Antwoorden op veelgestelde vragen

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar behartigt jouw belangen tijdens de aankoop van een woning. Over het algemeen zijn dit de stappen van het aankoopproces, waarbij een aankoopmakelaar jou begeleidt:

  1. Bezichtiging en waardebepaling. Onze agent gaat mee om het huis te bezichtigen en let overal op! Jouw Agent is niet voor niets een ervaren NVM-aankoopmakelaar en heeft alle data bij de hand om jou goed te adviseren over de waarde en de staat van het huis. Zo kom je dus niet snel voor verrassingen te staan.
  2. Juridische en bouwkundige check. Een huis koop je niet elke dag. Onze eigen juristen doen kadastraal onderzoek, naar oppervlaktes en erfafscheidingen bijvoorbeeld. En tijdens de bezichtiging checkt jouw Agent alle bouwkundige ins en outs. Jij wil gewoon weten dat het goed zit. Wij ook.
  3. Bieden en onderhandelingen Als ervaren aankoopmakelaar weet jouw Agent precies wat je moet bieden. We onderhandelen namens jou en gaan tot het uiterste om het huis aan te kopen. Tegen de gunstigste voorwaarden en scherpste prijs natuurlijk. Daar zijn we makelaars voor.
  4. Koopovereenkomst en termijnen. Als je een huis koopt, moet je er goed op letten dat alle stukken kloppen en op tijd worden ingediend. Dat doen wij dus voor je. De koopovereenkomst wordt zorgvuldig gecheckt en we houden de termijnen scherp in de gaten. Daar heb jij dus geen omkijken naar.
  5. Eindinspectie en overdracht Nog een laatste check voordat het huis van jou is. Jouw Makelaarsland Agent is erbij tijdens de inspectie om de staat van huis nog een keer te controleren en vragen te beantwoorden. Is alles in orde? Dan kun jij naar de notaris om te tekenen voor jouw nieuwe thuis!

Lees meer over het inschakelen van een aankoopmakelaar!

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.