Gratis waardebepaling.
Wat is jouw huis waard?

Juist nu denk je er misschien aan om je huis te verkopen. Je volgt de huizenmarkt op de voet en je wilt weten wat jouw huis waard is en wat je verkoopkansen zijn. Bij Makelaarsland helpen we je op 2 manieren. Krijg inzicht in de waarde van je huis met onze snelle waardecheck óf plan een kennismaking in met één van onze agents om jouw woningwaarde en verkoopkansen te bespreken.

Inzicht in de waarde van jouw huis

  • In 4 eenvoudige stappen direct op de hoogte
  • Ontvang de geschatte waarde van jouw huis
  • Op te vragen wanneer jij wilt met up-to-date gegevens
  • Binnen 2 minuten in je mailbox

Bereken de waarde van mijn huis

Wat zijn mijn verkoopkansen in deze markt?

Ben je niet alleen nieuwsgierig naar de waarde van je huis, maar wil je ook weten wat jouw verkoopkansen zijn in de huidige huizenmarkt? Als grootste digitale NVM makelaar van Nederland kennen wij de huizenmarkt als geen ander. Wij verkopen jaarlijks duizenden woningen. Zowel landelijk als lokaal weten wij exact wat er speelt. Daarom kunnen we ook voor jouw woning gedegen advies geven en je helpen op de manier die bij jóu past!

Gratis waardebepaling van Makelaarsland

Gratis waardebepaling van Makelaarsland

Heb je concrete verkoopplannen? Maak een afspraak met één van onze Makelaarsland Agents in jouw buurt. Die komt bij je langs voor een waarde-indicatie en heeft antwoord op al je vragen. Besluit je uiteindelijk om met Makelaarsland te verkopen, dan bepalen we samen de vraagprijs.

Vraag gratis waardebepaling aan

Wat is een waarde-indicatie?

Een waarde-indicatie is een schatting van de marktwaarde van je huis. Wat je er uiteindelijk voor krijgt, hangt natuurlijk af van wat je met de koper overeenkomt. Makelaarsland kent de woningmarkt in heel Nederland heel goed. En als NVM makelaar hebben we alle data en vergelijkingsmateriaal bij de hand.

Sinds onze start in 2005 verkochten we meer dan 50.000 woningen, óók in jouw buurt. Hierdoor kunnen we een realistische inschatting geven van de waarde van jouw huis. Gratis én je zit nergens aan vast. Handig toch?

Razendsnelle feedback en heldere antwoorden op onze vragen. Ook het juridische papierwerk was zeer snel én goed geregeld.

—Mevr. Schuurmans, verkocht haar woning met Makelaarsland

Vraagprijs huis

Je bent zelf eigenaar van de woning, dus uiteindelijk bepaal je dit zelf. Een makelaar zal je adviseren welke vraagprijs je het beste kunt stellen. Het is namelijk belangrijk dat je niet te hoog of te laag begint. Het kan echter voorkomen dat de vraagprijs die je wilt hanteren, sterk afwijkt van de vraagprijs die de makelaar adviseert. De makelaar kan van mening zijn dat hij jouw woning niet binnen afzienbare tijd voor de door jou gewenste opbrengst kan verkopen. In dat geval kan de makelaar ervoor kiezen je opdracht niet aan te nemen tenzij je de vraagprijs bijstelt.

Ben je op zoek naar een makelaar waarbij jij zelf de touwtjes in handen houdt en waar je samen met één van onze makelaars je vraagprijs bepaalt? Neem dan contact met ons op via 088 200 2000 of maak een proefaccount aan.

Vraagprijs huis berekenen

Afhankelijk van de ingeschatte waarde, hoe courant je woning is, je persoonlijke situatie én de zoekcategorieën op funda, wordt een vraagprijs geadviseerd. De getaxeerde waarde van de taxateur, ook wel marktwaarde genoemd, wordt berekend door het hanteren van één of meerdere van onderstaande berekeningsmethodes.

Berekeningsmethodes

  • De vergelijkingsmethode: Vergelijkbare objecten worden vergeleken met de woning. Hierbij worden plus- en minpunten van de woning (denk aan dakkapel, aanbouw, luxe keuken/badkamer, isolatievoorzieningen, etc.) verrekend.
  • De courantheidsbepaling: De looptijd en het vraagprijsverloop van andere ‘verkochte en in verkoop staande’ woningen in de buurt worden geanalyseerd. Dit geeft de markttendens weer, die medebepalend is voor de courantheid van de woning.
  • De historische kostprijsberekening: De grondwaarde en de bouwkosten van de woning vormen het uitgangspunt voor deze berekening.
Vraagprijs vaststellen bij Makelaarsland

Vraagprijs vaststellen bij Makelaarsland

Wanneer je besluit met Makelaarsland te verkopen komt de Makelaarsland Agent of taxateur van de Taxatheek uit jouw regio langs voor de woningopname. Na de woningopname wordt er een opnamerapport gemaakt met alle woninggegevens. Samen met jouw makelaar kun je, op basis van de gegevens van de woningopname, de vraagprijs van je huis bepalen. Bij Makelaarsland bepaal je dus uiteindelijk altijd zelf de vraagprijs. Indien deze vraagprijs afwijkt van het vraagprijsadvies van de makelaar, wordt na 3 maanden een evaluatiemoment ingepland. De makelaar bespreekt telefonisch met je wat de animo op je woning de afgelopen 3 maanden is geweest en of een vraagprijswijziging gewenst is.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.