Antwoorden op veelgestelde vragen

Waar moet je op letten bij de eindinspectie?

De inspectie is het moment om nog een laatste keer te controleren of het huis in de staat is toen de koper deze voor het laatst gezien heeft. Loop daarom alle ruimtes van de woning nog eens goed na en controleer of er in de tussentijd geen lekkage of andere schade is ontstaan.

Zitten er gaten in de muur met pluggen en haakjes, waar bijvoorbeeld tijdens de bezichtiging nog schilderijen aan hingen, dan hoeven deze niet gedicht te zijn door de verkoper. Mocht er een vloerkleed zijn neergelegd of een schilderijen zijn opgehangen om ernstige beschadiging uit het zicht te krijgen, dan moet dit wel hersteld worden voor de overdracht.

Neem ook de roerende zakenlijst samen met de verkoper door en controleer of alle zaken nog in goede staat zijn. Zorg dat je eventueel de foto’s bij de hand hebt die jij tijdens de bezichtiging hebt gemaakt, om een goede vergelijking te kunnen maken.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.