NVM makelaars vergelijken: Waar moet je op letten?

Voorafgaand aan de (ver)koop van een woning ga je verschillende makelaars vergelijken. Je moet hierbij allerlei belangrijke afwegingen maken. Welke makelaarsdiensten wil je afnemen en welke makelaarskosten wil je hiervoor betalen? Vaak zijn er tientallen makelaars waar je uit kunt kiezen die allemaal een ander dienstenpakket en verschillende courtages hanteren. Vergelijken van makelaars kan daarom een hele klus zijn.

Makelaars vergelijken: welke past bij jou?

Door het vergelijken van verschillende makelaars, kom je erachter welke makelaar het beste bij je past. Als je makelaars gaat vergelijken, geven wij je graag de volgende tips.

  • Kies een NVM makelaar om jouw belangen te behartigen. Door te kiezen voor een NVM makelaar, ben je verzekerd van een prominente plaatsing van jouw huis op Funda.
  • Beslis welke diensten en factoren voor jou belangrijk zijn tijdens de begeleiding van de aan- of verkoop. Denk bijvoorbeeld aan de indicatieve waarde van de woning, de onderhandelingen en de koopovereenkomst.
  • Bedenk of je zelf een actieve rol wilt spelen of alles uit handen wilt geven. Door zelf actief te zijn kun je aanzienlijk besparen op de makelaarskosten.

Makelaarsland ten opzichte van andere makelaars

Op onze website kun je Makelaarsland snel vergelijken met andere makelaars. Door je woningprijs in te vullen vergelijk je direct Makelaarsland met traditionele makelaars, die je ook de verkoopbrochure, het te koop bord en de bezichtigingen uit handen nemen, maar je om die reden ook een flink hogere makelaarscourtage berekenen.

Weten wat jij kunt besparen door te verkopen met Makelaarsland? Bereken dan snel jouw voordeel!

Bereken mijn besparing!

Makelaarscourtage

Bij het verkopen van je huis wil je natuurlijk de hoogste verkoopprijs. Helaas is de makelaarscourtage bij veel makelaars gekoppeld aan deze prijs. Hoe hoger de verkoopprijs is, des te hoger zijn de makelaarskosten. Om het vergelijken van makelaarscourtage te vergemakkelijken, geven wij je graag de volgende tips.

  • Let er op of de courtage die de makelaar rekent inclusief of exclusief BTW is. Bij de meeste makelaars is de courtage exclusief BTW.
  • Ook de opstartkosten zijn vaak een struikelblok bij het maken van een keuze uit NVM makelaars. Opstartkosten zijn de vaste kosten voor het publiceren van je woning, voordat deze verkocht is en de courtage wordt berekend.
  • Vraag ook naar de kosten die de makelaar rekent wanneer je onverhoopt je opdracht bij een makelaar intrekt. Deze intrekkingskosten kunnen aanzienlijk zijn.

Makelaarsland

De makelaars van Makelaarsland hanteren een vast en laag tarief van € 1.290 inclusief BTW, zodat je van tevoren duidelijk weet waar je aan toe bent. Zo ontvang je dus de kwaliteit die je van een NVM makelaar mag verwachten, maar voor een scherpe prijs. Bovendien helpen onze makelaars je graag!

Wil je graag verkopen met één van onze makelaars, of heb je een vraag waarmee wij je kunnen helpen? Vraag dan direct een gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan!

Veel gestelde vragen over NVM makelaars

Wat is de NVM?

Waarom kiezen voor een NVM makelaar?

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.