Wettelijke bedenktijd feestdagen 2023

Door
Roos van Schaaijk
op

December is begonnen en de feestdagen komen eraan. Als je als particulier een huis koopt heb je recht op drie dagen bedenktijd. Binnen de bedenktijd kun je zonder opgave van redenen en zonder kosten weer van de koop afzien. De bedenktijd rond de feestdagen kan iets anders lopen.

Wettelijke bedenktijd

De wettelijke bedenktijd begint vanaf het moment dat de koper een exemplaar van de door beide partijen getekende koopovereenkomst heeft ontvangen.

De bedenktijd duurt minimaal drie kalenderdagen, waarvan ten minste twee werkdagen en het wordt verlengd als het eindigt in het weekend of op een algemeen erkende feestdag (of een dag die daaraan bij Koninklijk besluit gelijk is gesteld in de Algemene termijnenwet).

Om twaalf uur van de laatste dag die van de bedenktijd deel uitmaakt, eindigt de bedenktijd.

wettelijke bedenktijd

Algemeen erkende feestdagen

De algemeen erkende feestdagen zijn dit jaar:

    • Eerste kerstdag maandag 25 december 2023
    • Tweede kerstdag dinsdag 26 december 2023
    • Nieuwjaarsdag maandag 1 januari 2024

Rondom de feestdagen in december wordt de berekening van de bedenktijd dus iets ingewikkelder en kan de bedenktijd oplopen tot 7 kalenderdagen. Als de getekende koopovereenkomst na woensdag 20 december 2023 door koper wordt ontvangen, dan hebben de feestdagen invloed op de bedenktijd.

 

 

Wil je meer informatie over de bedenktijd of wil je iemand spreken over onze werkwijze? Vraag dan een gratis informatiegesprek aan!

Informatiegesprek aanvragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.