Antwoorden op veelgestelde vragen

Hoe werkt het ondertekenen van de koopovereenkomst?

Bij Makelaarsland zijn er twee manieren waarop de koopovereenkomst ondertekend kan worden; digitaal of gewoon op papier. Het merendeel van de ondertekeningen gaat digitaal. Dat kan op afstand geregeld worden. Wel zo makkelijk.

Veilig digitaal ondertekenen gaat via onze partner Signhost. Iedereen die de koopovereenkomst moet ondertekenen krijgt een persoonlijke link toegestuurd. De identificatie van jouw digitale handtekening gaat via iDIN. Na het openen van de link, spreken de stappen voor het ondertekenen voor zich. Wij stellen alle partijen op de hoogte als er ondertekend is en zorgen dat de stukken bij de notaris komen.

Teken jij liever niet digitaal? Voor het ondertekenen van de papieren versie kunnen de verkopers de kopers thuis uitnodigen, óf de documenten per post naar de kopers toesturen. In het laatste geval heeft de verkoper zijn handtekening al gezet. Nadat de kopers ook getekend hebben, zorgen zij ervoor dat één exemplaar weer bij verkopers terecht komt.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.