Tips NVM Open Huizen Dag 30 september 2017

tips nvm open huizen dag

De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag wordt gehouden op zaterdag 30 september 2017. Duizenden woningzoekers trekken er op deze dag op uit om vrijblijvend en zonder afspraak huizen te bezichtigen. Voor u als verkoper is dit een mooie kans om uw woning onder de aandacht te brengen. Helemaal als u weet dat 29% van de deelnemende woningen 12 weken later is verkocht! Hier leest u hoe u het onderste uit de kan haalt met onze tips voor de NVM Open Huizen Dag. Zorg dat u bij die 29% hoort!

Tips Open Huizen Dag: de voorbereiding

Om bezoekers een goed gevoel te geven in uw huis, is een eerste indruk belangrijk. U wilt uw woning onderscheiden van vergelijkbare woningen waar bezoekers tijdens de NVM Open Huizen Dag wellicht ook gaan kijken. Een goede voorbereiding is daarom essentieel.

Zorg voor een verzorgde tuin. De tuin is het visitekaartje van uw huis. Het is tenslotte het eerste wat potentiële kopers zien als ze uw woning komen bezichtigen. Het verkoop-klaar maken van uw tuin is daarom een goede actie. Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat ook de buitengevel van uw huis er goed verzorgd uitziet. Ramen lappen of onkruid wieden kan al een groot verschil maken.

Ruim op en maak schoon. Zorg voor een opgeruimd en schoon huis. Verwijder zo veel mogelijk persoonlijke accenten en houd kleuren neutraal. Let op dat het niet té strak en opgeruimd is, anders kan uw woning onbedoeld een ongezellige indruk wekken. Zorg voor accessoires zoals kussens, kaarsen en bloemen, maar let er wel op dat het niet te druk wordt.

Laat geuren uw huis verkopen. Laat uw woning doorluchten. Geuren waar u aan gewend (sigaretten/huisdieren) bent, of die u lekker vindt ruiken (luchtverfrisser/wierrook), kunnen voor anderen onaangenaam zijn. Zet koffie en bak broodjes of een taart.

Licht geeft ruimte. Zorg voor zoveel mogelijk licht. Doe gordijnen open en jaloezieën omhoog. Wanneer uw woning licht is, oogt deze ruimer en dit is een pluspunt tijdens rondleidingen.

Tips NVM Open Huizen Dag 30 september 2017

Neem de tijd en laat het bezoek rustig rondkijken.
Leid het bezoek met maximaal één persoon rond.
Geef eerlijk antwoord op vragen. Verwijs bij twijfel altijd door naar uw makelaar.
Verwijs bij interesse en/of een bod altijd door naar uw makelaar.
Wees vriendelijk, geïnteresseerd en bied een kopje koffie aan.
Leg voldoende brochures van uw woning klaar om mee te geven aan geïnteresseerden.
Noteer de gegevens van de geïnteresseerde op het bezoekersformulier.

Tips voor ná de Open Huizen Dag

Na de Open Huizen Dag bent u ongetwijfeld benieuwd wat de geïnteresseerden van uw woning vinden. Met de woningreview krijg u betrouwbare feedback over uw woning. De woningreview is een korte, digitale enquête die u uitstuurt naar de belangstellende na een bezichtiging. Als u het bezoekersformulier heeft ingevuld, kunt u de woningreview makkelijk uitsturen.

Woningreview

Vragen als 'Wat vindt de belangstellende positief/negatief aan uw woning?', 'wat vindt de belangstellende van uw vraagprijs?', 'is de belangstellende oriënterend of zijn er concrete aankoopplannen?'. De woningreview geeft u antwoord!

Veel succes met uw open huis!


Gratis informatiegesprek

Maak kennis met Makelaarsland. Bel ons op 088 200 2000 of laat ons contact met u opnemen.

Gesprek aanvragen

Vrijblijvend uitproberen

Maak gratis een proef woningpresentatie en neem een kijkje achter de schermen bij Makelaarsland.

Meld u gratis aan