Makelaarskosten bij de verkoop van uw huis

Een huis verkopen doet u niet zomaar. Het is een belangrijke beslissing waar veel bij komt kijken. Neemt u hiervoor een verkoopmakelaar in de arm, dan betaalt u hier makelaarskosten voor. Hoe hoog deze makelaarskosten zijn is afhankelijk van de makelaar.

Bij het inschakelen van een verkoopmakelaar betaal je makelaarskosten. De makelaarskosten, ook wel courtage genoemd, is vaak een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Een gemiddelde makelaarscourtage ligt tussen de 1% en 2% van de verkoopprijs.

Een manier om uw huis te verkopen met de kwaliteit van een NVM makelaar maar voor aanzienlijk lagere makelaarskosten, is door te verkopen met Makelaarsland. Door de jarenlange ervaring die onze makelaars hebben opgebouwd, doorzien zij de markt snel. Zo kunnen de beste vraagprijs- en verkoopstrategie worden vastgesteld. De NVM makelaars van Makelaarsland zijn experts in onderhandelingen en hebben veel juridische kennis.

Makelaarskosten bij Makelaarsland

Makelaarsland begeleidt het hele verkoopproces. Het begint met de woningopname door onze NVM makelaar/taxateur. Daarna is een belangrijke taak van de verkoopmakelaar het vaststellen van de waarde en het vraagprijsadvies.

U heeft natuurlijk als verkoper het laatste woord, maar het is aan te raden het objectieve advies van uw makelaar te volgen. Uw makelaar kijkt bijvoorbeeld naar de kadastrale gegevens, de juridische aspecten en kengetallen en voegt deze toe aan uw woningpresentatie. Bij Makelaarsland mag u zelf foto’s maken of u schakelt via ons een professionele fotograaf in. Met onze tips maken wij het u zo makkelijk mogelijk om een aanbiedingstekst te schrijven. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld advies geven over de aanbiedingstekst en bezichtigingen.

De makelaar zorgt vervolgens voor een uitstekende presentatie van uw huis op funda. Geïnteresseerden kunnen een bezichtiging van uw huis aanvragen via funda of via de site van Makelaarsland. Dit geven wij direct aan u door, u begeleidt namelijk zelf de bezichtigingen.

Wordt er een bod gedaan, dan komt de volgende essentiële stap in de verkoop van uw huis: de prijsonderhandeling. In de praktijk blijken onderhandelingen van uw huis vaak erg moeilijk. Hierbij kunnen de diensten van een goede makelaar duizenden euro’s meer opleveren. Bij overeenstemming maakt Makelaarsland de koopovereenkomst op voor de verkoop van uw woonhuis.

Makelaarskosten bij Makelaarsland en traditionele makelaars: het verschil

Bij een traditionele makelaar worden de makelaarskosten berekend aan de hand van een percentage van de verkoopprijs, de courtage. Deze courtage kan oplopen tot in de duizenden euro’s. Bij Makelaarsland is het tarief € 1.290 inclusief BTW en deze betaalt u pas nadat uw woning definitief verkocht is. Daarmee behoort Makelaarsland tot de goedkoopste makelaars van Nederland. Verkoop met Makelaarsland en bespaar ook op de makelaarskosten!

Bereken uw besparing

Wilt u graag uw huis verkopen, niet teveel kosten maken? Dan is Makelaarsland de juiste keuze voor u. Bij Makelaarsland werken wij met een vast tarief. Daardoor weet u direct waar u aan toe bent. Wel zo handig!

Benieuwd wat u kunt besparen bij de verkoop van uw huis?

Bereken mijn besparing!

Wij vinden ook transparantie belangrijk. U wilt immers niet onnodig achteraf op kosten gejaagd worden. In het vaste tarief zitten alle standaard diensten die onmisbaar zijn bij de verkoop van uw huis. Als u wilt kunt u kiezen voor extra diensten om uw woning nog beter te promoten.

Wilt u meer weten over de makelaarskosten, of bent u benieuwd hoe veel u bespaart met Makelaarsland? Vraag dan nu en gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan!

Veel gestelde vragen over makelaarskosten

Wat krijg ik voor die € 1.290?

Hoe kan ik betalen?

De Makelaarsland app. Wat is dat?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt u natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaatst u automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kunt u uw keuze achteraf ook altijd aanpassen.