Makelaarskosten bij verkoop van uw huis

Een huis verkopen doet u niet zomaar. Het is een belangrijke beslissing waarbij veel komt kijken. Zoveel dat het verstandig is een aantal zaken uit te besteden aan een professional: de verkoopmakelaar.

Bij het inschakelen van een verkoopmakelaar betaal je makelaarskosten. De makelaarskosten, ook wel courtage genoemd, is vaak een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Een gemiddelde makelaarscourtage ligt tussen de 1% en 2%.

Een manier om jouw huis te verkopen met de kwaliteit van een NVM makelaar, maar voor aanzienlijk lagere makelaarskosten is kiezen voor Makelaarsland. Door de jarenlange ervaring die onze makelaars hebben opgebouwd, doorzien zij de markt snel. Zo kunnen de beste vraagprijs- en verkoopstrategie worden vastgesteld. De NVM makelaar van Makelaarsland is een expert in onderhandelingen en heeft veel juridische kennis.

Weten wat je kunt besparen op de makelaarskosten door Makelaarsland in te schakelen? Bereken hier jouw besparing of lees het in onze gratis informatiebrochure.

Waar zijn onze makelaarskosten op gebaseerd?

Makelaarsland begeleidt het hele verkoopproces. Het begint met de woningopname door onze NVM makelaar / taxateur. Daarna is een belangrijke taak van de verkoopmakelaar het vaststellen van de waarde en het vraagprijsadvies.

U heeft natuurlijk als verkoper het laatste woord, maar het is aan te raden het objectieve advies van uw makelaar te volgen. Uw makelaar kijkt naar o.a. kadastrale gegevens, juridische aspecten en kengetallen en voegt deze toe aan uw woningpresentatie. Bij Makelaarsland maakt u zelf foto’s en tekst. Met onze tips maken wij het u gemakkelijk!

Zo schrijf je een goede aanbiedingstekst voor je huis.

Lees hier hoe je de beste foto’s van je huis maakt

De makelaar zorgt vervolgens voor een uitstekende presentatie van jouw huis op funda. Geïnteresseerden kunnen een bezichtiging van uw huis aanvragen. Dit geven wij direct aan jou door; jij begeleidt namelijk zelf de bezichtigingen.

Wordt er een bod gedaan, dan komt de volgende essentiële stap in de verkoop van jouw huis: de prijsonderhandeling. In de praktijk blijken onderhandelingen van uw huis vaak erg moeilijk. Hierbij kunnen de diensten van een goede makelaar duizenden euro’s meer opleveren. Bij overeenstemming maakt Makelaarsland de koopovereenkomst op voor de verkoop van jouw woonhuis.

Hoeveel verschil zit er tussen de makelaarskosten bij Makelaarsland en die van traditionele makelaars?

Bij een traditionele makelaar worden de makelaarskosten berekend aan de hand van een percentage van de verkoopprijs, de courtage. Deze courtage kan oplopen tot in de duizenden euro’s. Bij Makelaarsland is het tarief € 1.286. Daarmee behoort Makelaarsland tot de goedkoopste makelaars van Nederland. Op de site van Makelaarsland kun je snel en eenvoudig uw voordeel berekenen.

Wij vinden ook transparantie belangrijk. Je wilt immers niet onnodig achteraf op kosten gejaagd worden. In het vaste tarief zitten alle standaard diensten die onmisbaar zijn bij de verkoop van jouw huis. Desgewenst kun je kiezen voor extra diensten om jouw woning nog beter te promoten.

Hoe meld ik mijn huis aan bij Makelaarsland?

Het aanmelden van je huis voor verkoop is simpel. Ga naar  huis aanmelden en meld je huis in 3 stappen gemakkelijk aan. Wil je eerst wat meer weten en vertrouwd raken met Makelaarsland? Dan kun je ook geheel vrijblijvend een informatiegesprek aanvragen.