Verkoopmakelaar

Om uw huis te verkopen, heeft u een verkoopmakelaar nodig. Een huis verkopen doet u niet zomaar. Het is een belangrijke beslissing waarbij veel komt kijken. Zoveel dat het verstandig is dit uit te besteden aan een professional die opkomt voor uw belangen: de verkoopmakelaar.

Wat is een verkoopmakelaar?

De verkoopmakelaar bemiddelt bij de verkoop van een woning en adviseert de verkoper van een huis. Hij komt op voor de belangen van de verkopende partij. Als verkoper bent u niet verplicht een verkoopmakelaar in te schakelen, maar het is wel ten zeerste aan te raden hulp in te schakelen bij de verkoop van uw belangrijkste bezit. In ongeveer 90% van de gevallen schakelt een verkoper een verkoopmakelaar in.

Uiteraard betaalt u courtage aan de makelaar, maar in de meeste gevallen bespaart u uiteindelijk veel geld. Door de vaak jarenlange ervaring die een verkoopmakelaar heeft opgebouwd, doorziet hij de markt snel. De verkoopmakelaar heeft goede kennis van de te stellen vraagprijs, is een expert in onderhandelingen en heeft veel juridische kennis.

Bekijk hier wat de verkoopmakelaars van Makelaarsland doen.

Wat doet de verkoopmakelaar van Makelaarsland voor u?

Makelaarsland verzorgt de hele begeleiding tijdens het verkoopproces. Het begint met de woningopname door een NVM makelaar / taxateur. Daarna is een belangrijke taak van de verkoopmakelaar het vaststellen van de waarde en het vraagprijsadvies. Als verkoper heeft u natuurlijk het laatste woord, maar het is aan te raden het objectieve advies van de verkoopmakelaar te volgen. Uw verkoopmakelaar kijkt naar kadastrale gegevens, juridische aspecten, kengetallen en overige kenmerken en voert dit in bij de woningpresentatie.

Bij Makelaarsland maakt u zelf de foto’s en tekst om uw woning mee te presenteren. Mocht u daarbij hulp nodig hebben, dan kan Makelaarsland daarin voorzien d.m.v. extra diensten. De makelaar zorgt vervolgens voor een uitstekende presentatie van uw woning op Makelaarsland, funda en de andere belangrijke woningsites. Geïnteresseerden kunnen een bezichtiging van uw huis aanvragen. uw verkoopmakelaar geeft dit aan u door en u begeleidt de bezichtigingen.

Wordt er een bod gedaan, dan komt de volgende taak van de verkoopmakelaar: het onderhandelen over de prijs van het huis. In de praktijk blijkt dit vaak een heikel punt en hier kan een goede makelaar duizenden euro’s verschil uitmaken. Bij overeenstemming maakt uw makelaar de koopovereenkomst op voor de verkoop van uw woonhuis.
» Bekijk wat Makelaarsland precies voor u doet

Wat kost een verkoopmakelaar gemiddeld en wat zijn de kosten bij Makelaarsland?

Bij een traditionele makelaar worden de makelaarskosten berekend aan de hand van een percentage van de verkoopprijs, de courtage. Deze courtage kan oplopen tot duizenden euro’s. Bij Makelaarsland is het vaste tarief slechts € 1286 (incl. BTW). Daarmee behoren onze verkoopmakelaars tot de goedkoopste makelaars. Transparantie is ook belangrijk: u wilt niet achteraf op kosten gejaagd worden. In het vaste tarief zitten daarom alle standaard diensten die onmisbaar zijn bij de verkoop van uw huis. Daarna blijft u snel en gemakkelijk 24 uur per dag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de verkoop van uw woning met de Makelaarsland app!

Wilt u weten wat u kunt besparen als u uw huis via Makelaarsland verkoopt?
» Bereken uw voordeel

Desgewenst kunt u de service uitbreiden om uw woning nog beter te promoten. Bijvoorbeeld door foto’s door een professionele fotograaf te laten maken. Of uw woning extra hoog naar voren te laten komen in de zoekresultaten op funda (Tophuis). Een andere optie is om een bouwtechnische verkoopkeuring uit te laten voeren om kopers over de streep te trekken.

Wilt u meer weten over de succesformule van Makelaarsland?
» Vraag onze gratis verkoopbrochure aan

Veel gestelde vragen

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Hoe plaats ik mijn huis in verkoop bij Makelaarsland?

Alle veelgestelde vragen