Gratis waardebepaling.
Wat is jouw huis waard?

De mediane verkoopprijs van een bestaande woning lag in het eerste kwartaal van 2024 op 432.000 euro, een stijging van 9% ten opzichte van het eerste kwartaal 2023. In de eerste maanden van 2024 zien we de belangstelling voor woningen en biedingen boven de vraagprijs toenemen en het beschikbare woningaanbod opdrogen. Overweeg je jouw huis te gaan verkopen? Dan wil je vast weten wat je huis nu waard is en wat jouw verkoopkansen zijn in de huidige verkopersmarkt.

Wat is jouw huis waard?

Bij Makelaarsland kunnen we je op 3 manieren helpen aan de waarde van jouw woning. Krijg direct inzicht in de waarde van je huis met onze snelle waardecheck, bespreek je woningwaarde en verkoopkansen tijdens een vrijlbijvend informatiegesprek met één van onze adviseurs of meld je woning aan, zodat je direct kunt kennismaking met een Makelaarsland agent bij jou uit de buurt en een opnamerapport ontvangt met de waarde van jouw woning.

Wat is jouw huis waard?

1. Snelle waardecheck

  • In 4 eenvoudige stappen direct op de hoogte
  • Ontvang de geschatte waarde van jouw huis
  • Binnen 2 minuten in je mailbox

Bereken de waarde van jouw huis

2. Woningwaarde en verkoopkansen bespreken

Ben je niet alleen nieuwsgierig naar de waarde van je huis, maar wil je ook weten wat jouw verkoopkansen zijn in de huidige huizenmarkt? Als grootste digitale NVM-makelaar van Nederland kennen wij de huizenmarkt als geen ander. Wij verkopen jaarlijks duizenden woningen. Zowel landelijk als lokaal weten wij exact wat er speelt. Daarom kunnen we ook voor jouw woning gedegen advies geven en je helpen op de manier die bij jóu past! Vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan en wij nemen contact met je op.

Gratis adviesgesprek

3. Waardebepaling van Makelaarsland

Heb je concrete verkoopplannen? Meld jouw woning aan en wij zorgen dat een van onze taxateurs bij jou langskomt voor een waarde-indicatie. Een waarde-indicatie is een schatting van de marktwaarde van je huis. Wat je er uiteindelijk voor krijgt, hangt natuurlijk af van wat je met de koper overeenkomt.

Makelaarsland kent de woningmarkt in heel Nederland. En als NVM-makelaar hebben we alle data en vergelijkingsmateriaal bij de hand. Sinds onze start in 2005 verkochten we meer dan 57.000 woningen, óók in jouw buurt. Hierdoor kunnen we een realistische inschatting geven van de waarde van jouw huis. Gratis én je zit nergens aan vast. Handig toch? Besluit je uiteindelijk om met Makelaarsland te verkopen, dan bepalen we samen met jou de vraagprijs van jouw huis.

Woning aanmelden

Vraagprijs huis

Je bent zelf eigenaar van de woning, dus uiteindelijk bepaal je dit zelf. Een makelaar zal je adviseren welke vraagprijs je het beste kunt stellen. Het is namelijk belangrijk dat je niet te hoog of te laag begint. Het kan echter voorkomen dat de vraagprijs die je wilt hanteren, sterk afwijkt van de vraagprijs die de makelaar adviseert. De makelaar kan van mening zijn dat hij jouw woning niet binnen afzienbare tijd voor de door jou gewenste opbrengst kan verkopen. In dat geval kan de makelaar ervoor kiezen je opdracht niet aan te nemen tenzij je de vraagprijs bijstelt.

Vraagprijs huis berekenen

Afhankelijk van de ingeschatte waarde, hoe courant je woning is, je persoonlijke situatie én de zoekcategorieën op funda, wordt een vraagprijs geadviseerd. De getaxeerde waarde van de taxateur, ook wel marktwaarde genoemd, wordt berekend door het hanteren van één of meerdere van onderstaande berekeningsmethodes.

Berekeningsmethodes

  • De vergelijkingsmethode: Vergelijkbare objecten worden vergeleken met de woning. Hierbij worden plus- en minpunten van de woning (denk aan dakkapel, aanbouw, luxe keuken/badkamer, isolatievoorzieningen, etc.) verrekend.
  • De courantheidsbepaling: De looptijd en het vraagprijsverloop van andere ‘verkochte en in verkoop staande’ woningen in de buurt worden geanalyseerd. Dit geeft de markttendens weer, die medebepalend is voor de courantheid van de woning.
  • De historische kostprijsberekening: De grondwaarde en de bouwkosten van de woning vormen het uitgangspunt voor deze berekening.

Vraagprijs vaststellen bij Makelaarsland

Wanneer je besluit met Makelaarsland te verkopen komt de Makelaarsland Agent of taxateur van de Taxatheek uit jouw regio langs voor de woningopname. Na de woningopname wordt een opnamerapport gemaakt met alle woninggegevens. Samen met jouw makelaar kun je, op basis van de gegevens van de woningopname, de vraagprijs van je huis bepalen.

 

Vraagprijs vaststellen bij Makelaarsland

Bij Makelaarsland bepaal je uiteindelijk zelf de vraagprijs. Indien deze vraagprijs afwijkt van het vraagprijsadvies van de makelaar, wordt na een aanta weken in verkoopeen evaluatiemoment ingepland. De makelaar bespreekt telefonisch wat de animo op je woning is geweest en of een vraagprijswijziging gewenst is.

NPFOTO.klein-46

Kennismaken?

Stel al jouw vragen in een gratis en vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.