Antwoorden op veelgestelde vragen

Wat is een transactiebon?

In het geval van digitaal ondertekenen vervangt de transactiebon de ontvangstbevestiging. Deze 2 documenten hebben dezelfde functie.

‘Wat is de functie van een ontvangstbevestiging?’  De ontvangstbevestiging is er om vast te stellen op welke datum de wettelijke bedenktijd van 3 dagen van de koper gaat lopen. Als verkoper is het ook goed om deze ontvangstbevestiging (getekend) in bezit te hebben. Zo voorkom je dat er een misverstand ontstaat over het ingaan van de bedenktijd. Het kan namelijk voorkomen dat een koper aangeeft dat hij of zij de koopakte op een later moment (of misschien helemaal niet) heeft ontvangen (ondanks dat zij deze wel helemaal ondertekend hebben). Door de ontvangstbevestiging is voor alle partijen duidelijk op welk moment de bedenktijd is gaan lopen. Lees hier het hele artikel over de ontvangstbevestiging.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.