Makelaarsland ervaringen: De laatste loodjes…

Door
Makelaarsland
op

De Makelaarsland ervaringen van Monique van Setten schrijft zij in een blog. Hierin vertelt ze over elke fase van het verkoopproces van haar woning: van de keuze voor een geschikte makelaar en de woningpresentatie tot de verhuizing. In haar laatste blog schrijft ze over de overdracht van de woning.

Op het moment dat ik aan dit laatste blog begin is ons huis nagenoeg leeg. Morgen is de overdracht van onze nieuwe woning en aan het eind van deze week die van onze verkochte woning. De afgelopen weken hebben we de verhuizing voorbereid. We begonnen met het inpakken van de zolder en werkten zo naar beneden, tot het in orde maken van de tuin. We zijn bijna zover om onze woning te verlaten en de kopers een nieuwe toekomst te laten beginnen in dit huis…

De ontmoeting met de kopers

Eerst nog even terug naar begin juli. Nadat we het koopcontract van Makelaarsland hadden ontvangen en gecheckt ontvingen ook de kopers dit contract. Hierop kwamen wat vragen die de ondertekening van het contract wat hebben vertraagd. De kopers kopen voor het eerst een huis en hebben een partij in de hand genomen die kritische vragen stelt over het contract. Logisch, maar het kon ons niet snel genoeg gaan! Onze makelaar adviseert ons hierin, wat erg fijn is. Uiteindelijk ontmoeten we de kopers ruim 2 weken nadat het huis in de verkoop ging, voor de ondertekening van het koopcontract. Een prettige ontmoeting waarin we samen het contract doorlopen, vragen beantwoorden en zij het huis nog eens bekijken. We maken ze erg blij door ze te kunnen vertellen dat ze de houtkachel erbij krijgen. Dat hadden ze niet verwacht! Ze weten ons te melden dat ze het gesprek met hun hypotheekadviseur net gehad hebben en de financiering vooralsnog geen problemen oplevert. Wij hopen ze op 30 september de sleutel te mogen overhandigen.

Nog even spannend

Vlak voordat de datum van voorbehoud financiering afloopt (het moment waarop de koop echt definitief is!) krijgen we een telefoontje van de hypotheekadviseur van de kopers. Ze vragen een week uitstel. Wat een teleurstelling! We hebben zo toegeleefd naar het definitieve moment en nu moeten we daar nog een week aan vastknopen. Helaas is het niet anders en gaan we er vanuit dat het goedkomt. Uiteindelijk gaat het toch sneller dan verwacht, want op de dag waarop het oorspronkelijke voorbehoud afloopt belt de koper ons ’s avonds om te vertellen dat het geregeld is. Wederom zijn we euforisch. Ons huis is DEFINITIEF VERKOCHT!

Opruimen, weggooien en inpakken

In de weken die volgen bereiden we onze verhuizing voor. We regelen de financiering, versturen adreswijzigingen, ruimen (weer!) op, gooien weg en pakken in. We maken tekeningen van hoe we het nieuwe huis gaan inrichten, veranderen dit vervolgens tientallen keren, en beslissen welke kleuren we op de muren doen. We regelen een aannemer, bestellen een keuken en een nieuwe vloer. We schakelen familie en vrienden in om ons te helpen met verhuizen (en klussen:-). En we tellen af, nog 4, 3, 2 weken….en nu dus nog maar 5 nachten totdat we definitief de deur achter ons dichttrekken. Een nieuwe toekomst in een nieuw huis, een nieuwe buurt en toch hemelsbreed slechts zo’n 400 meter vanaf ons huidige huis.

Laatste check en de sleuteloverdracht

We ontmoeten de kopers een halfuur voor de overdracht om samen een laatste check te doen in de woning. Van Makelaarsland hebben een we hiervoor een checklist ontvangen om zo alle benodigde zaken te doorlopen voor de overdracht. Erg handig kan ik je verzekeren! We lopen samen alle ruimtes door, nemen de meterstanden op en geven uitleg over de werking van de elektrische apparaten. Voor de laatste keer draaien we de deur van deze woning op slot en nemen we met gemengde gevoelens afscheid. Daarna gaan we samen naar de notaris voor het moment suprême. Daar overhandigen we het stel de sleutels en wensen we ze veel woonplezier- en geluk toe. Met een prettig gevoel verlaten we het kantoor en rijden we naar ons nieuwe huis. Met alle ideeën die we hiervoor hebben maken we van dit huis vast ook snel weer ons thuis.

Dit was mijn laatste blog voor Makelaarsland waarin ik met veel plezier heb mogen bloggen over het gehele verkoopproces van onze woning. Een proces waarover we zeer tevreden zijn als het gaat om de keuze voor een samenwerking met Makelaarsland! Mochten we in de toekomst ons huis willen verkopen, dan is de keuze dus snel gemaakt!

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.