Verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar heb je nodig om je huis te verkopen. Een huis verkopen doe je niet zomaar. Het is een belangrijke beslissing waarbij veel komt kijken. Zoveel dat het verstandig is dit uit te besteden aan een professional die opkomt voor jouw belangen: de verkoopmakelaar.

Verkoopmakelaar

De verkoopmakelaar

De verkoopmakelaar bemiddelt bij de verkoop van een woning en adviseert de verkoper van een huis. Hij komt op voor de belangen van de verkopende partij. Als verkoper ben je niet verplicht een verkoopmakelaar in te schakelen, maar het is wel ten zeerste aan te raden hulp in te schakelen bij de verkoop van je belangrijkste bezit. In ongeveer 90% van de gevallen schakelt een verkoper een verkoopmakelaar in.

Uiteraard betaal je courtage aan de makelaar, maar in de meeste gevallen bespaar je uiteindelijk veel geld. Door de vaak jarenlange ervaring die een verkoopmakelaar heeft opgebouwd, doorziet hij de markt snel. De verkoopmakelaar heeft goede kennis van de te stellen vraagprijs, is een expert in onderhandelingen en heeft veel juridische kennis.

Waarom een verkoopmakelaar?

Waarom een verkoopmakelaar?

  • Een verkopend makelaar adviseert tegen welke prijs de verkoper zijn huis het beste kan verkoper
  • Een verkopend makelaar is niet emotioneel betrokken en blijft zakelijk
  • Een verkopend makelaar heeft meer kennis en ervaring in onderhandelingen
  • Een verkopend makelaar neemt juridische en administratieve rompslomp uit handen
  • Een verkopend makelaar adviseert de verkoper in het nemen van de juiste verkoopbeslissing

Verkoopmakelaar Makelaarsland

Makelaarsland verzorgt de hele begeleiding tijdens het verkoopproces. Het begint met de woningopname door een NVM makelaar/taxateur. Daarna is een belangrijke taak van de verkoopmakelaar het vaststellen van de waarde en het vraagprijsadvies. Als verkoper heb je natuurlijk het laatste woord, maar het is aan te raden het objectieve advies van de verkoopmakelaar te volgen. Jouw verkoopmakelaar kijkt naar kadastrale gegevens, juridische aspecten, kengetallen en overige kenmerken en voert dit in bij de woningpresentatie.

Zelfdoener of latendoener

Bij Makelaarsland bepaal je zelf hoeveel verkoopmakelaar je nodig hebt. Wanneer je zelf actief wilt meehelpen met de verkoop van jouw huis, door bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen te doen, kun je kiezen voor Verkoop Actief. Je bespaart dan op de kosten omdat je de makelaar werk uit handen neemt. Heb je liever meer hulp? Dan is Verkoop Gemak wat voor jou! Jouw verkoopmakelaar ontzorgt je tijdens de verkoop en doet de bezichtigingen voor je. Bij Makelaarsland betaal je altijd een vast bedrag, de waarde en locatie van jouw woning heeft dus geen invloed op de makelaarskosten. > Bereken je besparing

Bezichtigen en onderhandelen

De verkoopmakelaar van Makelaarsland zorgt voor een uitstekende presentatie van jouw woning op Makelaarsland.nl, funda en de andere belangrijke woningsites. Geïnteresseerden kunnen een bezichtiging van je huis aanvragen. Wanneer je voor Makelaarsland Actief hebt gekozen geeft jouw verkoopmakelaar dit aan je door, en jij begeleidt de bezichtigingen.

Wordt er een bod gedaan, dan komt de volgende taak van de verkoopmakelaar: het onderhandelen over de prijs van het huis. In de praktijk blijkt dit vaak een heikel punt en hier kan een goede makelaar duizenden euro’s verschil uitmaken. Bij overeenstemming maakt jouw makelaar de koopovereenkomst op.

Bekijk hier wat de verkoopmakelaars van Makelaarsland doen.

Meer over Makelaarsland

Wil je weten wat Makelaarsland als verkoopmakelaar voor jou kan betekenen? Vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan en wij nemen contact met je op. Dan vertellen we je direct wat jouw huis op dit moment waard is en wat jouw verkoopkansen zijn.

Informatiegesprek aanvragen

Stefan

Klantadviseur
Ik sta voor je klaar!

Er is iets misgegaan

Probeer het opnieuw of neem contact op via info@makelaarsland.nl of 088 200 2000

Bedankt

We nemen snel contact met je op

Veel gestelde vragen over de verkoopmakelaar

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Hoe plaats ik mijn huis in verkoop bij Makelaarsland?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.