Huis snel verkopen;
hoe doe je dat?

Je huis snel verkopen is in veel gevallen wenselijk en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk. Niemand zit erop te wachten dat een huis maanden of jaren te koop staat. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je jouw huis snel verkoopt?

Jouw huis snel verkopen: 4 tips

 1. Goede woningpresentatie

  Hoe sneller je woning te koop wordt gezet, des te sneller kunnen geïnteresseerden zich melden. Houd er wel rekening mee dat een professionele en complete woningpresentatie essentieel is om snel je huis te verkopen. Het verzorgen van een commerciële aanbiedingstekst en het juist benoemen van de woningkenmerken kosten tijd, maar dragen bij aan het snel verkopen van je huis!

 2. Scherpe vraagprijs

  Hoe scherper de vraagprijs van je woning, des te sneller deze wordt verkocht. Het is belangrijk om direct een scherpe vraagprijs te hanteren. Dit zorgt voor meer animo in de eerste maand dat de woning te koop staat en een grotere kans op een snelle overeenstemming na een kort onderhandelingstraject.

 3. Huis op funda

  Hoe vaker je huis wordt gezien, des te groter de kans dat de koper van jouw huis ertussen zit. Een plaatsing van je woning op funda is een must als je snel je huis wil verkopen. Funda trekt maandelijks 4 miljoen bezoekers en bijna 100% van de woningzoekers zoekt op funda. Je kunt je huis op funda krijgen door een makelaar in te schakelen. Funda biedt ook extra opties om extra op te vallen tussen alle huizen, zoals tophuis.

 4. Open huis organiseren

  Een open huis organiseren zorgt ervoor dat je op één dag verschillende bezoekers trekt die je woning komen bezichtigen. Zeker bij grote belangstelling, waarbij belangstellenden elkaar tegenkomen, wordt de druk groter om een bod neer te leggen en daardoor is de kans groter dat je je huis snel kunt verkopen na een open huis.

Meer weten over je huis verkopen met Makelaarsland? Wij vertellen je graag meer over onze moderne aanpak.

Huis snel verkopen; hoe snel is snel?

Bij het verkopen van je huis, is het belangrijk om rekening te houden met de gemiddelde looptijd van verkochte woningen in jouw regio, zodat je verwachtingen met betrekking tot de looptijd van de verkoop realistisch is. Uiteraard hangt de looptijd altijd van de prijsklasse en het woningtype af.

De gemiddelde looptijd van verkochte woningen door Makelaarsland in 2020 is 30 dagen. Om je een indicatie te geven; in 2015 was dit 89 dagen en in 2017 was dit 41 dagen. De afgelopen jaren worden woningen gemiddeld dus steeds sneller verkocht en dat is goed nieuws als je jouw huis ook snel wil verkopen.

Wil je meer informatie over looptijden en prijsontwikkelingen in jouw buurt? Wij zoeken het graag voor je uit!

Gratis verkoopanalyse

Je huis snel verkopen met Makelaarsland

Een makelaar van Makelaarsland verkoopt per jaar ruim 10x meer woningen dan een gemiddelde NVM makelaar. Makelaarsland verkoopt net zo snel en tegen dezelfde transactieprijzen als de gemiddelde NVM makelaar én tegen een lager tarief.

Bij Makelaarsland kan jouw woning, nadat je ons opdracht hebt gegeven, binnen een week te koop staan. Een gecertificeerd taxateur, of een van onze lokale makelaars komt langs voor de woningopname. Onze fotograaf maakt een afspraak om jouw huis zo goed mogelijk te presenteren met een professionele fotoreportage. Daarnaast ontvang je een officieel meetrapport, plattegronden en 360 graden foto’s. Jij of jouw lokale makelaar zorgt voor een aanbiedingstekst en beschikbare documentatie die bij de woning hoort. Je hebt dus voor een groot deel zelf in de hand hoe snel je huis op de markt komt.

Hoe werkt het?

Makelaarsland verzorgt het verkopen van je huis van a tot z, waarbij je zelf de regie houdt over het verkoopproces. We houden het verkopen van je huis graag verrassend eenvoudig en betaalbaar.

Je kunt kiezen voor Makelaarsland Online. Hierbij verzorg je zelf de bezichtigingen en bespaar je aanzienlijk op je makelaarskosten. Of je kiest Makelaarsland Lokaal waarbij onze lokale Agent de bezichtigingen verzorgt. Wat je ook kiest, met Makelaarsland ben je verzekerd van een ervaren NVM Makelaar met een optimale prijs/kwaliteit-verhouding.

Even sparren met een makelaar?

Vraag nu een gesprek aan

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.