Unieke woning uitgelicht: monumentale boerderij uit 1634

Door
Roos van Schaaijk
op

Laat je verrassen door deze fantastische boerderij middenin het centrum én aan een van de mooiste straten van Uitgeest. Buiten de geweldige locatie, de prachtige uitstraling en de smaakvolle inrichting is er meer over deze monumentale boerderij uit 1634 te melden. Veel meer!

Het is een huis waar de historie vanaf spat. Deze historie hebben de huidige bewoners gekoesterd en weten te bewaren: de boerderij met oorspronkelijk hooihuis en stal is sinds de aankoop in 1994 zorgvuldig en met gevoel voor smaak en authentieke details volledig gerenoveerd.

Deze boerderij was generaties lang eigendom van de familie Winter. Als eerbetoon aan hen draagt de boerderij sinds de renovatie de naam “Het Winterhuis”.

Bezichtiging aanvragen

Wonen

Het Winterhuis biedt veel sfeervolle woon- en leefruimte: een woonoppervlak van 245 m2 en een inhoud van 900 m3. De vele mooie oude details zullen zeker in de smaak vallen. Denk hierbij aan de prachtige massief houten vloeren, de smuiger met houtkachel in de woonkamer, de sfeervolle tegelvloeren en het authentieke AGA fornuis in de keuken.

Koken en dineren

Met een ruimte waar je ‘U’ tegen zegt, is de woonkeuken een heerlijke plek om met een grote groep te koken en te dineren. De houten keuken is voorzien van een hardstenen aanrechtblad en een separaat staand fornuis. De plavuizen vloer met vloerverwarming maakt het sfeervolle geheel af.

Slapen

De eerste verdieping is evenals de begane grond voorzien van mooie massief houten vloeren en telt maar liefst vier ruim bemeten slaapkamers. In de master bedroom bevindt zich een vaste kastenwand. Twee slaapkamers beschikken over een dakkapel, waardoor ze lekker ruim zijn. Op deze verdieping vind je eveneens de badkamer met bad, inloopdouche, dubbele wastafel én een stortkoker voor de was. Naast de badkamer is er een apart toilet.

De tweede verdieping is een open ruimte, die u kunt gebruiken als bergzolder, studie- of bijvoorbeeld fitnessruimte.

Werken

Met 131m2 is de schuur royaal en helemaal passend bij de stijl van de streek en de unieke woonboerderij. De schuur is in 2000 gebouwd. De schuur kan ook gebruikt worden als garage, is voorzien van een eigen meterkast en de verdieping is te bereiken met een vaste trap. De achter de schuur gesitueerde barg/hooischuur is geen onderdeel van de verkoop en wordt niet mee verkocht.

Buiten leven

De geweldige tuin heeft een heerlijk groot natuurstenen terras, waar u op elk moment van de dag van de zon kunt genieten. Naar binnen gaan is niet meer nodig; een volledige buitenkeuken en overdekte loungehoek bieden alles wat u nodig heeft voor een perfecte zomeravond.

Ben jij ook op zoek naar jouw droomhuis en heeft deze unieke woning je enthousiast gemaakt? Maak dan nu een gratis zoekopdracht aan en blijf 24/7 op de hoogte van het nieuwste woningaanbod wat aan jouw woonwensen voldoet!

Maak een gratis zoekopdracht aan

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.