Wat doet een aankoopcoach?

Als je een huis gaat kopen, is het fijn als er soms iemand met verstand van zaken met je meekijkt. Maar je wil ook weer niet veel geld aan een aankoopmakelaar besteden. Daar heeft Makelaarsland een oplossing voor, de aankoopcoach! Hiermee houden we het kopen van een huis makkelijk én betaalbaar. Wil je weten hoe wij dat doen? Lees dan snel verder.

Wat doet een aankoopcoach?

Voor Zelfdoeners houden we het daarom makkelijk én betaalbaar met onze aankoopcoach. Bekijk hier de stappen:

1. ZOEKEN EN BEZICHTIGEN

Ongetwijfeld struin je de meeste huizensites al af, maar heb je de Makelaarsland app al gedownload? Dan ontvang je als eerste het nieuwste aanbod dat voldoet aan jouw wensen. Wanneer je een leuk huis gespot hebt, dan is het tijd voor een bezichtiging. Die doe je zelf. Wil je meer weten over waar je op moet letten en wat je moet vragen? Dan zit één van onze aankoopcoaches voor je klaar. Gewoon om even te sparren, als dat nodig is.

2. WONINGANALYSE

Overweeg je een bod te doen? Vraag dan een woninganalyse aan en we doen een marktanalyse en geven je een indicatie van de woningwaarde. Alles wat er te weten is over het huis nemen we vooraf met je door. Wij hebben alle relevante data bij de hand. Vierkantemeterprijzen, recent verkochte woningen in de buurt, de concurrentie in de markt. Ideaal. Zo zie je niks over het hoofd. Op basis van al die informatie helpen we je met de waarde indicatie en de juiste biedingsstrategie.

3. BIEDEN EN ONDERHANDELEN

Tijdens het gesprek over de woninganalyse bereiden we samen ook het openingsbod alvast voor. Ons handige ‘Bieden als een pro-formulier’ zorgt ervoor dat je niks vergeet. Je neemt zelf contact op met de verkopende partij om je bod uit te brengen. Na het openingsbod staan we klaar om je verder te coachen. Tijdens de onderhandelingen kun je begeleiding op maat verwachten. Samen gaan we voor de scherpste prijs en de meeste gunstige voorwaarden. En jij onderhandelt als een pro!

Liever een makelaar die de onderhandelingen voor je doet? Kijk dan wat onze aankoopmakelaar voor jou kan betekenen.

4. OVEREENSTEMMING

Heb je overeenstemming bereikt? Dan helpen wij je met de afronding van de koop. We checken de koopovereenkomst en alle overige juridische stukken en houden belangrijke termijnen in de gaten. Lekker makkelijk, want zo vergeet jij niks.

5. EIGENDOMSOVERDRACHT

Tot de overdracht kun je bij ons terecht voor antwoord op al je vragen en handige tips. We hebben een checklist voor je klaargezet die je kan gebruiken bij de afronding, zodat jij helemaal klaar bent voor de grote dag. Als koper heb je het recht het huis nog eenmaal te bekijken voordat je met de verkoper naar de notaris gaat. Zijn er bijzonderheden? Dan kan je jouw aankoopcoach natuurlijk even bellen.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.