5 tips voor het kiezen van nieuwe meubels

Door
Makelaarsland
op

Heb je een huis gekocht? Dat is stap één. De volgende stap is het inrichten van je nieuwe huis. Waarschijnlijk ga je het wel een likje verf geven om het vervolgens te voorzien van nieuwe meubels.

Het vinden van het juiste meubilair is alleen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom kun je met de volgende tips jouw woning zo inrichten dat je optimaal gebruik maakt van de ruimte en alle mogelijkheden op het gebied van meubels. Lees snel verder voor de tips en doe inspiratie op!

Meten is weten

Begin eerst eens met het opmeten van de ruimtes in jouw huis. Want wanneer jij precies weet hoe groot elke ruimte is, kun je beslissen welke meubels je meeneemt of nieuw aanschaft. Een grote hoekbank zet je bijvoorbeeld niet direct in een te kleine woonkamer. Daarnaast telt elke centimeter. Wanneer jij weet hoe groot de kamers van het huis zijn, kun je gemakkelijker kiezen voor slimme oplossingen zoals een slaapbank of een poef die ook als opbergruimte fungeert.

Voor welke interieurstijl ga jij?

In principe bestaat er geen ‘verkeerd’ interieurdesign. Iedereen heeft zijn eigen smaak en kiest op basis hiervan zijn of haar woonstijl. Het is wel belangrijk dat je geen meubels aanschaft die je mooi vindt, maar die verder niet bij de rest van jouw interieur past. Op deze manier voorkom je dat het een ‘bij elkaar geraapt zooitje’ wordt in jouw huis.

Stel een kleurenpalet samen

Heb jij de muren al geverfd of ben je van plan dit te gaan doen, dan is het erg handig om een kleurenpallet samen te stellen. Maar ook bij de aanschaf van het meubilair is het handig om de samenstelling van de kleuren in jouw interieur helder te hebben. Zo kun je over het algemeen het beste het interieur licht en neutraal houden, zodat de ruimte een stuk groter lijkt. Besluit vervolgens welke kleur jij als accentkleur wilt gebruiken. Die kleur kun je eenvoudig terug laten komen in het meubilair, zodat deze niet direct de overhand heeft maar jouw interieur ook alles behalve saai wordt.

Ga voor kwaliteit

Het is erg aantrekkelijk om voor voordelige meubels te gaan bij het inrichten van jouw nieuwe woning. Dit is namelijk erg fijn voor de portemonnee! Maar bedenk je wel, goedkoop blijft duurkoop. De meubels kunnen er nog zo mooi uitzien, van binnen zijn ze kwalitatief gezien vaak slecht. Dit zorgt ervoor dat jij binnen een aantal jaar het meubilair weer moet vervangen, wat weer geld kost. Doe daarom vooraf goed onderzoek naar de kwaliteit van het meubilair, voordat je iets aanschaft. Wil je wel kwaliteit, maar heb je een budget die het niet toelaat om dure meubels aan te schaffen, dan is tweedehands de oplossing.

Je kunt nooit opbergruimte te veel hebben…

Daarom is het fijn dat sommige meubelstukken ook een opbergfunctie hebben. Denk aan een bank met een lade eronder of een poef waarin je tijdschriften kwijt kunt. Hieronder vind je nog enkele tips voor het creëren van extra opbergruimte in je huis.

1. Koop een salontafel met lades of ga voor een kisttafel
2. Hogere kasten zorgen voor meer opbergruimte dan lage kasten
3. Koop een bed met lades eronder, voor bijvoorbeeld het beddengoed

Wil jij net als 17.000 andere slimme verkopers ook op de hoogte blijven van nieuws in de huizenmarkt?

Ja, ik ontvang graag tips en nieuws

Er zijn natuurlijk nog véél meer ideeën om meer opbergruimte te creëren. Daarom is het allerbelangrijkste dat je creatief mag zijn. Wil jij tips ontvangen over het inrichten van jouw werkplek thuis of misschien wel over de kantoorinrichting in je kantoorpand? Bekijk dan eens de website van SKEPP.

Deze blog is geschreven door SKEPP.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.