NVM makelaars vergelijken: Waar moet u op letten?

Voorafgaand aan de (ver)koop van een woning gaat u verschillende makelaars vergelijken. U moet hierbij allerlei belangrijke afwegingen maken. Welke makelaarsdiensten wilt u afnemen en welke makelaarskosten wilt u hiervoor betalen? Vaak zijn er tientallen makelaars waar u uit kunt kiezen die allemaal een ander dienstenpakket en verschillende courtages hanteren. Vergelijken van makelaars kan daarom een hele klus zijn.

Makelaars vergelijken: welke past bij u?

Door het vergelijken van verschillende makelaars, komt u erachter welke makelaar het beste bij u past. Als u makelaars gaat vergelijken, geven wij u graag de volgende tips.

  • Kies een NVM makelaar om uw belangen te behartigen. Door te kiezen voor een NVM makelaar, bent u verzekerd van een prominente plaatsing van uw huis op Funda.
  • Beslis welke diensten en factoren voor u belangrijk zijn tijdens de begeleiding van de aan- of verkoop. Denk bijvoorbeeld aan de indicatieve waarde van de woning, de onderhandelingen en de koopovereenkomst.
  • Bedenk of u zelf een actieve rol wilt spelen of alles uit handen wilt geven. Door zelf actief te zijn kunt u aanzienlijk besparen op de makelaarskosten.

Makelaarsland ten opzichte van andere makelaars

Op onze website kunt u Makelaarsland snel vergelijken met andere makelaars. Door uw woningprijs in te vullen vergelijkt u direct Makelaarsland met traditionele makelaars, die u ook de verkoopbrochure, het te koop bord en de bezichtigingen uit handen nemen, maar u om die reden ook een flink hogere makelaarscourtage berekenen.

Weten wat u kunt besparen door te verkopen met Makelaarsland? Bereken dan snel uw voordeel!

Bereken mijn besparing!

Makelaarscourtage

Bij het verkopen van uw huis wilt u natuurlijk de hoogste verkoopprijs. Helaas is de makelaarscourtage bij veel makelaars gekoppeld aan deze prijs. Hoe hoger de verkoopprijs is, des te hoger zijn de makelaarskosten. Om het vergelijken van makelaarscourtage te vergemakkelijken, geven wij u graag de volgende tips.

  • Let er op of de courtage die de makelaar rekent inclusief of exclusief BTW is. Bij de meeste makelaars is de courtage exclusief BTW.
  • Ook de opstartkosten zijn vaak een struikelblok bij het maken van een keuze uit NVM makelaars. Opstartkosten zijn de vaste kosten voor het publiceren van uw woning, voordat deze verkocht is en de courtage wordt berekend.
  • Vraag ook naar de kosten die de makelaar rekent wanneer u onverhoopt uw opdracht bij een makelaar intrekt. Deze intrekkingskosten kunnen aanzienlijk zijn.

Makelaarsland

De makelaars van Makelaarsland hanteren een vast en laag tarief van € 1.290 inclusief BTW, zodat u van tevoren duidelijk weet waar u aan toe bent. Zo ontvangt u dus de kwaliteit die u van een NVM makelaar mag verwachten, maar voor een scherpe prijs. Bovendien helpen onze makelaars u graag!

Wilt u graag verkopen met één van onze makelaars, of heeft u een vraag waarmee wij u kunnen helpen? Vraag dan direct een gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan!

Veel gestelde vragen over NVM makelaars

Wat is de NVM?

Waarom kiezen voor een NVM makelaar?

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.