Goudenregenstraat 93 's-Gravenhage

439.000 k.k.

Open huis

30 September van 11:00 tot 15:00

3 kamers waarvan
2 slaapkamers

1 badkamer
1 apart toilet

Woonopp. 122 m2

*See English text below*
Uniek: topetage in de Bomenbuurt (122 m2) op de hoek Goudenregenstraat met Laan van Meerdervoort. Mogelijkheid tot realiseren van dakopbouw (59m2) en dakterras (40 m2), inclusief architectonisch ontwerp en toegekende omgevingsvergunning. Hierdoor uitermate geschikt voor co-housing.

Omschrijving

Een appartement met eigen identiteit....
Ben je op zoek naar een appartement met een bijzondere uitstraling en houd je van een huis met een ziel en een eigen identiteit? Dan is deze plek echt iets voor jou. Dit huis van ruim 122 m2 kenmerkt zich door grote kamers met bijzondere details als een erker met glas in lood, een groot dakraam in het midden van de woonkamer en met originele schouwen. Geen snel verbouwde 13 in een dozijn huis, maar een appartement dat je niet vaak tegenkomt door haar eigen stijl en ruime opzet aan kamers.

Unieke kans tot uitbreiding
Belangrijke noot bij dit appartement is de mogelijkheid tot het realiseren van een dakopbouw met dakterras.

Dakopbouw en terras
Er ligt een prachtig ontwerp van een architect voor het realiseren van een dakopbouw (59 m2) en dakterras (40 m2). De omgevingsvergunning is toegekend en juridisch vastgelegd door het wijzigen van de splitsingsakte. Niets staat meer in de weg om dit daadwerkelijk te realiseren. De eigenaar geeft de koper graag de gelegenheid om dit alsnog te doen. De reden om dat niet meer zelf te doen, heeft te maken met het verhuizen naar een andere stad. Vanwege de liefde...! Het ontwerp als ook de omgevingsvergunning wordt ter overname aangeboden bij de verkoop van het appartement. Alleen de kosten (bouwonderzoek constructie en ontwerp, wijzigen splitsingsakte) worden in rekening gebracht bij de overname van de vergunning. De kosten bedragen 17.500,00 in totaal. Alle facturen zijn ter inzage aanwezig. De dakopbouw is een mooie kans tot uitbreiding, het is echter geen voorwaarde voor de aankoop van het appartement. Als koper geen gebruik wenst te maken van de vergunning, zal verkoper deze opheffen bij de gemeente den Haag.

Bij de foto’s zijn een paar eerste beelden van het ontwerp toegevoegd. Het definitief ontwerp is veel uitgebreider en gedetailleerder, digitaal) beschikbaar en voorzien van alle bouwtechnische details (constructie, materiaal en afwerking).

Het ontwerp van de dakopbouw heeft een indeling met een keuken, badkamer, living en ruime slaapkamer. Met een voor- en achterbalkon, en een groot dakterras waarbij de huidige lichtkoepel op de tweede etage intact wordt gehouden. Met het realiseren van deze dakopbouw is een mooie en unieke combinatie mogelijk als extra woonvorm

Indeling

De topetage (tweede verdieping)

Portiek
Voor het betreden van dit appartement ga je twee trappen op. De eerste trap is de portiektrap. Een mooie brede stenen trap, aan beide kanten voorzien van een trapleuning.
De prachtige authentieke deur geeft toegang tot de woning. Een binnentrap met een kleine bocht naar rechts, brengt je op de tweede etage, waar je binnenkomt in een ruime, lichte hal. Wat je gelijk in een rustige stemming brengt.

De hal
De de hal is voorzien van een lichtkoepel en geeft toegang tot een aantal ruimtes.
Waar te beginnen? We kiezen maar gelijk voor de wow factor en dan komen we vanzelf bij de woonkamer.

De woonkamer
Wow! Grote eyecatcher in de woonkamer is de grote lichtkoepel (2x2), die zorgt voor een extra dimensie aan licht in de woonkamer (13,5 x 3,70). Licht, licht en nog eens licht……

Aan de straatkant van de woonkamer bevinden zich vier grote erkerramen met originele glas in lood bovenlichten en (meranti) houten kozijnen voorzien van dubbel glas (HR++).
Loop je door naar de achterkant van de woonkamer dan kom je uit bij een ruime vensterbank waar je lekker in kunt zitten en kunt genieten van een prachtig uitzicht. Vanaf hier kijk je op de binnentuinen van de Goudenregenstraat en de achterliggende straat (Aucubastraat). De tuinen worden bewoond door een hoeveelheid aan vogels, als de Merel, de Vlaamse gaai en de halsbandparkiet. Je hoort ze vaak voluit zingen (de halsbandparkiet rekenen we ook mee;-) ).

De vloer
Het gehele appartement (uitgezonderd het toilet en de badkamer) is voorzien van eikenhouten vloerdelen. Hout werkt en dat zie je hier en daar terug in de vloer doordat het naden en kieren heeft. Juist dit effect samen met de originele details zorgen voor het authentieke karakter van het huis.

De keuken
De sfeervolle keuken is ruim van opzet met een zitje voor twee en met een grappig nisje waar creatief gebruik van is gemaakt door hier een paar kastjes in te zetten! De keuken is voorzien van een grote apothekerskast, een vaatwasser (2022), gasfornuis en koelkast met vriezer. Tijdens het koken kun je heerlijk naar buiten kijken… niet te lang natuurlijk er moet ook nog gekookt worden.

Het balkon
De keuken grenst aan een balkon (ZO).
Hier kun je heerlijk genieten van een ontbijtje, koffietje of hapje en drankje

De slaapkamers (2)
De slaapkamer (4,5 x 3) aan de achterkant grenst aan het balkon. Het is heerlijk om de balkondeuren open te zetten, wat zorgt voor een koel briesje in huis (ook op de warme dagen). Een tweede kamer bevindt zich aan de voorkant van het appartement. Deze kamer (4 x5) wordt momenteel gebruikt als zitkamer en kledingkamer. Natuurlijk leent deze kamer zich goed voor een extra slaapkamer, een werkkamer of een studeerkamer.
Deze kamer (net als alle ruimtes in dit appartement) kent veel lichtinval door de grote raampartijen voorzien van meranti houten kozijnen en dubbelglas (HR++).

Een inloopkast (wasruimte)
In de hal is nog een aardigheidje te zien: je kunt via een inloopkast in de hal helemaal doorlopen naar achteren waar zich een glazen nis bevindt (twee ramen). Deze ramen kunnen open en dicht. De ramen zorgen ook weer voor extra lichtinval. De inloopkast is voorzien van een wasmachine en drogeraansluiting. Het dient nu met name als een berging.

De badkamer
De ruime badkamer (2x3) is voorzien van een ligbad/douche combinatie (met schermglas).
Het plafond van de badkamer is vernieuwd (2016) en voorzien van inbouwspots. In het plafond is een lichtkoepel aanwezig wat zorgt voor een prettig lichtinval in de badkamer. De lichtkoepel verschaft toegang tot het dak.

Gezonde VVE
Het appartement maakt onderdeel uit van een gezonde vereniging van eigenaren (VVE) met vier appartementen en twee benedenwoningen. De VVE vergadert jaarlijks.
Er is een MJOP beschikbaar, een begroting en de VVE is ingeschreven bij de KvK.
Het onderhoud van de fundering, de daken (inclusief goten en daklijsten), de portiek (inclusief portiekverlichting), de muren en het buitenschilderwerk komen ten laste van de VVE. Er is een gezamenlijke opstalverzekering.
De maandelijkse bijdrage bedraagt 110 euro per maand. De eerstvolgende schilderbeurt buitenkant inclusief de daklijsten staat gepland voor begin volgend jaar.
Hiervoor is al geld gereserveerd.

Bijzonderheden
Omgevingsvergunning aanwezig voor een dakopbouw (59m2) en dakterras (40 m2)
Omgevingsvergunning is vastgelegd in de splitsingsakte van de VVE.
Erfpachtcanon 32 euro per halfjaar.
Beheerskosten 15,50 per halfjaar.

Authentiek huis uit 1921
Erker met glas in lood ramen
Overal dezelfde hoogwaardig afgewerkte deuren voorzien van bakeliet deurbeslag
Uniek: grote lichtkoepel in de woonkamer (2x2)
Originele schouwen in de woonkamer en voorkamer
Originele voordeur

Complete renovatie (2015-2022)
In de afgelopen jaren is de woning samen met de vijf andere appartementen grondig gerenoveerd, waarbij ankers en een stalen bint zijn vervangen, de muren aan de buitenkant opnieuw zijn gevoegd, het (bitumen) dak is vernieuwd, alle dakpannen zijn vernieuwd en het schilderwerk buitenkant en balkon is aangepakt waarbij gelijk een MJOP is opgesteld voor de komende 10 jaar.

In het appartement zelf zijn aan de voorkant de kozijnen vervangen door meranti houten kozijnen met draaikiepramen, voorzien van geluidsisolerend dubbel glas (HR++).
Hierdoor ervaar je weinig hinder van het verkeer in de straat zelf.

Openbaar vervoer
De ligging van het appartement is op de hoek Goudenregenstraat en Laan van Meerdervoort waarbij tram 3 en tram 12 zich op 150 meter loopafstand bevinden.

Restaurants en winkels
Op loopafstand zijn gezellige restaurantjes en een diversiteit aan winkels te vinden op het Goudenregenplein, de Goudsbloemlaan, de Thomsonlaan en de Fahrenheitstraat.

Scholen
Verschillende scholen liggen om de hoek.
Ook de internationale en Europese school liggen in deze wijk.

Nabij het strand!
Met 10 minuten fietsen ben je op het strand!
Je kunt natuurlijk ook (heel sportief) naar het strand lopen, dan is het ongeveer 20 minuten.

Parkeren
Parkeren: voor de bewoners is een bewonersvergunning beschikbaar (parkeergebied Bomenbuurt/Regentessekwartier).
Kosten: 90 euro per jaar.
De huidige vergunning loopt door tot aan 1 juli 2024.
Bezoekersvergunning kosten: 31 euro per jaar.
De huidige vergunning loopt door tot aan 1 juli 2024.

Unique: Top floor apartment in Bomenbuurt (122 m2) at the corner of Goudenregenstraat and Laan van Meerdervoort. Possibility to create a rooftop extension (59m2) and rooftop terrace (40 m2), including architectural design and approved planning permission. This makes it ideal for co-housing.

This spacious 122m2 home is characterized by large rooms with unique details such as a bay window with stained glass, a large skylight in the middle of the living room, and original mantelpieces. It’s not a hastily renovated cookie-cutter house, but an apartment that stands out due to its individual style and spacious rooms.

Rooftop extension and terrace:
There is a beautiful design by an architect for the construction of a rooftop extension (59m2) and a rooftop terrace (40m2). The planning permission has been granted and legally established through an amendment to the division deed.

The rooftop extension design includes a layout with a kitchen, bathroom, living area and spacious bedroom. It features a large rooftop terrace while retaining the existing skylight on the second floor. The design and planning permission are available for takeover with the sale of the apartment, with only the costs of the building investigation, construction, and design as well as the amendment to the division deed, being charged to the buyer. The costs are 17,500 in total. Alle invoices are available for inspection.

The apartment

The Hall
The hall features a skylight and provides access to several rooms. Where to start? Let’s go straight to the wow factor! And then we’ll make our way to the living room.

The Living Room:
Wow! The standout feature in the living room is the large skylight (2x2) which adds an extra dimension of light to the living space (13,5 x 3,70). Light, light, and more light….

On the street side of the living room, there are four large bay windows with original stained glass windows at the top, set in (meranti) wooden frames with double glazing (HR++). If you walk to the back of the living room, you’ll find a spacious window sill where you can sit and enjoy a beautiful view. From here, you can overlook the gardens of Goudenregentraat and the adjacent Aucubastraat.

The Flooring
The entire apartment (except for the toilet and bathroom) features oak hardwood flooring. Wood naturally expands and contracts, which can be seen in some gaps and seams in the floor. This, together with the original details, contributes to the authentic character of the house.

The Kitchen
The charming kitchen is spacious and includes a seating area for two, along with a clever nook that has been creatively used to install a few cabinets. The kitchen is equipped with a large pantry cupboard, a dishwasher (2022), a gas stove, and a refrigerator with a freezer.

The Balcony
The kitchen opens up to a balcony (facing southeast).
Here you can enjoy breakfast, coffee or a snack and drink.

The Bedrooms (2)
The bedroom (4,5 x 3) at the back of the apartment is adjacent to the balcony. It’s delightful oo open the balcony doors, which provide a cool breeze inside the house (even on hot days). A second room is located at the front of the apartment. This room (4 x 5) is currently used as a sitting room and dressing room. it has large windows with meranti wooden frames and double glazing (HR++).

A Walk-in Closet
The walk-in closet includes connections for a washing machine and dryer.

The bathroom
The spacious bathroom (2x3) includes a bathtub with a built-in shower. The bathroom ceiling was renovated in 2016 and features recessed lighting. There is a skylight in the ceiling that provides pleasant natural light in the bathroom. This skylight also provides access to the roof.

Healthy HOA (Homeowners Association)
The apartment is part of a healthy homeowners association (HOA) with four apartments and tow ground-floor unites. The HOA holds annual meetings. A long-term maintenance plan (MJOP) is available, along with a budget, and the HOA is registered with the Chamber of Commerce. The HOA is responsible for the maintenance of the foundation, roofs (including gutters and roof moldings), the entrance area (including entrance lighting), exterior walls, and exterior painting. There is a shared building insurance policy. The monthly contribution is 110 euro per month. The next outdoor painting including the roof moldings are scheduled for the early next year, and funds have already been reserved for this purpose.

Complete renovation in recent years (from 2015 to 2022)
The property, along with the five other apartments, has undergone extensive renovations. This included replacing anchors and a steel beam, re-pointing the exterior walls, renewing the bitumen roof, replacing all roof tiles, and addressing exterior painting and balcony work. Additionally, a long -term maintenance plan (MJOP) has been established for the next 10 years.

In the apartment itself, the front windows were replaced with meranti wooden frames featuring tilt-and-turn windows and soundproof double glazing (HR++). This reduces the impact of street noise inside the apartment.

Public Transportation
The apartment is located at the corner of Goudenregenstraat and Laan van Meerdervoort, with tram lines 3 and 12 just 150 meters away.

Restaurants and Shops
Within walking distance you’ll find cozy restaurants and a variety of shops on Goudenregenplein, Goudsbloemlaan, Thomsonlaan and Fahrenheitstraat.

Schools
Several schools are around the corner.
The international and European schools are also in this area.

Near the Beach!
You can reach the beach in just 10 minutes by bike!

Parking
Residents have access to a resident’s parking permit (in the Bomenbuurt/Regentessekwartier, parking area). The costs is 90 euro per year.
Visitor permits costs 31 euro per year.
The current permit is valid until July 1, 2024.

Lees meer

Overdracht

Vraagprijs

€ 439.000

Status

In verkoop

Aanvaarding

In overleg

Servicekosten

110 p/m

Bouw

Soort Appartement

Bovenwoning, Appartement

Soort bouw

Bestaande bouw

Bouwjaar

1921

Soort dak

Plat dak -

Kadastrale gegevens

Erfpachtsrecht, gemeente 's-Gravenhage, sectie AN, nummer 5047 A7, perceeloppervlakte: 0 m2

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte

122m2

Gebouwgebonden buitenruimte

3m2

Inhoud

467m3

Indeling

Aantal kamers

3 kamers (waarvan 2 slaapkamers)

Aantal badkamers

1 badkamer en 1 apart toilet

Badkamervoorzieningen

Ligbad, douche, wastafel, wastafelmeubel, wasmachineaansluiting

Aantal woonlagen

1 woonlagen

Gelegen op

2e woonlaag

Voorzieningen

TV kabel, Rookkanaal, Dakraam

Energie

Energielabel

E

Isolatie

Gedeeltelijk dubbel glas

Verwarming

Cv-ketel

Warm water

Cv-ketel

CV Ketel

2009, Eigendom

Buitenruimte

Ligging

In woonwijk, Vrij uitzicht

Tuin

Geen tuin

Balkon/Dakterras

Balkon aanwezig

Bergruimte

Garage

Soort

Geen garage

Parkeren

Soort

Betaald parkeren, Parkeervergunningen

Alle kenmerken
Foto 1 van 34

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.