Karturf 92 Heerenveen

495.000 k.k.

Bereken je maximale hypotheek

7 kamers waarvan
6 slaapkamers

1 badkamer
1 apart toilet

Woonopp. 119 m2
Perceelopp. 488 m2

Vrij uitzicht!
Wonen aan het water!
Een glooiende tuin op het Zuiden!

Drie belangrijke voordelen, maar er zijn nog meer want via een veilige fietsroute is het centrum van Heerenveen snel en gemakkelijk te bereiken. Dichtbij vindt u o.a. vier bouwmarkten, de muziekschool en niet te vergeten het winkelcentrum "De Greiden". Basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs liggen gunstig ten opzichte van de woning en niet te vergeten, op loopafstand het NS- en busstation. De straat telt 77 woningen en ligt op een soort schiereiland, dat geeft saamhorigheid en geen doorgaand verkeer. Aan de Noordzijde van de straat is nog een fietsburg om de bereikbaarheid te vergroten. De achterkant van de woning geeft u vrij uitzicht op een speelveld met daarop een aantal speeltoestellen, een strandje en een voetbalveld. Aan de voorzijde van de woning heeft de straat een openbare parkeerstrook en een trottoir.
Deze sfeervolle woning is gebouwd in 1990/91 en heeft een bijzondere en vooral praktische indeling. Doordat de woning een inpandige garage heeft is er op de eerste en tweede verdieping veel ruimte en op de begane grond niet meer ruimte dan praktisch gezien nodig is. De woning is "traditioneel" gebouwd, dat wil zeggen dat bij de bouw zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van steen en beton om een zo hoog mogelijke warmte- en geluidsisolatie te verkrijgen. Alle buitenmuren zijn geïsoleerde spouwmuren en de eerste verdiepingsvloer is gemaakt van betonelementen. Het perceel is 488 vierkantenmeter groot en de voor- en achtertuin is glooiend aangelegd. De achtertuin ligt op het Zuiden en grenst aan een brede sloot die door de wijk loopt. Er is veel ruimte in vaste kasten en knieschotten plus een grote opslagruimte onder de vloer van de begane grond. De woning kent geen bijgebouwen en dat geeft de mogelijkheid om de bebouwing fors uit te breiden. De bouwvoorschriften van het bestemmingsplan Wijk Nijehaske kunnen u desgewenst toegemaild worden.

Algemeen.
De woning is gebouwd van handgebakken steen die zacht rood van kleur is. De royaal uitgevoerde boeidelen en de dakgoten zijn van Red Cedar hout gemaakt en de raam- en deurkozijnen van Meranti hout. De dakpannen zijn van Nederlandse rivierklei gebakken en gemêleerd van kleur.
De zijkanten van de woning zijn geheel bestraat. Aan de westkant kunt u meerdere auto’s parkeren en desgewenst een caravan of camper.
Aan de oostkant is in de beschutting van de huizen, plaats voor een zitje. Alle radiatoren in de woning zijn voorzien van een thermostaatkraan en de vier regenpijpen plus toebehoren zijn van zink gemaakt. De drie buitendeuren hebben bruin getint glas met een gaas van staal daarin verwerkt. Verder hebben alle drie buitendeuren het zelfde cilinderslot met aan de binnenkant een draaiknop. Het slot is voorzien van extra verhard staal en elke deur heeft op drie plaatsen een dievenklauw. De huidige bewoners zijn de eerste bewoners en die hebben geen last gehad van inbraak. De binnendeuren zijn bedekt met licht eiken fineer. Het zijn opdekdeuren en het glas boven de deuren is van sierlijk gebloemd wit getint glas.

De hal.
Er is een royale (vaste) kapstok in de hal aanwezig om wel twintig jassen op te kunnen hangen. De voordeur heeft een bijzondere vorm, solide deurbeslag met een brievenbus. Onder de deurmat bevindt zich een extra groot luik waardoor u in de kruipruimte komt.

De meterkast.
Deze is vrij diep en fungeert ook als extra voorraadkast. De meterkast is onlangs gemoderniseerd en klaar voor de komst van de elektrische auto. Zolang deze auto nog niet aanwezig is, kunt u dankzij de vele zonnepanelen energie terugleveren aan het net. De woning heeft Energielabel A mede dankzij de voor het energieverbruik gunstige indeling.

Het toilet.
Hier treft u een Royal Sphinx toiletpot met bijpassende wc-bril en deksel.
Een fontein met een chroomkleurig sifon en een zwenkkraan. Het toilet en de fontein zijn camee kleurig en er is een kantelraam voor extra daglicht en ventilatie.

De woonkamer.
In de kamer, in de keuken en in de hal ligt een vaste parketvloer van het type Eiken Tapis Visgraat met zwarte bies en band. Onder het parket is 12 mm spaanplaat verlijmd voor de warmte-isolatie. De wanden zijn deels behandeld met sierpleister in een fijne schorsstructuur. De aanwezige nis zorgt voor een geleidelijke overgang van de kamer naar de keuken en heeft een verlaagd plafond van Red Cedar schrootjes met een ingebouwde spot.

Aan de voorkant in de woonkamer, boven het raam bevindt zich een verlaagd plafond van Red Cedar schrootjes met drie ingebouwde traploos instelbare spots. De vensterbanken zijn dertig centimeter diep en gemaakt van een bekende natuursteen uit Italië. Onder de trap bevindt zich een grote vaste kast met daarachter nog weer een afzonderlijk ruimte van 95 bij 55 cm. De kast heeft drie in hoogte verstelbare legplanken van dertig cm diep over de gehele breedte en diepte van de kast. Daarnaast is er op ooghoogte nog een vierde plank met opstaande rand.

De eikenhouten keuken heeft een ingebouwde vaatwasser, dubbele spoelbakken, een oven en een keramische kookplaat met timer en pauzeknop. De keuken is gunstig gesitueerd ten opzichte van de eethoek, de bijkeuken en het terras.

De bijkeuken.
Deze royale bijkeuken biedt voldoende ruimte aan een wasmachine, een droger, een vriezer en de nodige keukenkasten.

De garage.
Een ruime garage met voldoende lichtinval en aan de voorkant een crème kleurige roldeur. Na het plaatsen van een raamkozijn is de ruimte geschikt als kantoor of als slaapkamer met eigen douche en toilet. De mogelijkheden, qua riolering, verwarming en elektriciteit zijn aanwezig en dat maakt de woning geschikt als seniorenwoning of voor mensen met een handicap. De garage kan ook deels bij de woonkamer gevoegd worden.

De catacomben.
Onder de kamer, de keuken en de hal bevindt zich een kruipruimte (maximaal 70 cm hoog). Dankzij een vloer van cement is dit een ideale ruimte van ruim 40 vierkante meter om van alles en nog wat in op te slaan. In de catacomben liggen ongeveer 500 stenen die bij het huis behoren en meer dan 100 dakpannen. (Er is nog nooit een dakpan van de woning afgewaaid.) Door de vier aanwezige roosters komt er voldoende frisse lucht naar binnen.

Slaapkamer 1.
In deze kamer zijn aansluitingen aanwezig voor een wasbak. Er zijn twee vaste kasten in deze slaapkamer. Een daarvan heeft een hanggedeelte van 70 cm breed met achterin nog een legplank van 30 cm breed. De andere vaste kast is groter: 65 cm diep en 210 cm breed. Hierin treft u zes in hoogte verstelbare legplanken, een hanggedeelte en een opbergruimte voor de sokken. De borstwering is 52 cm hoog.

Slaapkamer 2.
Ook in deze kamer treft u een grote vaste kast met Louvre deuren: 195 cm breed en maximaal 85 cm diep. De kast heeft drie brede legplanken en een hanggedeelte van 65 cm breed.

Slaapkamer 3.
Hier komen vanuit de meterkast de telefoon-, de tv en de internetkabel boven. Via de aanwezige loze buizen kunt u deze kabels doorvoeren naar elke slaapkamer. De borstwering is 55 cm hoog met daarop over de volle lengte een plank van 20 cm breed.

Slaapkamer 4.
Ook in deze slaapkamer zijn aansluitingen aanwezig voor een wasbak. De aanwezige dakkapel is 2.45 meter breed en heeft twee uitzetramen plus een vensterbank van 23 cm breed. De verlichting bestaat uit drie ingebouwde spots. De borstwering is 60 cm hoog.

De badkamer.
Deze royale badkamer heeft een extra breed ligbad van kunststof. De deels 60 cm brede vlakke bodem geeft de mogelijkheid om staande in het bad te kunnen douchen. Aanwezig is een douchescherm van gehard glas en een badmengkraan van het merk Grohe. De wasbak is camee kleurig en heeft een chroom kleurig sifon, een ronde spiegel en een bijpassend planchet. Het toilet is camee kleurig en van het merk Royal Sphinx met de bril en het deksel in dezelfde kleur. Naast het toilet bevindt zich een betegeld muurtje van 80 cm hoog om het gevoel van privacy te verhogen tijdens het toiletbezoek. De badkamer is betegeld met Sphinx wandtegels van 15 bij 20 cm, beige van kleur met een strooirand op ooghoogte. Aanwezig een vaste kast, 110 cm breed, 30 cm diep en 50 cm hoog. Bovenop betegeld, zodat er voldoende plaats is voor uw badbenodigdheden. Het plafond is gemaakt van Red Cedar schrootjes met twee ingebouwde spots en trekschakelaar. De vensterbank heeft ronde hoeken; is 30 cm diep en gemaakt van Travertin (een Italiaans natuursteen). De badkamer heeft een mechanische afzuiging, maar het openslaande raam kan ook na het douchen of baden voor de nodige ventilatie zorgen.

De Cv-ruimte.
Hier treft u de Cv-ketel: een AWB ThermoMaster 3HRcombi die geïnstalleerd is op 15 november 2007. Sindsdien is er één storing geweest > de printplaat is in 2016 vervangen. De warmte van de Cv-ketel en de twee ventilatieroosters in het dak maken deze ruimte zeer geschikt als droogruimte.

De tweede verdieping.
Er is een vaste trap naar de twee verdieping. Daar treft u een overloop aan met twee grote vaste kasten en een afsluitbare voorraadbak. Twee slaapkamers / verblijfruimtes met een kantelraam in de punt van het dak, een vensterbank en aan beide kanten knieschotten. In de knieschotten is verlichting aangebracht en deze twee kamers zijn royaal voorzien van wandcontactdozen.

De voortuin.
Vanaf de voordeur gemeten, is de voortuin 4.70 m diep en 10 m breed.
Voor het raam van de woning staat een grote vaste bloembak. De voortuin is aan een kant oplopend wat hoogte betreft en aan de buitenkant begrensd met houtenpalen.

De achtertuin.
Bij de bouw van de woning is voor wat betreft de fundering, gebruik gemaakt van grondverbetering. De aarde die daarbij vrijkwam is aangewend om de tuin glooiend te maken. De achtertuin is 16 meter breed en 19 meter diep, met aan beide kanten vrije ruimte om spullen neer te zetten die u even niet wilt zien. Als u onder de pergola boog doorloopt komt u aan de slootkant waar over de gehele breedte van het perceel een pad loopt van 80 cm breed.
In het gazon staan twee Japanse sierkersen die in het voorjaar dieproze bloemen krijgen. Het gazon geeft in het voorjaar grootbloemige krokussen te zien en zomers veel madeliefjes. Momenteel is het herstellende van een behandeling met ammoniumsulfaat. Dat is een chemische meststof gebaseerd op stikstof, die het mos verbrand. Er zijn na de behandeling kale plekken ontstaan die weer met graszoden zijn bedekt. Het herstel van het gazon vergt nog enige tijd.

Het terras ligt op het zuiden en is beschut, aan de ene kant door de bijkeuken en aan de andere kant door een terrasmuur. Hier bevindt zich ook het oudste gedeelte van de woning. De terrasmuur is namelijk afgewerkt met Rojo Marinace, een natuursteen van ruim driehonderd miljoen jaar oud. Het terras is 5.10 bij 3.50 meter groot en snel en gemakkelijk bereikbaar vanuit de keuken.

De zonnepanelen.
Op het dak aan de zuidzijde van de woning zijn twee sets van zonnepanelen aangebracht. De eerste set is in gebruik sinds augustus 2019 en die ander set sinds begin april 2022. De totale oppervlakte van beide sets is 36,3 vierkante meter en het gezamenlijke piekvermogen bedraagt 6852 watt. Beide sets hebben een afzonderlijke PV-verdeler in de bijkeuken en een aparte omvormer in de Cv-ruimte. Sinds de installatie is er 9500 kWh opgewekt. De resultaten van de panelen kunt aflezen in een app.

De kleur van de nieuwste set is iets zwarter dan de kleur van de eerste set. Dat verschil in kleur is tijdelijk, want de kleur van de panelen verbleekt enigszins na verloop van tijd.

De sloot.
Achter de woning is een sloot van 7 meter breed en ruim een meter diep in het midden. De walbeschoeiing is 40 cm hoog en bestaat uit Azobé palen met twee gestapelde hardhouten planken. Het onderhoud van de walbeschoeiing is voor rekening van de bewoner. Er is sinds 1991 geen onderhoud uitgevoerd en dat is volgens de huidige bewoners de komende jaren ook niet nodig. Het schoonmaken van de sloot wordt gedaan met een speciale boot en de kosten daarvan zijn voor rekening van de gemeente Heerenveen. In de sloot is een steiger geplaatst om met een roeiboot of een kano aan te kunnen meren. U kunt de boot meenemen naar open water als u verderop een voetpad oversteekt. De sloot achter de woning ook geschikt om in te vissen.

De waarde van de woning:
Onlangs hebben twee makelaars de waarde van de woning getaxeerd: zijnde € 485.000
en € 503.000. De ligging van het perceel is gunstig, het is een van de mooiste plekjes van Heerenveen.

Lees meer

Overdracht

Status

In verkoop

Aanvaarding

In overleg

Bouw

Soort Woonhuis

Eengezinswoning, Vrijstaande woning

Soort bouw

Bestaande bouw

Bouwjaar

1991

Soort dak

Zadeldak Pannen

Kadastrale gegevens

Volle eigendom, gemeente Tjalleberd, sectie F, nummer 640 , perceeloppervlakte: 488 m2

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte

119m2

Overig inpandige ruimte

36m2

Perceeloppervlakte

488m2

Inhoud

550m3

Indeling

Aantal kamers

7 kamers (waarvan 6 slaapkamers)

Aantal badkamers

1 badkamer en 1 apart toilet

Badkamervoorzieningen

Ligbad, toilet, wastafel

Voorzieningen

TV kabel, Glasvezel kabel, Zonnepanelen, Natuurlijke ventilatie

Energie

Energielabel

A

Isolatie

Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas

Verwarming

Cv-ketel

Warm water

Cv-ketel

CV Ketel

2007, Eigendom

Buitenruimte

Ligging

Aan water, Aan rustige weg, In woonwijk

Tuin

Tuin rondom

Bergruimte

Garage

Soort

Inpandige garage

Voorzieningen

Elektra

Isolatie

Muurisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas

Parkeren

Soort

Openbaar parkeren, Op eigen terrein

Alle kenmerken
Foto 1 van 54

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.