Unieke woning uitgelicht: Voormalig burgemeesterswoning in Ruurlo

Door
Roos van Schaaijk
op

In deze rubriek presenteren wij de mooiste, bijzonderste en meest inspirerende huizen die te koop staan bij Makelaarsland. Gluur binnen bij een unieke woning en laat je verrassen!

Dit keer uitgelicht: een voormalig burgemeesterswoning op de Barchemseweg 86 in Ruurlo. Het huis is gebouwd in 1925, destijds als ambtswoning voor de burgemeester van Ruurlo. Vanwege deze geschiedenis en uitstraling heeft het huis de status gemeentemonument. Het huis is comfortabel, warm en tijdloos stijlvol. Dankzij recente renovaties en continue onderhoud verkeert het in een goede staat.

BEZICHTIGING AANVRAGEN

TOEN

NU

Begane grond

Vestibule en de centrale hal. Direct op de centrale hal aangesloten is een ruime woonkamer met open haard en klassieke schouw, en suite verbonden met ruime eetkamer, en aanliggende zonnige serre op het zuiden, bereikbaar vanuit zowel woon- als eetkamer. De serre biedt toegang tot het terras middels 2 schuifdeuren. Aan de andere kant van de centrale hal tref je aan de voorkant van het huis een extra zitkamer met zwart marmeren schouw, en aan de achterkant een ruime stijlvolle eetkeuken met alle voorzieningen, kelder, en bijkeuken met toegang tot terras en tuin. Het toilet van de begane grond is in de hal, en er zijn meerdere bergruimtes. De vloeren van de begane grond zijn: granito in de hal, keuken, bijkeuken en serre, massief parket in de en suite woon/eetkamer, en hout in de zitkamer.

Eerste verdieping

Via de bordestrap met vide bereik je de overloop op de eerste verdieping. Vanaf daar heb je toegang tot alle vertrekken op de eerste verdieping: Twee goed uitgeruste stijlvolle badkamers, vier ruime slaapkamers, alle met inbouw/inloopkasten, drie met eigen wastafel, en twee met eigen toegang tot het balkon op het zuiden. De vloeren van de overloop en slaapkamers zijn laminaat.

Tweede verdieping

Vanaf de overloop ga je de vaste houten trap op naar de tweede verdieping. Deze verdieping is -los van de gedeelde toegang- geheel zelfstandig te gebruiken met alle voorzieningen: Twee slaapkamers, complete open eetkeuken, zitgedeelte, fraaie badkamer en separaat toilet met bidet. Het is een bijzondere en stoere ruimte, met lichtinval vanuit vier dakkappellen, hoog plafond onder geheel geïsoleerd dak, en de houten dakspanten stijlvol zichtbaar. De vloer is gelakt OSB hout.

Overige ruimtes

Onder het huis -bereikbaar vanuit de keuken- is een kelder met souterrainraam voor licht en frisse lucht. Naast het huis is een losstaande garage en extra berging.

Buiten

Vanaf de openbare weg bieden twee hekken toegang tot een u-vormig grindpad, dat naar het huis leidt. Eén van de hekken opent automatisch met afstandsbediening. Langs de gehele zuidkant en westkant van het huis is een terras, bereikbaar vanuit zowel de bijkeuken als vanuit de serre schuifdeuren. Enigszins verscholen aan de rand van de tuin is een tweede kleiner terras met daaromheen een speeltoestel en een trampoline. De rest van het perceel bestaat uit gazon, fraaie borders, overige begroeiing en een open kippenweitje. De tuin heeft een beregeningsinstallatie. Het perceel rond het huis is bij benadering rechthoekig, en meet ongeveer 58x49m. Dankzij bebossing en haag is er goede privacy.

Omgeving

Ruurlo is een levendige kern binnen de Achterhoek, met alle denkbare voorzieningen voor een comfortabel gezinsleven. De bosrijke omgeving trekt mensen uit alle streken die er komen wandelen, fietsen en ontspannen. Enkele noemenswaardigheden in de omgeving zijn het gezellige dorpscentrum, Kasteel Ruurlo met modern realisme museum MORE, hotel Bakker Vorden met haar beroemde wildmenu, prachtig buitenzwembad De Meene, en de landelijk geprezen pannenkoeken- en speelboerderij De Heikamp.

Bereikbaarheid

Ruurlo is centraal gelegen in de Achterhoek met goede provinciale wegverbindingen. De snelwegen A1 en A18/A12 liggen beide op ongeveer 20 minuten rijden van het huis. Tevens heeft Ruurlo een eigen treinstation, ongeveer halverwege de lijn Winterswijk – Zutphen. De treinreis naar deze beide eindstations is 15-20 minuten.

Scholen & voorzieningen voor kinderen

Binnen de bebouwde kom Ruurlo zijn 3 lagere scholen. In de omgeving zijn meerdere middelbare scholen / voortgezet onderwijs in plaatsen als Lochem, Borculo, Groenlo, Winterswijk, Zutphen. Alle zijn goed bereikbaar, ofwel per fiets ofwel per openbaar vervoer. Ruurlo heeft een leuk verenigingsleven en alle gangbare jeugdsporten zijn op fietsafstand bereikbaar.

Ook op zoek naar een huis, maar nog niet gevonden? Stel eenvoudig een gratis zoekopdracht in en ontvang als eerste nieuw aanbod dat aan jouw wensen voldoet!

Zoekopdracht instellen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.