Verkoopmakelaar

Om je huis te verkopen, heb je een verkoopmakelaar nodig. Een huis verkopen doe je niet zomaar. Het is een belangrijke beslissing waarbij veel komt kijken. Zoveel dat het verstandig is dit uit te besteden aan een professional die opkomt voor jouw belangen: de verkoopmakelaar.

Wat is een verkoopmakelaar?

De verkoopmakelaar bemiddelt bij de verkoop van een woning en adviseert de verkoper van een huis. Hij komt op voor de belangen van de verkopende partij. Als verkoper ben je niet verplicht een verkoopmakelaar in te schakelen, maar het is wel ten zeerste aan te raden hulp in te schakelen bij de verkoop van je belangrijkste bezit. In ongeveer 90% van de gevallen schakelt een verkoper een verkoopmakelaar in.

Uiteraard betaal je courtage aan de makelaar, maar in de meeste gevallen bespaar je uiteindelijk veel geld. Door de vaak jarenlange ervaring die een verkoopmakelaar heeft opgebouwd, doorziet hij de markt snel. De verkoopmakelaar heeft goede kennis van de te stellen vraagprijs, is een expert in onderhandelingen en heeft veel juridische kennis.

Bekijk hier wat de verkoopmakelaars van Makelaarsland doen.

Wat doet de verkoopmakelaar van Makelaarsland voor jou?

Makelaarsland verzorgt de hele begeleiding tijdens het verkoopproces. Het begint met de woningopname door een NVM makelaar / taxateur. Daarna is een belangrijke taak van de verkoopmakelaar het vaststellen van de waarde en het vraagprijsadvies. Als verkoper heb je natuurlijk het laatste woord, maar het is aan te raden het objectieve advies van de verkoopmakelaar te volgen. Jouw verkoopmakelaar kijkt naar kadastrale gegevens, juridische aspecten, kengetallen en overige kenmerken en voert dit in bij de woningpresentatie.

Bij Makelaarsland maak je zelf de foto’s en tekst om jouw woning mee te presenteren. Mocht je daarbij hulp nodig hebben, dan kan Makelaarsland daarin voorzien d.m.v. extra diensten. De makelaar zorgt vervolgens voor een uitstekende presentatie van jouw woning op Makelaarsland, funda en de andere belangrijke woningsites. Geïnteresseerden kunnen een bezichtiging van jouw huis aanvragen. Jouw verkoopmakelaar geeft dit aan jou door en jij begeleidt de bezichtigingen.

Wordt er een bod gedaan, dan komt de volgende taak van de verkoopmakelaar: het onderhandelen over de prijs van het huis. In de praktijk blijkt dit vaak een heikel punt en hier kan een goede makelaar duizenden euro’s verschil uitmaken. Bij overeenstemming maakt jouw makelaar de koopovereenkomst op voor de verkoop van jouw woonhuis.
» Bekijk wat Makelaarsland precies voor jou doet

Wat kost een verkoopmakelaar gemiddeld en wat zijn de kosten bij Makelaarsland?

Bij een traditionele makelaar worden de makelaarskosten berekend aan de hand van een percentage van de verkoopprijs, de courtage. Deze courtage kan oplopen tot duizenden euro’s. Bij Makelaarsland is het vaste tarief slechts € 1286 (incl. BTW). Daarmee behoren onze verkoopmakelaars tot de goedkoopste makelaars. Transparantie is ook belangrijk: Je wil niet achteraf op kosten gejaagd worden. In het vaste tarief zitten daarom alle standaard diensten die onmisbaar zijn bij de verkoop van jouw huis. Daarna blijf je snel en gemakkelijk 24 uur per dag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de verkoop van jouw woning met de Makelaarsland app!

Wilt u weten wat u kunt besparen als je je huis via Makelaarsland verkoopt?
» Bereken je voordeel

Desgewenst kun je de service uitbreiden om jouw woning nog beter te promoten. Bijvoorbeeld door foto’s door een professionele fotograaf te laten maken. Of jouw woning extra hoog naar voren te laten komen in de zoekresultaten op funda (Tophuis). Een andere optie is om een bouwtechnische verkoopkeuring uit te laten voeren om kopers over de streep te trekken.

Wil je meer weten over de succesformule van Makelaarsland?
» Vraag onze gratis verkoopbrochure aan