water? Dan is de zomer hét seizoen om potentiële kopers rond te leiden. Wie weet kan je je kopers zelfs meenemen voor een klein boottochtje?!

4. Groot team aanwezig

Bij Makelaarsland werkt een groot team van makelaars. Zo ben je verzekerd dat er altijd genoeg medewerkers aan het werk zijn. We zijn 6 dagen per week geopend; ook tijdens de zomervakantie.

5. Langer licht

In de zomer is het langer licht en kun je tot later op de avond bezichtigingen inplannen. Het huis is zowel van binnen als van buiten nog goed te bezichtigen op een later tijdstip. Dit geeft jou als verkoper, maar zeker ook geïnteresseerden meer flexibiliteit om te komen kijken.

6. Juiste doelgroep

In de zomervakantie hebben huizenzoekers óók alle tijd om op huizenjacht te gaan. Bereik nu de doelgroep die juist déze periode gebruikt om een huis te zoeken.

7. Tijd voor rondleidingen

In jouw vrije zomervakantieweken heb je alle tijd en ruimte om bezichtigingen in te plannen. Dit geldt voor verkopers die hun huis met Makelaarsland verkopen. Zij spreken namelijk alleen af met de potentiële kopers, hier komt geen makelaar aan te pas.

8. Woningpresentatie

De zomer is een mooie periode om een woningpresentatie (foto’s) te maken. Geen kale takken voor je raam of lege tuinen. Ook als je huis wat langer te koop staat, blijft het in je presentatie zomer.

9. Mensen zijn blijer in de zomer

Mensen zijn sowieso vrolijker en blijer in de zomer. Dat kan alleen maar een positief effect hebben op verkoper én koper.

10. Als het jou uitkomt!

Maar de beste tip van allemaal is eigenlijk wel dat je je huis te koop moet zetten wanneer het jou uitkomt! Jij moet de ruimte hebben om hier tijd in te investeren. Ook zijn gunstige marktomstandigheden van een grotere invloed dan het seizoen waarin je verkoopt. De huizenmarkt is nog steeds booming, dus nu is áltijd een goed moment om te verkopen. Zomer of niet, Covid-19 of niet…

Huis verkopen in de zomer: ja of nee?

Wel of niet verkopen in de zomer? Hoe veel jouw huis kan opleveren is erg belangrijk wanneer je overweegt je woning te verkopen. Bereken nu heel eenvoudig binnen 1 minuut de geschatte waarde van jouw woning.

Waarde berekenen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.