Aankoopmakelaar inschakelen: Waarom is dit handig?

Bij het verkopen van een woning schakelt men in 90% van de gevallen een makelaar in. Maar het belang van een aankoopmakelaar inschakelen bij het kopen van een huis wordt nog wel eens over het hoofd gezien. In de huidige verkopersmarkt zien we het aantal kopers dat kiest voor een aankoopmakelaar aanzienlijk stijgen. Het is zeer belangrijk om een professional in te schakelen die de belangen van jou als koper behartigt; een NVM aankoopmakelaar.

Verschil verkopend makelaar & aankopend makelaar

De makelaar die de woning te koop aanbiedt, is de verkopend makelaar en treedt op namens de verkoper. De verkoopmakelaar behartigt de belangen van de verkoper en doet er alles aan om de woning voor een zo hoog mogelijke prijs en de beste voorwaarden te verkopen.

Als woningzoekende is het vaak onduidelijk wat de rol van de verkopend makelaar precies is. Het kan voor jou wellicht overkomen alsof de verkopend makelaar ook opkomt voor jouw belangen, maar dit is nooit het geval. De makelaar behartigt altijd de belangen van óf de verkoper, óf de koper. Het is niet mogelijk om bij een woning de belangen van beide partijen te behartigen. Een makelaar is dus nooit onpartijdig.

 

Een aankoopmakelaar treedt op namens de koper en neemt het gehele aankooptraject uit handen. Zo bekijkt de makelaar de waarde van de woning, de juridische aspecten en de bouwkundige staat. De makelaar voert de onderhandelingen met de verkopend makelaar en probeert voor jou als koper een zo laag mogelijke prijs onder de meest gunstige voorwaarden te bedingen.

Aankoopmakelaar Makelaarsland

Koop jouw nieuwe huis aan met met hulp van NVM Makelaar Makelaarsland. Onze makelaars en adviseurs hebben al meer dan 2.000 kopers geholpen aan hun droomhuis en onze klanten geven ons gemiddeld een 9,1 klantbeoordeling op funda.

Waarom aankopen met Makelaarsland?

 • Wij zijn jouw makelaar
  Ons team heeft al duizenden tevreden kopers geholpen. Wij kennen de markt als geen ander; zowel landelijk als lokaal.
 • Een helder tarief
  Wij rekenen geen percentage van de aankoopprijs, maar een vast laag tarief. Bereken je besparing!
 • Unieke aankoopervaring
  Met onze slimme technologie en persoonlijke service ben je verzekerd van de beste dienstverlening.

Bereken je besparing

Wij rekenen geen percentage van de aankoopprijs, maar een vast laag tarief van € 1.250. Vul jouw verwachte aankoopprijs in en ontdek wat je kunt besparen als je zelf woningen bezichtigt en een bod uitbrengt.
Aankoopprijs Verwachte aankoopprijs
400.000
Vergelijkingstarief
1.00
%
Je bespaart:
2,225

Makelaar aangesloten bij een branchevereniging

Wil je een aankoopmakelaar inschakelen, let er bij het kiezen van een aankoopmakelaar dan op dat deze is aangesloten bij een branchevereniging. In Nederland hebben we 3 grote brancheverenigingen in de woningmakelaardij: VBO makelaars, VastgoedPro en de NVM. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is de grootste belangenvereniging van Nederland. Een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging biedt jou meer kwaliteit en zekerheid. Makelaarsland is ook aangesloten bij de NVM.

Makelaar aangesloten bij een branchevereniging

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Een aankoopmakelaar inschakelen kan je in vele gevallen helpen. Alle expertise die je zelf niet hebt op het gebied van een huis kopen, worden aangevuld door de aankoopmakelaar. De aankoopmakelaar heeft veel ervaring en kennis opgedaan in de tijd dat hij werkzaam is. Ook is het belangrijk dat hij zich niet door emoties laat leiden maar dat hij zakelijk naar de woning kijkt. Hij ziet dingen die jij misschien over het hoofd ziet en helpt je met het maken van een verstandige keuze. Uiteraard neemt de aankoopmakelaar ook alle juridische en administratieve werkzaamheden uit handen. Een aankoopmakelaar inschakelen is in de meeste gevallen dan ook een verstandige keuze.

Voordelen van een aankoopmakelaar

 • Een aankoopmakelaar heeft meer kennis en ervaring in onderhandelingen
 • Een aankoopmakelaar behoedt je voor het kopen van een ‘kat in de zak’
 • Een aankoopmakelaar is niet emotioneel betrokken en blijft zakelijk
 • Een aankoopmakelaar neemt je de juridische en administratieve rompslomp uit handen
Voordelen van een aankoopmakelaar

Tip!
Wanneer een andere partij al een bod heeft uitgebracht op de woning die je graag wilt aankopen, is het zeker aan te raden om een aankoopmakelaar in te schakelen. Juist doordat je de woning graag wilt hebben bestaat de kans dat je je laat leiden door emotie en te veel voor de woning betaalt. Jouw makelaar zal een goede afweging maken tussen de risico’s en een goede prijs.

NPFOTO.klein-46

Kennismaken?

Stel al jouw vragen in een gratis en vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.