NVM makelaars vergelijken: Waar moet je op letten?

Voorafgaand aan de (ver)koop van een woning ga je verschillende makelaars vergelijken. Je moet hierbij allerlei belangrijke afwegingen maken. Welke makelaarsdiensten wil je afnemen en welke makelaarskosten wil je hiervoor betalen? Vaak kun je uit tientallen makelaars kiezen die allemaal een ander dienstenpakket en verschillende courtages hanteren. Vergelijken van makelaars kan een hele klus zijn.

NVM makelaars vergelijken: Waar moet je op letten?

Makelaars vergelijken: welke past bij jou?

Door het vergelijken van verschillende makelaars, kom je erachter welke makelaar het beste bij je past. Als je makelaars gaat vergelijken, geven wij je graag de volgende tips.

  • Kies een NVM makelaar om jouw belangen te behartigen. Door te kiezen voor een NVM makelaar, ben je verzekerd van een prominente plaatsing van jouw huis op Funda.
  • Beslis welke diensten en factoren voor jou belangrijk zijn tijdens de begeleiding van de aan- of verkoop. Denk bijvoorbeeld aan de indicatieve waarde van de woning, de onderhandelingen en de koopovereenkomst.
  • Bedenk of je zelf een actieve rol wilt spelen of alles uit handen wilt geven. Door zelf actief te zijn kun je aanzienlijk besparen op de makelaarskosten.
Verkopen met NVM Makelaar Makelaarsland

Verkopen met NVM Makelaar Makelaarsland

Makelaarsland is een NVM-makelaar, maar dan nét even anders dan je gewend bent. Wanneer je Makelaarsland Actief kiest kun je veel besparen op je makelaarskosten doordat je zelf actief mee helpt met het verkopen van je huis. Op onze website kun je de kosten snel vergelijken met de kosten die je bij andere makelaars zou maken. Door je woningprijs in te vullen vergelijk je onze kosten met die van een gemiddelde full-service makelaar.

Bereken mijn besparing

Wil jij meer hulp van je makelaar?

Kies dan voor Makelaarsland Gemak. Je betaalt een vast laag bedrag van €2.950 inclusief BTW, waarvoor jouw makelaar je ontzorgt tijdens de verkoop. Jouw Makelaarsland Agent komt uit de buurt en kan dus voor jou de bezichtigingen doen. Een complete service, maar nog steeds goedkoper dan de gemiddelde makelaar! Kijk of er een Agent bij jou in de buurt zit.

Makelaarscourtage

Bij het verkopen van je huis wil je natuurlijk de hoogste verkoopprijs. Helaas is de makelaarscourtage bij veel makelaars gekoppeld aan deze prijs. Hoe hoger de verkoopprijs is, des te hoger zijn de makelaarskosten. Om het vergelijken van makelaarscourtage te vergemakkelijken, geven wij je de volgende tips.

  • Let er op of de courtage die de makelaar rekent inclusief of exclusief BTW is. Bij de meeste makelaars is de courtage exclusief BTW.
  • Vraag ook naar de opstartkosten die een makelaar rekent. Opstartkosten zijn de vaste kosten voor het publiceren van je woning, voordat deze verkocht is en de courtage wordt berekend.
  • Vraag ook naar de kosten die de makelaar rekent wanneer je onverhoopt je opdracht bij een makelaar intrekt. Deze intrekkingskosten kunnen aanzienlijk zijn.

Wil jij je huis verkopen voor een vaste prijs én houd jij de touwtjes graag zelf in handen? Dan is Makelaarsland iets voor jou.  Vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan en wij vertellen je meer!

Informatiegesprek aanvragen

Anja

Klantadviseur
Ik sta voor je klaar!

Er is iets misgegaan

Probeer het opnieuw of neem contact op via info@makelaarsland.nl of 088 200 2000

Bedankt

We nemen contact met je op

Veel gestelde vragen over NVM makelaars

Wat is de NVM?

Waarom kiezen voor een NVM makelaar?

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.