NVM makelaars vergelijken: Waar moet je op letten?

Voorafgaand aan de (ver)koop van een woning ga je verschillende makelaars vergelijken. Je moet hierbij allerlei belangrijke afwegingen maken. Welke makelaarsdiensten wil je afnemen en welke makelaarskosten wil je hiervoor betalen? Vaak zijn er tientallen makelaars waar je uit kunt kiezen die allemaal een ander dienstenpakket en verschillende courtages hanteren. Vergelijken van makelaars kan daarom een hele klus zijn.

Makelaars vergelijken: welke past bij jou?

Door het vergelijken van verschillende makelaars, kom je erachter welke makelaar het beste bij je past. Als je makelaars gaat vergelijken, geven wij je graag de volgende tips.

  • Kies een NVM makelaar om jouw belangen te behartigen. Door te kiezen voor een NVM makelaar, ben je verzekerd van een prominente plaatsing van jouw huis op Funda.
  • Beslis welke diensten en factoren voor jou belangrijk zijn tijdens de begeleiding van de aan- of verkoop. Denk bijvoorbeeld aan de indicatieve waarde van de woning, de onderhandelingen en de koopovereenkomst.
  • Bedenk of je zelf een actieve rol wilt spelen of alles uit handen wilt geven. Door zelf actief te zijn kun je aanzienlijk besparen op de makelaarskosten.
Makelaarsland ten opzichte van andere makelaars

Makelaarsland ten opzichte van andere makelaars

Wanneer je Makelaarsland Online kiest kun je veel besparen op je makelaarskosten doordat je zelf actief mee helpt met het verkopen van je huis. Op onze website kun je de kosten voor Makelaarsland Online snel vergelijken met de kosten die je bij andere makelaars zou maken. Door je woningprijs in te vullen vergelijk je direct Makelaarsland Online met traditionele makelaars. Zij rekenen geen vast bedrag voor de verkoop van jouw huis maar een percentage van de verkoopprijs. En dat bedrag kan hoog oplopen!

Weten wat jij kunt besparen door te verkopen met Makelaarsland Online? Bereken dan snel jouw voordeel!

Bereken mijn besparing!

Wil jij meer hulp van je makelaar?

Kies dan voor Makelaarsland Lokaal. Je betaalt een vast laag bedrag van €2.780 inclusief BTW, waarvoor jouw makelaar je ontzorgt tijdens de verkoop. Jouw Agent komt uit de buurt en kan dus voor jou de bezichtigingen doen. Een complete service, maar nog steeds goedkoper dan de gemiddelde makelaar! Kijk of er een Agent bij jou in de buurt zit.

 

Makelaarscourtage

Bij het verkopen van je huis wil je natuurlijk de hoogste verkoopprijs. Helaas is de makelaarscourtage bij veel makelaars gekoppeld aan deze prijs. Hoe hoger de verkoopprijs is, des te hoger zijn de makelaarskosten. Om het vergelijken van makelaarscourtage te vergemakkelijken, geven wij je graag de volgende tips.

  • Let er op of de courtage die de makelaar rekent inclusief of exclusief BTW is. Bij de meeste makelaars is de courtage exclusief BTW.
  • Ook de opstartkosten zijn vaak een struikelblok bij het maken van een keuze uit NVM makelaars. Opstartkosten zijn de vaste kosten voor het publiceren van je woning, voordat deze verkocht is en de courtage wordt berekend.
  • Vraag ook naar de kosten die de makelaar rekent wanneer je onverhoopt je opdracht bij een makelaar intrekt. Deze intrekkingskosten kunnen aanzienlijk zijn.

Makelaarsland

De makelaars van Makelaarsland Online hanteren een vast en laag tarief van € 1.290 inclusief BTW, zodat je van tevoren duidelijk weet waar je aan toe bent. Zo ontvang je dus de kwaliteit die je van een NVM makelaar mag verwachten, maar voor een scherpe prijs. Bovendien helpen onze makelaars je graag!

Wil je graag verkopen met één van onze makelaars, of heb je een vraag waarmee wij je kunnen helpen? Vraag dan direct een gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan!

Vrijblijvend informatiegesprek aanvragen

Veel gestelde vragen over NVM makelaars

Wat is de NVM?

Waarom kiezen voor een NVM makelaar?

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.