Verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar heb je nodig om je huis te verkopen. Een huis verkopen doe je niet zomaar. Het is een belangrijke beslissing waarbij veel komt kijken. Zoveel dat het verstandig is dit uit te besteden aan een professional die opkomt voor jouw belangen: de verkoopmakelaar.

De verkoopmakelaar

De verkoopmakelaar bemiddelt bij de verkoop van een woning en adviseert de verkoper van een huis. Hij komt op voor de belangen van de verkopende partij. Als verkoper ben je niet verplicht een verkoopmakelaar in te schakelen, maar het is wel ten zeerste aan te raden hulp in te schakelen bij de verkoop van je belangrijkste bezit. In ongeveer 90% van de gevallen schakelt een verkoper een verkoopmakelaar in.

Uiteraard betaal je courtage aan de makelaar, maar in de meeste gevallen bespaar je uiteindelijk veel geld. Door de vaak jarenlange ervaring die een verkoopmakelaar heeft opgebouwd, doorziet hij de markt snel. De verkoopmakelaar heeft goede kennis van de te stellen vraagprijs, is een expert in onderhandelingen en heeft veel juridische kennis.

De verkoopmakelaar

Waarom een verkoopmakelaar?

  • Een verkopend makelaar adviseert tegen welke prijs de verkoper zijn huis het beste kan verkoper
  • Een verkopend makelaar is niet emotioneel betrokken en blijft zakelijk
  • Een verkopend makelaar heeft meer kennis en ervaring in onderhandelingen
  • Een verkopend makelaar neemt juridische en administratieve rompslomp uit handen
  • Een verkopend makelaar adviseert de verkoper in het nemen van de juiste verkoopbeslissing
Waarom een verkoopmakelaar?

Verkoopmakelaar Makelaarsland

Makelaarsland verzorgt de hele begeleiding tijdens het verkoopproces. Het begint met de woningopname door een Makelaarsland Agent of taxateur, gevolgd door een vraagprijsadvies. Jouw verkoopmakelaar kijkt naar kadastrale gegevens, juridische aspecten, kengetallen en overige kenmerken om zo te komen tot een optimale woningpresentatie.

Youtube placeholder

Zelfdoener of latendoener

Bij Makelaarsland bepaal je zelf hoeveel verkoopmakelaar je nodig hebt. Zo kun je ervoor kiezen zelf actief mee te helpen bij de verkoop door bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen te doen. Je bespaart dan op de kosten omdat je de makelaar werk uit handen neemt. Heb je liever dat jouw makelaar jou volledig ontzorgt tijdens de verkoop? Ook dat kan. Bij Makelaarsland betaal je altijd een vast bedrag, ongeacht de waarde van jouw woning.

Bezichtigen en onderhandelen

De verkoopmakelaar van Makelaarsland zorgt voor een uitstekende presentatie van jouw woning op Makelaarsland.nl, funda en de andere belangrijke woningsites. Geïnteresseerden kunnen een bezichtiging van je huis aanvragen. Als je voor Makelaarsland Actief hebt gekozen, begeleid je zelf de bezichtigingen.

Wordt er een bod gedaan, dan gaat onze verkoopmakelaar over tot het onderhandelen over de prijs van het huis. In de praktijk is dit een belangrijk moment en maakt een goede verkoopmakelaar het verschil. Koper gevonden? Dan maakt jouw verkoopmakelaar de koopovereenkomst op.

Meer over Makelaarsland

Wil je weten wat Makelaarsland als verkoopmakelaar voor jou kan betekenen? Vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan en wij nemen contact met je op. Dan vertellen we je direct wat jouw huis op dit moment waard is en wat jouw verkoopkansen zijn.

NPFOTO.klein-46

Kennismaken?

Stel al jouw vragen in een gratis en vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.