3. Gratis waardebepaling van Makelaarsland
Heb je concrete verkoopplannen? Maak een afspraak met één van onze Makelaarsland Agents in jouw buurt. Die komt bij je langs voor een waarde-indicatie en heeft antwoord op al je vragen. Besluit je uiteindelijk om met Makelaarsland te verkopen, dan bepalen we samen met jou de vraagprijs van jouw huis.
Vraag een gratis waardebepaling aan
Wat is een waarde-indicatie?
Een waarde-indicatie is een schatting van de marktwaarde van je huis. Wat je er uiteindelijk voor krijgt, hangt natuurlijk af van wat je met de koper overeenkomt. Makelaarsland kent de woningmarkt in heel Nederland heel goed. En als NVM-makelaar hebben we alle data en vergelijkingsmateriaal bij de hand.
Sinds onze start in 2005 verkochten we meer dan 54.000 woningen, óók in jouw buurt. Hierdoor kunnen we een realistische inschatting geven van de waarde van jouw huis. Gratis én je zit nergens aan vast. Handig toch?
Vraagprijs huis
Je bent zelf eigenaar van de woning, dus uiteindelijk bepaal je dit zelf. Een makelaar zal je adviseren welke vraagprijs je het beste kunt stellen. Het is namelijk belangrijk dat je niet te hoog of te laag begint. Het kan echter voorkomen dat de vraagprijs die je wilt hanteren, sterk afwijkt van de vraagprijs die de makelaar adviseert. De makelaar kan van mening zijn dat hij jouw woning niet binnen afzienbare tijd voor de door jou gewenste opbrengst kan verkopen. In dat geval kan de makelaar ervoor kiezen je opdracht niet aan te nemen tenzij je de vraagprijs bijstelt.
Ben je op zoek naar een makelaar waarbij jij zelf de touwtjes in handen houdt en waar je samen met één van onze makelaars je vraagprijs bepaalt? Neem dan contact met ons op of maak een proefaccount aan.
Vraagprijs huis berekenen
Afhankelijk van de ingeschatte waarde, hoe courant je woning is, je persoonlijke situatie én de zoekcategorieën op funda, wordt een vraagprijs geadviseerd. De getaxeerde waarde van de taxateur, ook wel marktwaarde genoemd, wordt berekend door het hanteren van één of meerdere van onderstaande berekeningsmethodes.
Berekeningsmethodes
- De vergelijkingsmethode: Vergelijkbare objecten worden vergeleken met de woning. Hierbij worden plus- en minpunten van de woning (denk aan dakkapel, aanbouw, luxe keuken/badkamer, isolatievoorzieningen, etc.) verrekend.
- De courantheidsbepaling: De looptijd en het vraagprijsverloop van andere ‘verkochte en in verkoop staande’ woningen in de buurt worden geanalyseerd. Dit geeft de markttendens weer, die medebepalend is voor de courantheid van de woning.
- De historische kostprijsberekening: De grondwaarde en de bouwkosten van de woning vormen het uitgangspunt voor deze berekening.