Snelle appelcake met fudge & chocola

Door
Makelaarsland
op

Shirley is onze ML café host (Makelaarsland café). Zij weet als geen ander wat onze makelaars lekker vinden en wat niet. Maar wat ze ook als de beste kan, is appeltaarten bakken. Van oma’s appeltaart tot een tropische appelverrassing.

Heb je inspiratie nodig voor een appeltaart die extra lekker ruikt om je bezichtiging nog succesvoller te maken? Hier ben je aan het juiste adres. Shirley: Vooral als je niet te lang in de keuken wilt staan maar toch iets lekkers neer wilt zetten is dit een ‘smaakbeuker’ (zoals hij hier door één va de makelaars werd genoemd). Deze keer heb ik gekozen voor een snelle appel-fudge cake met stukjes chocolade.

appelcake

Wat vonden de Makelaars?

Heerlijke cake die zo smeuïg is dat hij wel wat snel afbreekt en het beste van een schoteltje gegeten kan worden. Een klein plakje van de cake is genoeg want hij vult erg!!

De reden dat er een schepje bloem door het appel-fudge-chocolade-mengsel moet en deze er voorzichtig door heen gespateld moet worden is omdat anders alle fudge en chocolade naar de bodem zakt. Dit is bij mij ook bij 1 van mijn cake gebeurt (ik heb er 3 gemaakt).

Geur: 8.0

Smaak: 8.3

Structuur: 7,9

Totaal: 8

Conclusie: Een absolute GOED!

Ingrediënten:

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 8 gram vanille suiker
  • 4 eieren
  • 167 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • Eetlepel bloem
  • 1 appel
  • 75 gram chocolade in stukjes
  • 75 gram blokjes caramel (lonka fudge bijvoorbeeld)

Bereidingswijze:

Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg dan de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als de eerste helemaal is opgenomen.
Meng ook het zelfrijzend bakmeel en zout door het mengsel, mix tot een mooi beslag.
Doe de stukjes appel, chocola en karamel in een schaaltje en voeg een eetlepel bloem toe. Roer dit goed door zodat alles is voorzien van een laagje bloem. Voeg dan dit mengsel toe aan het beslag en spatel het er doorheen.
Stort het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm of bekleed deze met bakpapier. Strooi eventueel nog wat extra stukjes chocola en karamel over de cake heen.
Bak de cake in 60 minuten op 175 graden gaar en goudbruin.

Bron: Laura’s Bakery 

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.