Makelaarskosten bij de verkoop van je huis

Een huis verkopen doe je niet zomaar. Het is een belangrijke beslissing waar veel bij komt kijken. Neem je hiervoor een verkoopmakelaar in de arm, dan betaal je hier makelaarskosten voor. Hoe hoog deze makelaarskosten zijn is afhankelijk van de makelaar.

Bij het inschakelen van een verkoopmakelaar betaal je makelaarskosten. De makelaarskosten, ook wel courtage genoemd, is vaak een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Een gemiddelde makelaarscourtage ligt tussen de 1% en 2% van de verkoopprijs.

Een manier om je huis te verkopen met de kwaliteit van een NVM makelaar maar voor aanzienlijk lagere makelaarskosten, is door te verkopen met Makelaarsland. Door de jarenlange ervaring die onze makelaars hebben opgebouwd, doorzien zij de markt snel. Zo kunnen de beste vraagprijs- en verkoopstrategie worden vastgesteld. De NVM makelaars van Makelaarsland zijn experts in onderhandelingen en hebben veel juridische kennis.

Makelaarskosten bij Makelaarsland

Makelaarsland begeleidt het hele verkoopproces. Het begint met de woningopname door onze NVM makelaar/taxateur. Daarna is een belangrijke taak van de verkoopmakelaar het vaststellen van de waarde en het vraagprijsadvies.

Je hebt natuurlijk als verkoper het laatste woord, maar het is aan te raden het objectieve advies van jouw makelaar te volgen. Jouw makelaar kijkt bijvoorbeeld naar de kadastrale gegevens, de juridische aspecten en kengetallen en voegt deze toe aan jouw woningpresentatie. Bij Makelaarsland mag je zelf foto’s maken of je schakelt via ons een professionele fotograaf in. Met onze tips maken wij het je zo makkelijk mogelijk om een aanbiedingstekst te schrijven. Zo kunnen wij je bijvoorbeeld advies geven over de aanbiedingstekst en bezichtigingen.

De makelaar zorgt vervolgens voor een uitstekende presentatie van je huis op funda. Geïnteresseerden kunnen een bezichtiging van jouw huis aanvragen via funda of via de site van Makelaarsland. Dit geven wij direct aan je door, jij begeleidt namelijk zelf de bezichtigingen.

Wordt er een bod gedaan, dan komt de volgende essentiële stap in de verkoop van je huis: de prijsonderhandeling. In de praktijk blijken onderhandelingen van je huis vaak erg moeilijk. Hierbij kunnen de diensten van een goede makelaar duizenden euro’s meer opleveren. Bij overeenstemming maakt Makelaarsland de koopovereenkomst op voor de verkoop van je woonhuis.

Makelaarskosten bij Makelaarsland en traditionele makelaars: het verschil

Bij een traditionele makelaar worden de makelaarskosten berekend aan de hand van een percentage van de verkoopprijs, de courtage. Deze courtage kan oplopen tot in de duizenden euro’s. Bij Makelaarsland is het tarief € 1.290 inclusief BTW en deze betaal je pas nadat je woning definitief verkocht is. Daarmee behoort Makelaarsland tot de goedkoopste makelaars van Nederland. Verkoop met Makelaarsland en bespaar ook op de makelaarskosten!

Bereken je besparing

Wil je graag je huis verkopen, niet teveel kosten maken? Dan is Makelaarsland de juiste keuze voor je. Bij Makelaarsland werken wij met een vast tarief. Daardoor weet je direct waar je aan toe bent. Wel zo handig!

Benieuwd wat je kunt besparen bij de verkoop van je huis?

Bereken mijn besparing!

Wij vinden ook transparantie belangrijk. Je wilt immers niet onnodig achteraf op kosten gejaagd worden. In het vaste tarief zitten alle standaard diensten die onmisbaar zijn bij de verkoop van je huis. Als je wilt kun je kiezen voor extra diensten om je woning nog beter te promoten.

Wil je meer weten over de makelaarskosten, of ben je benieuwd hoe veel je bespaart met Makelaarsland? Vraag dan nu en gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan!

Veel gestelde vragen over makelaarskosten

Wat krijg ik voor die € 1.290?

Hoe kan ik betalen?

De Makelaarsland app. Wat is dat?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.