Makelaars tarieven

Makelaarstarieven: waar betaalt u voor?

Gaat u een huis kopen of verkopen? Dan wilt u natuurlijk professioneel begeleid worden door een NVM makelaar. De makelaar behartigt úw belangen en adviseert u bij het verkopen of aankopen van een woning. In de zoektocht naar een makelaar komt u verschillende makelaarstarieven tegen. De tarieven van makelaars verschillen flink en kunnen oplopen tot duizenden euro's.

Wat zijn makelaarstarieven?

Het makelaarstarief is een bedrag dat de makelaar in rekening brengt voor de afgenomen diensten. De makelaarstarieven worden ook wel makelaarscourtage genoemd. Courtage is de afsluitprovisie die een makelaar ontvangt bij de aan- of verkoop van een huis. De makelaarscourtage wordt uitgedrukt in procenten van het verkoop- of aankoopbedrag. De traditionele opbouw van de tarieven van makelaars door middel van een makelaarscourtage is inmiddels wat verouderd. Bij veel traditionele makelaars zijn de makelaarstarieven inmiddels opgebouwd uit een startbedrag en/of een bedrag voor een advertentiepakket plus de courtagekosten. Zo betaalt u als klant een deel vooraf en een deel na de verkoop van de woning.

Grote verschillen in makelaarstarieven

Er zitten grote verschillen in de makelaarstarieven die u bij de verschillende makelaars tegenkomt. Voor het inschakelen van een makelaar bij de verkoop van uw huis kunnen de kosten oplopen tot duizenden euro’s. U wilt daarom een goede afweging maken welke makelaarsdiensten u tegen welke kosten wilt afnemen. U gaat bij het vergelijken van makelaarstarieven natuurlijk op zoek naar de beste prijs/kwaliteitverhouding.

Tip! Onderzoek zowel de dienstverlening en kosten van traditionele makelaars als van online makelaars:

Makelaarstarieven bij traditionele makelaars

Een traditionele makelaar verzorgt de verkoop of aankoop van uw woning volledig. De meeste traditionele makelaars werken met een makelaarscourtage van rond de 1,5% excl. btw. Bij een gemiddelde woningprijs van € 200.000 betaalt u al snel ruim € 3.500 makelaarscourtage.

Makelaarstarieven bij online makelaars

Vanaf een paar honderd euro kunt u al een online makelaar inschakelen. Bij een online makelaar heeft u zelf een actieve rol en verzorgt de makelaar een deel van de verkoop of aankoop. U moet zich hierbij wel afvragen of de geboden dienstverlening voldoende is voor een veilige en succesvolle verkoop of aankoop van uw woning. Vaak behoren zaken als het opstellen van de koopakte, het controleren van juridische stukken en persoonlijk contact met een vast contactpersoon niet tot de dienstverlening, terwijl deze zeer belangrijk zijn voor een succesvolle en veilige aankoop of verkoop. De meeste online makelaars hanteren een vast tarief voor de makelaarsdiensten die u vooraf betaalt.

Online makelaar Makelaarsland

Makelaarsland is de eerste online makelaar van Nederland en is in 11 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste NVM makelaar van Nederland. Met de unieke formule ‘Verkopen doen we samen’ heeft Makelaarsland meer dan 28.400 huizenverkopen gerealiseerd.

Meer weten over de succesformule van Makelaarsland?
» Vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan

Makelaarstarieven bij Makelaarsland; wat krijgt u ervoor?

Makelaarsland hanteert een vast en laag makelaarstarief en gaat dus niet uit van makelaarscourtage. U betaalt geen percentage van de verkoop of aankoopopbrengst, maar een van te voren vastgesteld bedrag. Voor het vaste en lage tarief van € 1.286 (incl. BTW) verzorgen de makelaars van Makelaarsland het verkoopproces van A tot Z. U doet alleen wat u zelf het beste kunt, namelijk een tekst over uw woning schrijven, foto's maken en bezichtigingen begeleiden. Daarna blijft u snel en gemakkelijk 24 uur per dag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de verkoop van uw woning met de Makelaarsland app!

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat wij voor u doen voor € 1.286?
» Bekijk hier wat wij voor u doen


Verkoopbrochure

Lees meer over de verkoopservice van Makelaarsland. Vraag onze gratis verkoopbrochure aan.

Brochure aanvragen