Haal de lente in huis

Door
Conny Van Eylen
op

Joepie, de lente is er weer! We laten de gure, donkere en koude winter achter ons en kunnen de ramen weer lekker opengooien zodat de eerste zonnestralen en de frisse lentelucht ons huis binnen kunnen. Maar gelijk met de lente, zijn ook de insecten weer daar. Nuttige beestjes, maar niet in ons huis, daar houden we ze liever buiten. Hoe je die lentelucht in huis laat maar toch de ongewenste gasten buiten laat? Dat kan met de hordeur.

De hordeur, een frisse wind in huis

Dankzij deze deur blijven insecten en ook pollen buiten. Er is namelijk niks zo vervelends als een zoemend insect in je huis. Deze kriebelbeestjes irriteren je met hun geluidjes en sommigen laten zelfs hun sporen na op ramen en meubels. De Bruynzeel hordeur laat de frisse lucht binnen en verbindt je huis met de natuurlijke omgeving rondom.

De hordeur van nu is een strakke deur met een luxe uitstraling. Deze kan een traditionele draaideur zijn die naar binnen of naar buiten draait of ze kan verwerkt zitten in een handige schuifdeur. Met de hordeur heb je zowel een handige als decoratieve oplossing. Moderne hordeuren zijn ontworpen met oog voor stijl en functionaliteit en verkrijgbaar in pvc, aluminium en hout waardoor ze bij elke stijl passen. De installatie en het onderhoud ervan verlopen erg eenvoudig.

Hordeuren zijn dus veel meer dan enkel een functioneel onderdeel van ons huis, ze zorgen mee voor een frisse en comfortabele levensstijl. Ik ben alvast heel blij met de mijne waardoor je ook nog eens het volledig buitenzicht bewaart.

Nog meer lente in huis met volgende tips

Wanneer je je huis nog wat meer lenteproof wil maken, kan je letterlijk de lente naar binnen halen in de vorm van verse bloemen en takken (uit je tuin). In een kleurrijke vaas zijn deze meteen een eyecatcher. Ook bloemen in verschillende kleinere vaasjes of mooie plantjes op een kast of vensterbank fleuren de boel meteen op.

Wil je nog meer kleur in huis? Ruil dan accessoires, vloerkleden en kussens in voor exemplaren in frisse kleurtjes, vrolijke prints en zachte materialen.

Ga je voor het grotere werk? Durf te kiezen voor een bank in geel of roze of kies voor verschillende eetkamerstoelen. Je maakt je interieur hiermee meteen een stuk vrolijker en speelser. Je kan ook een meubelstuk of (deel van) een muur een ander kleurtje geven.

Wil je het nog wat groter aanpakken en je huidige vloer een nieuwe, frisse look geven, kies dan voor een laminaatvloer. Laminaatvoer is gemakkelijk te leggen en eenvoudig te onderhouden. Deze vloeren vind je in een overvloed aan ontwerpen (houtnerfpatronen, tegel- en steeneffecten, …) en ze hebben een natuurlijke look. Met je blote voeten op die laminaatvloer lopen geeft een warm en zacht gevoel.

Ga dus gauw aan de slag met één of meerdere van bovenstaande tips. Ze zijn eenvoudig uit te voeren, vragen weinig tijd en zijn niet duur. Je voegt er in een mum van tijd lentevibes mee toe aan je interieur.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.