Makelaarskosten bij de verkoop van je huis

Een huis verkopen doe je niet zomaar. Het is een belangrijke beslissing waar veel bij komt kijken, bijvoorbeeld veel kosten. Schakel je bijvoorbeeld een verkoopmakelaar in, dan betaal je daar makelaarskosten voor. Hoe hoog deze makelaarskosten zijn, hangt af van de makelaar die je kiest.

Bij het inschakelen van een verkoopmakelaar betaal je makelaarskosten. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, is vaak een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. De gemiddelde makelaarscourtage ligt tussen de 1% en 2% van de verkoopprijs.

Makelaarskosten bij Makelaarsland

Een manier om je huis te verkopen met de kwaliteit van een NVM makelaar, maar voor aanzienlijk lagere makelaarskosten, is door te verkopen met Makelaarsland.

Sinds 2005 zijn wij de grootste NVM makelaar van Nederland. Hoe dat kan? We houden het verkopen van je huis graag verrassend eenvoudig en betaalbaar. Zo hebben we 2 ‘smaken’ om je huis te verkopen:

Makelaarsland Online
Bij Makelaarsland Online kies je ervoor om zelf actief te helpen met de verkoop. Je verzorgt zelf de bezichtigingen en hierdoor bespaar je al snel duizenden euro’s aan makelaarskosten.

Makelaarsland Lokaal
Als je kiest voor Makelaarsland Lokaal wordt de gehele verkoop begeleid door een van onze lokale Agents. Die doet óok de bezichtigingen voor je.

Voor lage kosten je huis verkopen

Bij een traditionele makelaar worden de makelaarskosten berekend aan de hand van een percentage van de verkoopprijs, de courtage. Deze courtage kan oplopen tot in de duizenden euro’s. Bij Makelaarsland Online is het tarief € 1.290 inclusief BTW, en Makelaarsland Lokaal €2.950 inclusief BTW en deze betaal je pas nadat je woning definitief verkocht is. Daarmee behoort Makelaarsland tot de goedkoopste makelaars van Nederland.

Bereken je besparing

Wil je graag voor lage kosten je huis verkopen, maar niet inleveren op de kwaliteit? Dan is Makelaarsland de juiste keuze voor je. Bij Makelaarsland werken wij met een vast tarief. Daardoor weet je direct waar je aan toe bent. Wel zo handig!

Benieuwd wat je kunt besparen bij de verkoop van je huis met Makelaarsland Online?

Ontdek je besparing!

Wij vinden ook transparantie belangrijk. Je wilt immers niet onnodig achteraf op kosten gejaagd worden. In het vaste tarief van Makelaarsland Online zitten alle standaard diensten die onmisbaar zijn bij de verkoop van je huis. Als je wilt kun je kiezen voor extra diensten om je woning nog beter te promoten. Wanneer je wilt dat je makelaar alles voor je regelt, kies je voor Makelaarsland Lokaal. Je bespaart dan nog steeds op de makelaarskosten in vergelijking met de gemiddelde makelaar.

Wil je meer weten over de makelaarskosten, of ben je benieuwd naar jouw verkoopkansen? Je kunt heel vrijblijvend even sparren met een van onze makelaars. 

Wat doet Makelaarsland voor je?

Het begint met de woningopname door een makelaar: onze Agent of taxateur. Zit jij in een gebied met een Agent? Dan is de woningopname gratis en vrijblijvend. Daarna is een belangrijke taak van de verkoopmakelaar het vaststellen van de waarde en het vraagprijsadvies.

Je hebt natuurlijk als verkoper het laatste woord, maar het is aan te raden het objectieve advies van jouw makelaar te volgen. Jouw makelaar kijkt bijvoorbeeld naar de kadastrale gegevens, de juridische aspecten en kengetallen en voegt deze toe aan jouw woningpresentatie. Een van onze fotografen maakt een optimale fotopresentatie van je woning. En met onze tips maken wij het je zo makkelijk mogelijk om een aanbiedingstekst te schrijven, of jouw Agent doet het voor je. Zo kunnen wij je bijvoorbeeld advies geven over de aanbiedingstekst en bezichtigingen.

De makelaar zorgt vervolgens voor een uitstekende presentatie van je huis op funda. Geïnteresseerden kunnen een bezichtiging van jouw huis aanvragen via funda of via de site van Makelaarsland. Dit geven wij direct aan je door, jij begeleidt namelijk zelf de bezichtigingen.

Heb je liever dat je makelaar de bezichtigingen doet? Kies dan voor Makelaarsland Lokaal. Jouw Agent regelt dan de afspraken en de bezichtigingen voor jou.

Wordt er een bod gedaan, dan komt de volgende essentiële stap in de verkoop van je huis: de prijsonderhandeling. In de praktijk blijken onderhandelingen van je huis vaak erg moeilijk. Hierbij kunnen de diensten van een goede makelaar duizenden euro’s meer opleveren. Bij overeenstemming maakt Makelaarsland de koopovereenkomst op voor de verkoop van je woonhuis. Ontdek wat jouw Makelaarsland verkoopmakelaar nog meer voor je doet.

Veel gestelde vragen over makelaarskosten

Wat krijg ik bij Makelaarsland?

Is de makelaarscourtage kosten koper onderdeel?

Presentatie funda wijzigen – Moet ik hiervoor betalen?

Alle veelgestelde vragen

Even sparren met een makelaar?

Vraag nu een gesprek aan

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.