NVM makelaars vergelijken

Voorafgaand aan de (ver)koop van een woning gaat u verschillende makelaars vergelijken. U moet hierbij allerlei belangrijke afwegingen maken. Welke makelaarsdiensten wilt u afnemen en welke makelaarskosten wilt u hiervoor betalen? Vaak zijn er tientallen makelaars waar u uit kunt kiezen die allemaal een ander dienstenpakket en verschillende courtages hanteren.

Makelaars vergelijken: welke past bij u?

Door het vergelijken van verschillende makelaars, komt u erachter welke makelaar het beste bij u past. Als u makelaars gaat vergelijken, geven wij u graag de volgende tips.

  • Kies een NVM makelaar om uw belangen te behartigen. Door te kiezen voor een NVM makelaar, bent u verzekerd van een prominente plaatsing van uw huis op Funda.
  • Beslis welke diensten en factoren voor u belangrijk zijn tijdens de begeleiding van de aan- of verkoop. Denk bijvoorbeeld aan de indicatieve waarde van de woning, de onderhandelingen en de koopovereenkomst.
  • Bedenk of u zelf een actieve rol wilt spelen of alles uit handen wilt geven. Door zelf actief te zijn kunt u aanzienlijk besparen op de makelaarskosten.

Makelaarsland ten opzichte van andere makelaars

In onderstaande grafiek kunt u Makelaarsland ten opzichte van andere makelaars vergelijken. De grafiek vergelijkt Makelaarsland met traditionele makelaars, die u ook de verkoopbrochure, het te koop bord en de bezichtigingen uit handen nemen, maar u om die reden ook een flink hogere makelaarscourtage berekenen. Wilt u weten wat u op de verkoop van uw huis bij Makelaarsland bespaart op de makelaarskosten?

Bereken wat u kunt besparen

Bij het verkopen van uw huis wilt u natuurlijk de hoogste verkoopprijs. Helaas is de makelaarscourtage veelal gekoppeld aan deze prijs. Hoe hoger de verkoopprijs is, des te hoger zijn de makelaarskosten. Om het vergelijken van makelaarscourtage te vergemakkelijken, geven wij u graag de volgende tips.

  • Let er op of de courtage die de makelaar rekent inclusief of exclusief BTW is. Bij de meeste makelaars is de courtage exclusief BTW.
  • Ook de opstartkosten zijn vaak een struikelblok bij het maken van een keuze uit NVM makelaars. Opstartkosten zijn de vaste kosten voor het publiceren van uw woning, voordat deze verkocht is en de courtage wordt berekend.
  • Vraag ook naar de kosten die de makelaar rekent wanneer u onverhoopt uw opdracht bij een makelaar intrekt. Deze intrekkingskosten kunnen aanzienlijk zijn. De makelaars van Makelaarsland hanteren een vast en laag tarief van € 1.286 inclusief BTW, zodat u van tevoren duidelijk weet waar u aan toe bent. Ook worden er bij Makelaarsland geen opstart- en/of intrekkingskosten doorberekend.

Veel gestelde vragen

Waarom kiezen voor een NVM makelaar?

Wat is de NVM?

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Alle veelgestelde vragen